Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Το Facebook «μπλοκάρει» χρήστες και απαιτεί αντίγραφο ταυτότητας

     Έξαλλοι είναι οι χρήστες του Facebook που ήρθαν αντιμέτωποι με τη νέα στρατηγική του δημοφιλούς μέσου δικτύωσης. Οι χρήστες που αδυνατούσαν να μπουν στο προφίλ τους αν δε δεχόντουσαν να προσκομίσουν αντίγραφο της ταυτότητάς τους, αρχικά πίστεψαν ότι είχαν πέσει θύματα πανούργων χάκερς, όμως η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη.
     Το Facebook αποφάσισε πως η ταυτότητα των χρηστών του είναι έγγραφο απαραίτητο το οποίο ο καθένας από αυτούς θα πρέπει να προσκομίσει οποτεδήποτε του ζητηθεί αν θέλει να εξακολουθήσει να έχει πρόσβαση στο προφίλ του. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, θα αναγκαστεί να μείνει εκτός Facebook, καθώς ο κωδικός χρήστη δεν είναι πλέον αρκετός σύμφωνα με τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας.........



     Το παράδοξο είναι πως το Facebook δεν ζητά τίποτα παράνομο από το χρήστη, καθώς όλα αυτά βρίσκονται «στα ψιλά γράμματα» που κανείς μας δε μπαίνει στη διαδικασία να διαβάσει όταν γράφεται σε σελίδας παρόμοιου περιεχομένου. Αυτό που εξοργίζει τους χρήστες είναι το γεγονός πως όχι μόνο καλούνται να ανεβάζουν τα προσωπικά στοιχεία της ταυτότητάς τους, αλλά επιπλέον και μια φωτογραφία ταυτότητας για την οποία ελάχιστοι άνθρωποι είναι… περήφανοι.
     Το Facebook «μπλοκάρει» χρήστες και απαιτεί αντίγραφο ταυτότητας για επαναφορά του προφίλ
     Όλο αυτό συμβαίνει για να επιβεβαιωθεί πως τα προφίλ που υπάρχουν στο Facebook ανταποκρίνονται σε πραγματικούς χρήστες και δε χρησιμοποιούνται ως «δεύτερα προφίλ» για λόγους… κατασκοπίας. Μάλιστα λέγεται πως η ίδια ακριβώς διαδικασία θα ακολουθηθεί και στο δημοφιλέστατο πλέον Instagram.

ΠΗΓΗ:techit.gr

2 σχόλια:

  1. και ορθως. όποιος θέλει να δημοσιεύει, να ομιλεί κ.λπ και , δίχως να θίγει τους άλλους , αλήθεια τι έχει να φοβηθεί με αυτό που του ζητείτε ; αν δεν του αρέσει ...δεν χάθηκε και ο κόσμος αν δεν έχει φέϊς μπούκ. Τόσα χρόνια δίχως φέϊς , ιντερνετ , κινητα φρονώ οτι η ζωή μας ήταν καλύτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για να δουμε ποσα πιτσιρικια πρεπει να μεινουν απεξω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο