Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΑΥΡΙΟ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ...


    Την πρώτη επίσημη παρουσίαση της ηλεκτρονικής έκδοσης των οικοδομικών αδειών, που θα ισχύσει σε όλη τη χώρα από τις 2 Ιανουαρίου, θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς αύριο Δευτέρα στην Κόρινθο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα «Πρακτικές μεταρρύθμισης στο Χωροταξικό και Πολεοδομικό Σχεδιασμό: Ο ηλεκτρονικός τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης»......
Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει σταδιακά η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου σε Αθήνα, Πειραιά, Κόρινθο, Ηράκλειο, Χανιά και Κομοτηνή αλλά και στη διεύθυνση Οικοδομικού και Κτηριοδομικού Κανονισμού του υπουργείου ΠΕΚΑ, όπου δίνονται οι εγκρίσεις για τα μεγάλα έργα.

Σύμφωνα με τον κ. Ταγαρά, «από τη νέα χρόνια θα υπάρχει η ίδια βάση δεδομένων τόσο για το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης οικοδομικής άδειας που αφορά τα νέα κτήρια όσο και για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίων, που αφορά τα υφιστάμενα κτίρια, ενώ παράλληλα προχωρά η καταγραφή των αυθαιρέτων, μέσω του νόμου 4178, που θα τροφοδοτήσει με στοιχεία και σχέδια την ίδια βάση δεδομένων.

«Η χώρα αλλά ζει σελίδα, σε λίγους μήνες περνάμε σε μία νέα, ψηφιακή εποχή στα θέματα Πολεοδομίας» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Πηγή:fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο