Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Γιώργος Παπαναστασίου : συνάντηση με το Πυροσβεστικό Σώμα

Θέματα που έχουν να κάνουν με την καλύτερη συνεργασία του Δήμου Αγρινίου με το Πυροσβεστικό Σώμα, τέθηκαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείου του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, την Δευτέρα 10/11/2014.
Στη  συνάντηση παρέστησαν  ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος και Πρόεδρος της Ένωσής Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας κ. Βασίλειος Φερτάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου Αντιπύραρχος κ. Χριστόφορος Μπόκας και ο Αντιπρόσωπος της Ένωσης στην ΠΟΕΥΠΣ κ. Καζανάς Κωνσταντίνος....


Σε  άριστο κλίμα συνεργασίας συζητήθηκαν μια σειρά ζητημάτων με κυρίαρχο αυτό  των Κτιριακών  εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου.Ο διοικητής της Π.Υ Αγρινίου ενημέρωσε τον δήμαρχο για την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας σχετικά με το οικόπεδο του Δήμου Αγρινίου, με σκοπό εφόσον αυτή ολοκληρωθεί να ενταχθεί σε κάποιο φορέα χρηματοδότησης (π.χ. ΣΔΙΤ) προκειμένου να φτιαχτεί ένα νέο σύγχρονο κτίριο , άρτιο επιχειρησιακά για να στεγαστεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου .
 «Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της Δημοτικής Αρχής είναι η βελτίωση των κτιριακών υποδομών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία έχει ένα σημαντικό έργο να επιτελέσει» ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία σε ότι είναι αρμοδιότητα της Δημοτικής Αρχής όσο αφορά το οικόπεδο .
Επίσης ζητήθηκε από τον διοικητή, η Δημοτική Αρχή, να συνδράμει προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις στο εσωτερικό, του υπάρχοντος κτιρίου που σχετίζονται με την διαβίωση των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. «Θα γίνουν άμεσες ενέργειες προκειμένου να βρεθεί τρόπος ώστε να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα που είναι μείζονος σημασίας» ανέφερε ο δήμαρχος .

Τέλος αναφορά έγινε και το ζήτημα των  Εθελοντικών Σταθμών όπου έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες  διαδικασίες και απομένουν  μόνο κάποια διαδικαστικά. «Θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες και να γίνει επίσημη έναρξη λειτουργίας των εθελοντικών σταθμών αναβαθμίζοντας έτσι το επίπεδο πυρασφάλειας της περιοχής» υπογράμμισε  ο δήμαρχος Αγρινίου. Ενώ ο διοικητής της Π.Υ Αγρινίου μετά το τέλος της συνάντησης τόνισε  «Οφείλουμε να αναδείξουμε ότι η συνάντηση – συζήτηση με το Δήμαρχο Αγρινίου κο  Γεώργιο Παπαναστασίου έγινε σε πολύ καλό κλίμα και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που του θέσαμε . Είμαστε πεπεισμένοι πλέον ότι θα δοθούν άμεσα λύσεις μέσω ενεργειών του και ότι θα σταθεί αρωγός στα προβλήματά μας προς όφελος της Κοινωνίας» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο