Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Εθελοντής καρδιολόγος για το νοσοκομείο Αγρινίου!

koi-kardiologos
Απίστευτες καταστάσεις στη δημόσια Υγεία της Αιτωλοακαρνανίας, που το τελευταίο διήμερο άγγιξαν τα όρια του σουρεαλισμού, αφού η αδράνεια των υπευθύνων έφτασε τις δύο καρδιολογικές κλινικές των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου στο σημείο της ταυτόχρονης παύσης της λειτουργίας τους. Οι τρείς καρδιολόγοι του νοσοκομείου Μεσολογγίου δήλωσαν ασθένεια, την ώρα που η κλινική του Αγρινίου έμενε επίσης χωρίς γιατρό, αφού οι δύο εναπομείναντες εφημερεύουν επί τρείς σχεδόν μήνες, μέρα παρά μέρα.....


Εκτός του υπαρκτού φόβου ενός έκτακτου καρδιολογικού περιστατικού που θα έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο εκτός νομού, με τον χρόνο να κυλά επικίνδυνα σε βάρος του ασθενή, έμεναν ακάλυπτοι από καρδιολογική περίθαλψη και οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ, τεχνητό νεφρό κλπ. Η λύση που δόθηκε μπροστά στο αδιέξοδο, ήρθε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, με καρδιολόγο, μέλος του συλλόγου, να προσφέρεται εθελοντικά να εφημερεύσει στο νοσοκομείο, για να αντιμετωπίσει τυχών επείγοντα περιστατικά, μετά από κάλεσμα του προέδρου του ΙΣΑ.
Αξιοσημείωτη  είναι η προσφορά του εν λόγω ιδιώτη γιατρού, που από χθες, στις 3 το μεσημέρι, παραμένει στο νοσοκομείο παρέχοντας δωρεάν τις υπηρεσίες του και που έχει μάλιστα την καλή θέληση, εάν οι δυνάμεις του δεν τον εγκαταλείψουν, να συνεχίσει μέχρι αύριο το μεσημέρι, οπότε και υπάρχει προγραμματισμένη εφημερία.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Παντελής Παπαθανάσης, απέστειλε χθες έγγραφο προς την 6η ΥΠΕ, ενημερώνοντας για την όλη κατάσταση, εξηγώντας πως η προσωρινή αυτή λύση, που  δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη και για μελλοντικά παρόμοιες καταστάσεις που δεν είναι καθόλου απίθανο να ξαναπαρουσιαστούν και ζητώντας να δοθούν άμεσα λύσεις. Παρόμοιο έγγραφο προς την ΥΠΕ στάλθηκε χθες και από το Δ.Σ. του νοσοκομείου.

Παράλληλα, ο κ. Παπαθανάσης επιχείρησε επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο, ζητώντας άμεσες ενέργειες.
agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο