Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ο Σύλλογος Γονέων κ΄ Κηδεμόνων του 1ου κ΄ 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας είναι αντίθετος με τη λεγόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

ΑΠOΦΑΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛOΓΟΥ ΓΟΝEΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου & 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

     Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας δηλώνει ότι είναι αντίθετος με τη λεγόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων.
    Η αξιολόγηση δεν έχει στόχο να γίνει ο εκπαιδευτικός και το δημόσιο σχολείο καλύτερο. Αν αυτό θέλανε θα έδιναν τα 3,5 εκ. €, που μας έχει στοιχίσει η αξιολόγηση μέχρι σήμερα, για καλύτερες συνθήκες στα σχολεία.
    Η αξιολόγηση είναι κομμάτι του «κοινωνικού σχολείου» που θα υποβαθμίσει παραπέρα τη μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά. Η αξιολόγηση θα γίνει άλλοθι για την απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών, υπονομεύει το ίδιο το δικαίωμα μας να δρούμε συλλογικά – αγωνιστικά, βάζει τα σχολεία να ανταγωνίζονται το ένα το άλλο, ανοίγει τις πόρτες διάπλατα να μπουν στο σχολείο έμποροι και φιλάνθρωποι.....



     Η αξιολόγησή τους θα γίνει με τα δικά τους κριτήρια. Γι΄ αυτούς καλό σχολείο είναι αυτό που βρίσκει μόνο του χρήματα για τις ανάγκες του, διαμορφώνει εκπαιδευτικά προγράμματα μόνο του, έχει «φρόνιμους» και «πειθαρχικούς» μαθητές, επιτυχίες…
        Αξιολογούμε ως γονείς χρόνια τώρα την εκπαιδευτική πολιτική και την έχουμε κρίνει όχι απλά ανεπαρκή αλλά άκρως επικίνδυνη. Τι έκανε το Υπουργείο Παιδείας ή η κυβέρνηση με τα αιτήματά μας; Τα πέταξε στα σκουπίδια! Αυτό θα κάνουμε και ‘μεις με τις δικές τους προτάσεις.
    Ας αξιολογήσετε πρώτα τους εαυτούς σας και μετά παραιτηθείτε γιατί είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την κατάσταση στην παιδεία.

-ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
-ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ, ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΜΑΣ!
-ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗ. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ.
-ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

-ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΎΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ:
-Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση με δίχρονη υποχρεωτική
Προσχολική Αγωγή και ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά.
-Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπ/κών για την κάλυψη όλων των κενών. 
Καμία σύμπτυξη-συγχώνευση σχολείων και τμημάτων. 15 μαθητές ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α’ και Β’ τάξεις Δημοτικού. 20 μαθητές στις 
υπόλοιπες.
-Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη γονιών κι εκπαιδευτικών για τις λειτουργικές δαπάνες. Έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των οξυμένων άμεσων αναγκών των σχολείων.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΡΘΙΟΙ-ΕΝΩΜΕΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Για το Δ.Σ του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος
Κυρίκος Δημήτριος

3 σχόλια:

  1. σε μια κοινωνία που σχεδόν ολοι οι εργαζομενοι, είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα, κρίνονται κ αξιολογούνται, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι εκπαιδευτικοί, το αρνούνται πεισματικά... φοβούνται κάτι; μήπως η αξιολόγηση θα αποκαλύψει την ανεπάρκεια ορισμένων; μήπως ΚΑΠΟΙΟΙ θα ξεβολευτουν; δεν γνωρίζω....ερωτήματα παραθέτω που μου έρχονται ως πρώτες σκεψεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ;
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΙΨΟΣ
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ;
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΙΨΟΣ
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο