Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Oρκωτοί λογιστές και… Εισαγγελέας στο νομικό πρόσωπο του δήμου Ξηρομέρου

-Σε «μαύρο χάλι» τα οικονομικά του νομικού προσώπου του δήμου Ξηρομέρου 
-Αλληλοκατηγορίες ανάμεσα σε Μουρκούση και Κουμανδράκη
-Έρχονται ορκωτοί λογιστές και… Εισαγγελέας

       Την έκτακτη επιχορήγηση του νομικού προσώπου του δήμου Ξηρομέρου «Πολιτισμός, Περιβάλλον, Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια» αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε το Σάββατο 18/10. 
    Σύμφωνα με τον νυν πρόεδρο του νομικού προσώπου του δήμου Βασίλη Μουρκούση οι λόγοι που επέβαλλαν την έκτακτη επιχορήγηση είναι γιατί τα χρηματικά διαθέσιμα είναι μόλις 4.700 ευρώ περίπου, ενώ άλλες 37 χιλιάδες ευρώ είναι δεσμεύμενα από εργολάβο που η προηγούμενη δημοτική αρχή του είχε αναθέσει εργασίες.              Όπως κατήγγειλλε ο Β. Μουρκούσης δύο από τα εντάλματα πληρωμής για τον εν λόγω εργολάβο επεστράφησαν αθεώρητα από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με το σκεπτικό μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είχε την επαγγελματική δυνατότητα να εκτελέσει τις εργασίες που τις ανατέθηκαν.......



     Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση της Επιτρόπου που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ΑγρίνιοCulture.gr, η εταιρεία του εργολάβου είναι καταχορυμένη στο Μητρώο Επιχειρήσεων στην κατηγορία έργων πρασίνου, ενώ τις ανατέθηκαν… η επισκευή των στεγάστρων σε σχολικές μονάδες της Αλυζίας και η συντήρηση της βιβλιοθήκης στη Σκουρτού. Πλέον ο δήμος Ξηρομέρου έχει ζητήσει γνωμάτευση νομικών για να μπορέσει να διεκδικήσει δικαστικά τα δεσμευμένα χρήματα πίσω.
         Σύμφωνα με τον Β. Μουρκούση η κατάσταση στο νομικό πρόσωπο του δήμου είναι δραματική καθώς θα πρέπει να πληρωθούν οι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του έτους, επίσης οι συμβασιούχοι που είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο και να καλυφθούν οι ανάγκες για τη σίτιση και θέρμανση των παιδικών σταθμών, αλλά και να πραγματοποιηθούν κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί. 
      Το τραγελαφικό της υπόθεσης σύμφωνα με τις καταγγελίες του Β. Μουρκούση είναι τα χρέη σε ΔΕΗ (10.000 ευρώ δεν είχε πληρωθεί τίποτα τα 4 τελευταία χρόνια) και ΟΤΕ, ενώ στον παιδικό σταθμό Κανδήλας το τηλέφωνο, ενώ είχε συνδεθεί από το 2013 δεν λειτούργησε ποτέ λόγω… αβλεψίας κατά την ανακαίνιση του κτιρίου… Ωστόσο η χρέωση «έτρεχε» κανονικά… Ο πρόεδρος του νομικού προσώπου Β. Μουρκούσης προανήγγειλλε πως θα κληθούν ορκωτοί λογιστές για να ελέγξουν τη δραστηριότητα του νομικού προσώπου τα τελευταία χρόνια.
     Από την μεριά της η πρώην πρόεδρος του νομικού προσώπου του δήμου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ντίνα Κουμανδράκη υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων της. 
     «Δεν έχει το δικαίωμα κανείς να λασπώνει το όνομά μου» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι όποιος έχει στοιχεία μπορεί να πάει στον Εισαγγελέα. «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, εγώ έχω καθαρά τα χέρια μου» ανέφερε χαρακτηριστικά και απευθυνόμενη στον Β. Μουρκούση τόνισε ότι δεν μπορεί να μιλά για έργα-μαϊμού (αναφορά όμως που είχε γίνει από τον πρόεδρο του συμβουλίου και όχι τον Β. Μουρκούση). 
     Μάλιστα η κα Κουμανδράκη απείλησε με μηνύσεις προς πάσα κατεύθυνση. «Εγώ επικαλέστηκα την απόφαση της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου» απάντησε ο Β. Μουρκούσης και πρόσθεσε με νόημα ότι «ο Εισαγγελέας θα κρίνει ποιος έβαλε τα χέρια κάτω από το τραπέζι και ποιος στον τενεκέ με το μέλι»… 
     Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η Ντίνα Κουμανδράκη είπε πως έλαβε με καθυστέρηση την πρόσκληση για τη συνεδρίαση του νομικού προσώπου, ενώ ανέφερε ακόμη ότι θα προσφύγει στον Εισαγγελέα, γιατί το νομικό πρόσωπο δεν πήρε ποτέ τα χρήματα που δικαιούνταν από το πρόγραμμα, στο οποίο είχε ενταχθεί και μάλιστα μίλησε για πλαστές υπογραφές…

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Παπαδάκης
http://www.myagrinio.gr/

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 



1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο