Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

74 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και 59 θέσεις στον Δήμο Ξηρομέρου

         Στους δήμους θα γίνει η πλειοψηφία των προσλήψεων σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ.
     Συγκεκριμένα, απο τις 50.000 προσλήψεις, οι 32.000 θα γίνουν στους Δήμους (74 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και 59 θέσεις στον Δήμο Ξηρομέρουκαι οι 2.000 στις Περιφέρειες, ενώ οι υπόλοιπες 16.000 σε κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους και τoν ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αναμένεται η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ μέσα στον Δεκέμβριο για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις.

     Την κοινή υπουργική απόφαση για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ για το έτος 2014 -2015 σας παρουσιάζει πρώτο το dikaiologitika.gr. Οι αιτήσεις αναμένεται να καθυστερήσουν ενώ η προκήρυξη θα είναι μια και θα εκδοθεί τον Δεκέμβριο.
     Oι 32.000 προσλήψεις με την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ θα αφορούν τους Δήμους και οι 16.000 σε κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
       Στόχος του προγράμματος είναι σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας η άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.......



   Αποβλέπει στην ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, στην ένταξη/επανένταξη τους στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.
    Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά όπως και πέρσι, ενώ η προθεσμία θα καθοριστεί με την προκήρυξη του προγράμματος που θα εκδώσει ο ΟΑΕΔ.
      Λόγος έχει γίνει αυτές τις ημέρες σε σχέση με δημοσιεύματα που ήθελαν να αποκλείονται οι κάτω των 29 ετών πράγμα που σύμφωνα με την απόφαση δεν ισχύει.
      Σημαντική αλλαγή επέρχεται μόνο στην ασφάλιση όσων ανέργων κατηγορία ΥΕ απασχοληθούν σε υπηρεσίες καθαριότητας, όπου θα έχουν βαρέα ένσημα.

Ολόκληρη η κοινή υπουργική απόφαση εδώ.
Η κατανομή θέσεων εδώ.


Πηγή: http://www.dikaiologitika.gr
http://mytikaspress.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο