Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Τρεις καταδίκες για την επίθεση στους ρομά στο Αιτωλικό

geg-mesologgi-epeisodia-mparbarousis
Φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή επέβαλε την Τρίτη το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου στα τρία άτομα που κατηγορούνταν για την επίθεση εναντίον Ρομά στο Αιτωλικό, Αιτωλοακαρνανίας, τον Οκτώβριο του 2012 και τα οποία φέρονται να συνδέονται με τη «Χρυσή Αυγή».
 Πρόκειται για τους Ιωάννη ΚαραδήμαΣωτήρη Καρβέλη και Παναγιώτη Σταμούλη, οι οποίοι φέρονται ως υπεύθυνοι για το περιστατικό.....

 Η υπόθεση περιλαμβάνεται, μαζί με άλλες τέσσερις επιθέσεις εναντίον Ρομά στην ίδια περιοχή στο πόρισμα του εισαγγελέα κ. Ισίδωρου Ντογιάκου για την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι καταδικασθέντες συνδέονται με την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ενώ αίσθηση προκάλεσε φωτογραφία που έδειξε στο δικαστήριο η πολιτική αγωγή και η οποία δείχνει έναν εκ των καταδικασθέντων στο πλευρό του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου το Σεπτέμβριο του 2012.
Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι την ώρα του επεισοδίου βρίσκονταν σε άλλο σημείο και παρουσίασαν μάρτυρα προς απόδειξη του ισχυρισμού τους, ο οποίος προφανώς δεν έπεισε το δικαστήριο.
 Πάντως κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι οι επιθέσεις εναντίον των Ρομά την περίοδο εκείνη στο Αιτωλικό δεν είχαν τόσο ρατσιστικό χαρακτήρα, αλλά ήταν αποτέλεσμα της παραβατικής συμπεριφοράς των Ρομά της περιοχής την περίοδο εκείνη.
Σε ρεπορτάζ του Βήματος έκαναν λόγο για «καθεστώς ζούγκλας», κυρίως για τους ηλικιωμένους που έπεφταν σχεδόν καθημερινά θύματα ληστείας.   
tovima.gr

agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο