Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Αναβαθμίζεται η ζεύξη Ακτίου - Πρέβεζας

       Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον, Αστική Ανάπτυξη για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 εντάχθηκε η σύνδεση του Ακτίου με τον Δυτικό Άξονα Βορρά - Νότου - φάση Β' σύμφωνα με τη λίστα που έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Μεταφορών.
     Αντικείμενο του έργου είναι η πλήρης κατασκευή Οδικής Σύνδεσης του Ακτίου με τον Δυτικό Άξονα Βορρά - Νότου στην περιοχή της Λίμνης Αμβρακίας, μήκους 48,5 χλμ. Η αρχή της Σύνδεσης τοποθετείται στα διόδια του Ακτίου αμέσως μετά το πέρας του Υποθαλασσίου Έργου Ζεύξης Ακτίου - Πρέβεζας και καταλήγει περνώντας ανατολικά των Ακαρνανικών Ορέων στον Δυτικό άξονα, ο οποίος διέρχεται Ανατολικά της λίμνης Αμβρακίας και της υφισταμένης Ε.Ο. Αντιρρίου - Ιωαννίνων, εξασφαλίζοντας έτσι τη Σύνδεση του έργου της Ζεύξης με τον Δυτικό Άξονα και την υφισταμένη Ε.Ο. και στην ουσία τη συνέχεια του άξονα Ηγουμενίτσα - Πρέβεζα προς Νότο............



    Το έργο αυτό είναι ουσιαστικά το μοναδικό που αφορά (μέσω της γειτνίασης με την Πρέβεζα) την Ήπειρο αφού στη λίστα δεν περιλαμβάνεται κανένα άλλο έργο με αποτέλεσμα να μένουν στη «μέση» παρεμβάσεις που αναμένονται εδώ και καιρό προκειμένου να βγάλουν τη συγκεκριμένη περιφέρεια από την οδική απομόνωση.

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο