Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

«Βούλιαξαν» τα Καλύβια

platanos_1
Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από χθες την περιοχή, προκάλεσε το μεσημέρι προβλήματα και στα Καλύβια, με σφοδρή βροχόπτωση και μικρή χαλαζόπτωση, που είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, αυλές μερικά ποιμνιοστάσια, περιβόλια και χωράφια.
Σε μια-δυο περιπτώσεις κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την απάντληση υδάτων σε σπίτια και αυλές συγχωριανών μας.....

Ευτυχώς η διάρκεια της χαλαζόπτωσης ήταν ολιγόλεπτη και αποφεύχθηκαν νέες ζημιές στα εσπεριδοειδή, λίγες μέρες πριν συγκομισθούν.
Πάντως και η κίνηση των οχημάτων γίνονταν με μεγάλη δυσκολία, αφού η πυκνότητα της βροχής και οι ποσότητες του βρόχινου νερού ήταν αρκετά μεγάλες στο οδικό επαρχιακό δίκτυο.

Μεγάλο πρόβλημα από υπερχείλιση χειμάρρου στον Πλάτανο
Πλημμύρισαν στον Πλάτανο Καλυβίων χωράφια με καλλιέργειες εσπεριδοειδών και ακτινιδίων, αλλά και η οικία του συγχωριανού μας Αποστόλη Λαθύρη, μετά την καταρρακτώδη βροχή που σημειώθηκε σήμερα.
Χωμάτινο αποστραγγιστικό αυλάκι, υπερχείλισε με αποτέλεσμα  τεράστια ποσότητα υδάτων να εισρεύσει σε κτήματα σπίτια και αποθήκες στο σημείο που ήταν κάποτε ο σταθμός του τραίνου.
Όπως μας είπαν ο κ. Λαθύρης και ο γείτονας  Γρηγόρης Χειμμαριώτης, ο άυλακας αρμοδιότητας του πρώην ΓΟΕΒ, έχει να καθαρισθεί αρκετά χρόνια, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι, κάποιοι έχουν τοποθετήσει μέσα στο χαντάκι μεγάλες σιδερένιες πόρτες για να αρδεύουν με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να εμποδίζεται κατά κάποιο τρόπο η απορροή των νερών.
Το σημείο επισκέφθηκε νωρίτερα και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, κ. Γιάννης Τέγας, για να ενημερωθεί και να προχωρήσει σε λήψη μέτρων.
Ο κ. Τέγας μας δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις στο αποστραγγιστικό δίκτυο της περιοχής, απόφραξη του καναλιού από τις σιδερένιες πόρτες, αλλά και εργασίες καθαρισμού του διμηκου στην περιοχή Αγγελοκάστρου.
Πάντως ο κ. Λαθύρης, βρίσκεται σε απόγνωση και δεν ξέρει σε ποιον αρμόδιο να απευθυνθεί και πιθανόν να προσφύγει σε δικαστική αγωγή κατά παντός υπευθύνου.
«Πλωτός» δρόμος στην περιοχή Πλατάνου Καλυβίων
Για μια ακόμη φορά και μετά την έντονη βροχόπτωση, ¨ποτάμι¨ θύμιζε ο δρόμος Καλύβια- Αγρίνιο στο ύψος του Πλατάνου, αφού κατά τη διάρκεια και μετά την καταιγίδα, το οδόστρωμα είχε πλυμμυρίσει, χωρίς τα νερά να βρίσκουν διάδρομο διαφυγής.
Από τη διασταύρωση του στρατιωτικού αεροδρομίου μέχρι την στροφή της οικίας Βάσση, στον Πλάτανο, τα υπάρχοντα φρεάτια δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην άμεση και γρήγορη απορροή των υδάτων ενώ ο δρόμος μοιάζει με ποτάμι…
Μήπως θα πρέπει συνεργείο της ΔΕΥΑ Αγρινίου να ελέγξει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα φρεάτια και παράλληλα όπου χρειάζεται να ανοίξει κατά μήκος των πεζοδρομίων νέες διεξόδους για τα βρόχινα νερά;
Πράγματι σε τέτοιες συνθήκες, ειδικά μετά από έντονη βροχή, οι οδηγοί όχι μόνο αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην οδήγηση, αλλά ταυτόχρονα κινδυνεύουν να χάσουν τον έλεγχο και να σημειωθούν ατυχήματα.

kalyvia_rain_4

kalyvia_rain_3

platanos_2

agrinioreport



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο