Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Η Λευκάδα συμμετείχε στη σημερινή γιορτή του Δημόσιου Θηλασμού

     



     Στο Πάρκο των Ποιητών στην παραλία, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη πόλη της Λευκάδας ταυτόχρονα με άλλες 50 πόλεις στην Ελλάδα, η γιορτή του ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την «Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού κ΄ Μητρότητας Λευκάδος».
      Όμορφες εικόνες μας χάρισαν όσες μανούλες με τα μωρά τους, αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά τους, συμμετείχαν στη σημερινή εκδήλωση που σκοπό είχε την απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και την εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας......



     Εξαιτίας της απομάκρυνσης των προηγούμενων γενεών από την πράξη του θηλασμού και της στέρησης, από την νέα γενιά, εικόνων θηλασμού, η σημερινή θηλάζουσα μητέρα καλείται να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και την προκατάληψη του δημόσιου θηλασμού.
     Το αίτημα της εκδήλωσης ήταν: Τα παιδιά μας δεν θα θηλάσουν ποτέ ξανά σε τουαλέτες, πάρκινγκ, αυτοκίνητα, σα να ‘ναι ντροπή! Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να θηλάζουν όπου και όποτε το ζητήσουν, σε εστιατόρια, σε καφέ, σε παγκάκια… ελεύθερα κι ανεμπόδιστα. Η μητέρα δε χρειάζεται να απαρνηθεί την κοινωνική ζωή της ή να αποχωριστεί το παιδί της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις κάθε είδους υποχρεώσεις της ή να συμμετάσχει σε προσωπικές δραστηριότητες.

http://aromalefkadas.gr/
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο