Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στην παρουσίαση του βιβλίου: «Βιβλιογραφικό Χρονολόγιο εικονογραφημένο Αγίου Κοσμά του Αιτωλού» στην Αθήνα




       Εντυπωσιακή η ανταπόκριση του κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Συγγραφέα Γεώργιου Β. Παπανικολάου με τίτλο: «Βιβλιογραφικό Χρονολόγιο εικονογραφημένο Αγίου Κοσμά του Αιτωλού».
    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού απότισης τιμής στη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, με τη συμπλήρωση 300 χρόνων από τη γέννησή του (1714 – 2014), από την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε.) και τον Σύλλογο των εν Αθήναις Θερμίων Τριχωνίδας «Θέρμιος Απόλλων», στις 11 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Τρίτη στην αίθουσα λόγου και τέχνης στη Στοά του Βιβλίου, Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου Αθήνα..............



Για το βιβλίο μίλησαν οι: 
-Απόστολος Νικολαΐδης, καθηγητής του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
-Γεώργιος Σαγώνας, μαθηματικός MSC Computer Science
-Γιάννης Β. Καρύτσας, Γενικό Γραμματέα ΑΙ.ΠΟ.Ε. συγγραφέα και δοκιμιογράφο
-Αποφώνηση από τον συγγραφέα του βιβλίου Γεώργιου Β. Παπανικολάου
-Την εκδήλωση συντόνισε ο Παναγιώτης Κοντός, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της ΑΙ.ΠΟ.Ε.

     Το βιβλίο εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2014 και αποτελεί συμβολή στη βιβλιογραφία του Αγίου Κοσμά με αφορμή τη συμπλήρωση 300 χρόνων από τη γέννησή του στο Μεγαδένδρο Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας 1714 – 2014. Στο βιβλίο παρουσιάζονται οι αυτοτελείς εκδόσεις για τον Άγιο Κοσμά μεταξύ των ετών 1814 – 2014.
    Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ντοκιμαντέρ και στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε και διήμερη έκθεση της συλλογής των βιβλίων.

























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο