Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

     Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων στο σταθμό Λαρίσης, έξω από το κτήριο του ΟΠΕΚΕΠΕ
       Η αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων έχει προγραμματίσει πορεία στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και επιδιώκει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, για σειρά θεμάτων.
    Στόχος είναι θέσουν στο τραπέζι του διαλόγου, μεταξύ άλλων, θέματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως η δίκαιη κατανομή των αποζημιώσεων για τα βοσκοτόπια, το ζήτημα του καταρροικού πυρετού, οι εξισωτικές αποζημιώσεις καθώς και οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας ποιμνιοστασίων.

 Τάκης Μολώνης, Πρόεδρος κτηνοτρόφων Αιτωλοακαρνανίας: «Ο κτηνοτροφικός κόσμος δεν έχει να ταΐσει τα ζώα του»
-Καταλήψεις διαμαρτυρίας από Αιτωλοακαρνάνες κτηνοτρόφους

   Τουλάχιστον 150 κτηνοτρόφοι από την Αιτωλοακαρνανία είναι σήμερα στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στις καταλήψεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
      Στην Αθήνα μεταβαίνουν σήμερα οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας και ολόκληρης της Ελλάδας. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Αιτωλοακαρνανίας Τάκη Μολώνη, σκοπεύουν να προχωρήσουν στις 10.30 σε κατάληψη του ΟΠΕΚΕΠΕ και αργότερα με τον ίδιο σκοπό θα πάνε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Από την Αιτωλοακαρνανία θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 150 άτομα τα οποία θα μετακινηθούν με λεωφορεία, ενώ και πολλοί άλλοι κτηνοτρόφοι θα πάνε στην Αθήνα με τα αυτοκίνητά τους για να ενισχύσουν την διαμαρτυρία για την αδιέξοδη κατάσταση του κτηνοτροφικού κόσμου....



    Οι λόγοι της πανελλαδικής κινητοποίησης των κτηνοτρόφων είναι πολλοί, αλλά η αιχμή του δόρατος γι αυτούς αποτελεί ο καταρροϊκός πυρετός. 
    Ο κ. Μολώνης δηλώνει ότι οι αποζημιώσεις για τον καταρροϊκό πυρετό δεν εντάχθηκε στον ΕΛΓΑ, ο οποίος όμως παίρνει απευθείας χρήματα από τους αγρότες. 
    Ο δεύτερος σημαντικός λόγος των καταλήψεων που κάνουν σήμερα οι κτηνοτρόφοι σχετίζεται με τις εξισωτικές επιδοτήσεις. Οι αγρότες έχουν να εισπράξουν χρήματα εξισωτικών επιδοτήσεων από πέρσι. «Είναι ελάχιστα τα χρήματα που πήραμε. Αν κάποιος δικαιούταν 3.000 ευρώ πήρε δεν πήρε 100 ευρώ. Η κυβέρνηση παρουσιάζει ότι δήθεν οι κτηνοτρόφοι θέλουν συνεχώς και άλλες επιδοτήσεις» δηλώνει ο κ Μολώνης, ο οποίος συμπληρώνει ότι την ενιαία ενίσχυση που έπαιρναν την περιέκοψαν κατά 8,12%. 
    Ένα άλλο μεγάλο θέμα που τους οδηγεί στις κινητοποιήσεις σήμερα είναι ότι οι κτηνοτρόφοι έχουν να πάρουν χρήματα από την βιολογική κτηνοτροφία και παραγωγή από το 2012 μέχρι και σήμερα. 
   «Ο κτηνοτροφικός κόσμος δεν έχει να ταΐσει τα ζώα του» τονίζει ο κ Μολώνης. Οι συζητήσεις των αγροτών με το Υπουργείο για τα θέματα αυτά επιμέρους και συνολικά έχουν αρχίσει από τον Αύγουστο χωρίς αποτέλεσμα κάτι που ανάγκασε τους κτηνοτρόφους σε κάθοδο στην Αθήνα και καταλήψεις σε κυβερνητικά κτίρια.
      Με το θέμα του καταρροϊκού πυρετού αλλά και πολλών άλλων ζητημάτων που απασχολούν τον κτηνοτροφικό κόσμο, έχει ασχοληθεί εκτενώς ο Πάνος Καλογιάννης, Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατούνας, μιας και στον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, η κτηνοτροφία αποτελεί την κύρια ενασχόληση των κατοίκων. 
    Μιλώντας στην εφημερίδα «Σ», ο κ, Καλογιάννης είπε: «Οι αριθμοί που δίνει το υπουργείο για 30.000 νεκρά ζώα πανελλαδικά, δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση αφού μόνο στην Αιτωλοακαρνανία υπολογίζουμε ότι είναι τόσα! Αυτό που κάνει το υπουργείο που πάει να εντάξει τον καταρροϊκό πυρετό στις τρομώδεις ασθένειες, είναι απάτη, γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο πάει να μας κόψει τις αποζημιώσεις που δικαιούμαστε. Αυτό που θα γίνει σήμερα στην Αθήνα, είναι μόνο μια προειδοποίηση, γιατί η κτηνοτροφία όπως και η αγροτιά πραγματικά υποφέρουν και δεν πάει άλλο».

Κων/νος Χονδρός
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο