Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ακύρωση για 4η φορά, της συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης της Μαρίας Τριανταφύλλου για τη Δημόσια Υγεία στο Νομό Αιτ/νιας.

Για τέταρτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας επικαλείται κώλυμα και δεν παραβρίσκεται, για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση  που κατέθεσε η βουλευτής Αιτ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ κα. Τριανταφύλλου.
Ενώ όλο και περισσότεροι  συμπολίτες μας  μιλούν για διάλυση της  Δημόσιας Υγείας, ενώ όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας συγκεντρώνονται έξω από τα νοσοκομεία του νομού, τα δημοτικά συμβούλια των δήμων  και διαμαρτύρονται για την κατάντια και την εγκατάλειψη τους, από πλευράς πολιτείας, ο Υπουργός επικαλείται για ένα νομό με πάνω από 250.000 κατοίκους «φόρτο εργασίας» και «ανειλημμένες υποχρεώσεις».......

Βέβαια, παρά το «φόρτο εργασίας»,  που επικαλούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί  και δεν παρουσιάζονται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, για ένα ζωτικής σημασίας για το νομό μας θέμα,   όταν πρόκειται να  «επικοινωνήσουν» με το λαό, με έναν ιδιαίτερα βολικό για τους ίδιους  τρόπο, βρίσκουν το χρόνο.
Τους παρακολουθούμε, να  φωνασκούν στα τηλε-παράθυρα χωρίς να λένε τίποτα,  καμαρώνουν  εγκαινιάζοντας νοσοκομειακά κτήρια άδεια από προσωπικό και γιατρούς,  κάποιοι άλλοι εγκαινιάζουν ιδιωτικά Κέντρα Υγείας, επισκέπτονται  «στα γρήγορα»  και «δεσμεύονται», για να εφησυχάσουν τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς,  πολυδιαφημίζουν  συναντήσεις στο υπουργείο, απαιτούν  παραιτήσεις διοικητών που μετατρέπονται σε χαμόγελα.
 Έχουν όντως έναν ιδιαίτερο, κάθε φορά τρόπο, να λένε πολλά για να μην κάνουν τίποτα.
Να είναι σίγουροι ότι οι Αιτωλοακαρνάνες:
- Παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τα παιδιά τους.
- Γνωρίζουν ποιοι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία αφαίμαξης του λαού μας                για λογαριασμό της τρόικα, του ΔΝΤ, των δανειστών και των ντόπιων αρπακτικών.
- Δεν ξεχνάνε την εγκατάλειψη στην υγεία και την παραγωγή στο νομό μας.
- Δεν ξεχνάνε την δυσθεώρητη ανεργία και την απόγνωση της νεολαίας.
Και μέρες που είναι… ας φέρουν στο μυαλό τους όλους όσους υποτίμησαν τη δημοκρατία και τον λαό και ας δουν που τους κατέταξε η ιστορία. 
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:


Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2014
Επίκαιρη Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
Θέμα:  Υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Τα νοσοκομεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας και γενικότερα όλες οι δομές υγείας αντιμετωπίζουν πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα: ελλείψεις ιατρικού , νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Ελλείψεις σε υλικά πρώτης ανάγκης καθώς και αναλώσιμα υλικά. Πολλές κλινικές υπολειτουργούν και άλλες κλείνουν εντελώς.
Η ανυπαρξία ιατρικού προσωπικού οδήγησε σε πλήρη αδυναμία κάλυψης εφημέριων στις Καρδιολογικές Κλινικές και των δυο νοσοκομείων (Αγρινίου και Μεσολογγίου), κάτι που ως και σήμερα δεν έχει επιλυθεί, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή των ασθενών.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.            Προτίθεται να προβεί σε προσλήψεις ώστε να λυθεί το πρόβλημα υποστελέχωσης των νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας;
2.            Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να υπάρξει απρόσκοπτη λειτουργία των μονάδων υγείας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Τριανταφύλλου Μαρία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο