Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Νέα αυτόφωρα για οδηγούς Ταξί Επαρχίας - "καμπάνες" σε συλληφθέντες στις αρχές του μήνα

     Νέα επιχείρηση της Αστυνομίας στην ε.ο. Πατρών – Αθηνών έγινε σήμερα με ακινητοποίηση ταξί από την επαρχία και την σύλληψη οδηγών ταξί, τόσο από το Αγρίνιο, όσο και από άλλες περιοχές της Περιφέρειας.
     Να θυμίσουμε πως στις αρχές Νοεμβρίου σε ανάλογη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν δεκάδες οδηγοί ταξί σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα με τις κατηγορίες της υποκλοπής έργου και φοροδιαφυγής, αφού χωρίς ταξίμετρο και χωρίς παραστατικά μετέφεραν επιβάτες στην Αθήνα. Τότε είχαν συλληφθεί επτά οδηγοί ταξί από την Αιτωλοακαρνανία ενώ σήμερα Δευτέρα συνελήφθησαν άλλοι τρείς.
      Η αυστηρότητα των αστυνομικών ελέγχων είχε προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στους επαγγελματίες, όσο και στους επιβάτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν ηλικιωμένοι,  ενώ ως προς την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, δυο οδηγοί ήδη καταδικάστηκαν σε έξι μήνες φυλάκιση έκαστος και στην καταβολή χρηματικού προστίμου ύψους 3 χιλιάδων ευρώ.....



       Οι έλεγχοι διεξάγονται μετά από καταγγελίες που έχουν γίνει από την Ομοσπονδία των υπεραστικών ΚΤΕΛ, που αναφέρει πως δεκάδες  ταξί κάθε μέρα μεταφέρουν  εκατοντάδες πολίτες από την επαρχία στην Αθήνα χωρίς ταξίμετρο και χωρίς νόμιμα παραστατικά, υποκλέπτοντας το έργο των υπεραστικών λεωφορείων και κάνοντας εκτεταμένη φοροδιαφυγή.
     Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ραδιοταξί του Αγρινίου Κώστα Βλάχο που μίλησε στο agriniopress.gr, οι συλλήψεις σήμερα είναι χωρίς νόημα, αφού όλοι οι οδηγοί είχαν κανονικά τα ταξίμετρα του σε λειτουργία. 
     «Οι αστυνομικοί τους είπαν πως στο αυτόφωρο που θα οδηγηθούν να φέρουν ως μάρτυρες τους επιβάτες για να αθωωθούν. Είναι απαράδεκτος ο τρόπος που αντιμετωπιζόμαστε και οπωσδήποτε θα διαμαρτυρηθούμε μέσω της Ομοσπονδίας μας»  δηλώνει ακόμη ο κ. Βλάχος.

http://www.agriniopress.gr/



4 σχόλια:

  1. δεν αφηνουν τον κοσμο να παει να βγαλει το ψωμακι του.....ας ασχοληθει το κρατος με τα προβληματα που εχει και να αφησει τους ταξιτζηδες στην υσηχια τους.....εξαλλου ειναι επιλογη του καθενος με τι μεσο θα ταξιδεψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι παραβατεσ πρεπει να τιμωρουνται ενω αυτοι που κανουν την δουλεια τουσ νομιμα μια χαρα αλλα στο αγρινιο γεμισαμε απο τους παρανομους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΩΝΥΜΕ 9:50..
    ολοι λιγο πολυ ειναι παραβατες....δεν πιστευω εσυ να εισαι σε ολα νομιμος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν ειπε κανενας στους ταξιτζηδες να μην δουλεψουν αλλα νομιμα γιατι με αυτο τον τροπο κλεβουν και τους πελατες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο