Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Πάρτι εργολάβων καταγγέλλεται στον δήμο Ξηρομέρου

       


       Άκρως αποκαλυπτική η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου που πραγματοποίηθηκε το Σάββατο 18/10. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ο δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης μίλησε για «εθνικούς εργολάβους που κατέκλεψαν το δήμο».
      Αφορμή για τις καταγγελίες του δημάρχου Ξηρομέρου ήταν η κριτική που άσκησε στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην αντιδήμαρχος Ντίνα Κουμανδράκη λέγοντας πως δεν υπάρχουν στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού έκτακτες ανάγκες, όπως επικαλέστηκε η δημοτική αρχή. Η Ντ. Κουμανδράκη μίλησε ακόμη για κατατμήσεις που περιλαμβάνει η αναμόρφωση και για προχειρότητα, αφού η ίδια διαπίστωσε πως δεν υπήρχαν τα σχετικά άρθρα για τις έκτακτες επιχορηγήσεις των νομικών προσώπων........




     Ο δήμαρχος Ξηρομέρου αναφέρθηκε σε αποφάσεις του δήμου που ακυρώθηκαν και στην ανάγκη να γίνουν διάφορες εργασίες που αφορούν την ποιότητα του νερού με βάση τις πρόσφατες υποδείξεις της Διεύθυνσης Υγιεινής. 
     «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» ήταν η απάντηση του Ερ. Γαλούνη, που με απόλυτο τρόπο τόνισε ότι θα μπει τέλος στο «πάρτι στο δήμο Ξηρομέρου». 
       «Υπήρχαν πέντε «εθνικοί εργολάβοι» που κατέκλεψαν το δήμο, αλλά όσο είμαι δήμαρχος εγώ, δεν θα ξαναπατήσουν στο δημοτικό συμβούλιο» είπε στη συνέχεια και κατήγγειλλε μια σειρά από παραδείγματα που κατά τον ίδιο φανερώνουν την τραγική κατάσταση, στην οποία είχε περιέλθει ο δήμος Ξηρομέρου, όπως ό,τι τα μηχανήματα του δήμου τα «δούλευαν» ιδιώτες. 
     Ακόμη ο Ερ. Γαλούνης είπε πως η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν προάσπισε τα συμφέροντα του δήμου και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη περίπτωση εργολάβου που του επιδικάστηκαν πρωτόδικα 115.000 ευρώ και είχε ως μάρτυρες… υπεράσπισης δυο αντιδημάρχους και ένα δημοτικό σύμβουλο, ενώ δεν έγινε έφεση από την πλευρά του δήμου… 
     «Αυτό λέγεται παράβαση καθήκοντος με δόλο» είπε χαρακτηριστικά ο Ερ. Γαλούνης. Και τόνισε πως ο δήμος εκτός από τα στοιχεία για τους εργολάβους (δείτε το έγγραφο) κάνει προσπάθεια για να μπορέσει να καταγράψει κάθε ευρώ χρέους που υπάρχει στο δήμο με την ελπίδα να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Υπ. Εσωτερικών για τα ληξιπρόθεσμα, «για να μπορέσει να λειτουργήσει ο δήμος». «Η δημοτική αρχή ό,τι είναι νόμιμο θα το αναγνωρίσει και θα το πληρώσει, ό,τι είναι πάρατυπο θα πάει στον Εισαγγελέα» κατέληξε ο δήμαρχος Ξηρομέρου.
      Από την πλευρά της η πρώην αντιδήμαρχος Ντίνα Κουμανδράκη υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων της λέγοντας πως «ήταν απόφαση της δημοτικής αρχής να χρησιμοποιήσει εργολάβους από την περιοχή».      Επιτέθηκε μάλιστα στον δήμαρχο Ξηρομέρου για το χρέος του πρώην δήμου Αλυζίας αλλά και για την υπόθεση των τελών στον πρώην δήμο Αλυζίας και αναρωτήθηκε με νόημα «πάθαμε αμνησία και δεν θυμόμαστε;». 
    Στη συνέχεια δήλωσε υπερήφανη για το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ενώ απάντησε στα περί απουσίας της δημοτικής αρχής στη διάρκεια του καλοκαιριού, επικαλούμενη αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής σχετικά με το πρόβλημα των σκουπιδιών και του νερού.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Παπαδάκης
http://www.myagrinio.gr/

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 



8 σχόλια:

  1. αθροίζοντας τα ποσά βλέπουμε οτι ανέρχονται για μια 4ετία τις 1.370.000,00 ευρώ !! το τί έκανε η κ. Κωστούλα Κουμανδράκη- Σαμαρά είναι αρμόδία να το ελέγξει - αν το στείλετε - η Εισαηγγελία. Εσείς θα μας γνωρίσετε α ν α λ υ τ ι κ ά τί εργασίες γίνονταν , που γίνονταν , πόσα υλικά καταναλώθηκαν , πόσα μεροκάματα κ.λπ κ.λπ και , υπάρχουν κομένα τόοοσα τιμολόγια ; Εχετε υποχρέωση να το πράξετε. Αυτό ήταν προγραμματική σας δέσμευση . Αναμένομεν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΑ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΑΣΤΑΚΟΥ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΟΔΗΓΑΕΙ ΑΠΟ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ?????????????? ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ? ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ? ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜ.ΑΡΧΗΣ ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ [ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ],ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΙΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΨΑΤΕ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΤΗΣ Μ-Α-Σ-Α-Σ, ΔΗΜΑΡΧΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΦΑΓΑΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!!!!!!!!!ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΩΤΕΡΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΜΑΝΔΡΑΚΗ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΔΙΝΑΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΝΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΣΙΓΑΡΟ ΝΑ ΦΟΥΜΑΡΟΥΝ ΛΕΕΙ Η ΠΙΑΤΣΑ ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΜΑΝΔΡΑΚΗ,ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΠΝΙΖΩ ΑΠΛΑ ΛΕΩ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΝΟΜΙΖΩ.[ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ!!!!].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από την νεα δημοτική αρχή ακούμε τον γνωστό ξυλινο λόγο των πολιτικάντηδων που νοιάζονται μόνο για την καρέκλα. Αλληλοκατηγορίες. Όπως μίλαγε η προυγούμενη δημ. αρχή για την τοτε αντιπολίτευση, μιλά τωρα η νέα για την αντιπολίτευση . Στο ίδιο έργο θεατες. θεατές σε ένα δήμο που οι πολίτες είναι εξαθλιωμένοι,μέσα στα σκουπίδια και την μπόχα των υπονέμων. Η ρουφιανιά το κουτσομπολιό και οι ραδιουργίες να κανουν πάρτυ . Για αναπτυξη και λύση των προβλημάτων, πολιτική επίλυση προβλημάτων ,δεν μιλάει κανείς. Αποπροσανατολισμός πλήρης, Γιατί μόνο αυτά τα ονόματα στή φόρα; Αυτοι που χρησιμοποιήθηκαν απο την προυγούμενη δημ. αρχή και χρησιμοποιούνται και απο την νέα γιατί δεν κρεμάστηκαν στα μανταλάκια; Κύριοι οι εποχές άλλαξαν, ο κόσμος δεν χρειάζεται φτηνά πολιτικά παιχνίδια των περασμένων δεκαετιών . Εχουμε καιμνήμη και κρίση. Αποδείξτε ότι είστε (;) πολιτικοί του σήμερα και του αύριο. Σχεδιάστε και προγραμματήστε το μέλλον του τόπου και μετα υλοποιήστε τον σχεδιασμό σας. Ανασκουμποθείτε και δουλέψτε, με σεμνότητα και αποφασιστηκότητα. Αλλα μαλλον τα λέω σε κουφούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βλέποντας τον Δήμαρχο να λέει αυτά που λέει συναισθήματα και σκέψεις με πλημμύρισαν.
    Νομίζω ότι αξίζουμε (εννοώ το λαό και με εμένα μέσα) για πάντα τρόϊκα.
    Πρέπει άλλοι να μας κυβερνάνε και όχι εμείς.
    Με αυτές τις επιλογές που κάνουμε μόνο άλλοι μπορούν να κάνουν αυτά που πρέπει για να πάει η πατρίδα μας μπροστά.
    Πραγματικά ακούγοντας τον Δήμαρχο σκέφτηκα: ''για δες ρε παιδί μου τι είναι ο κόσμος......''
    ''Το πάρτι τελείωσε'' λέει ο Δήμαρχος και πιάνω το ποιο απλό.
    Στο Δημαρχείο μέσα εμφανίστηκαν ως δια μαγείας νέοι ''υπάλληλοι''.
    Από που και με ποιες διαδικασίες. Εθελοντές; Μισθοδοτούμενοι από που και πως; Αν είναι εθελοντές να το μάθουμε να πάρουν και το χρυσό κλειδί της πόλης και μπράβο στον Δήμαρχο αν κατάφερε να πείσει κάποιους να δουλέψουν εθελοντικά.
    Πάει το δούλεμα σύννεφο........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ποσοι ακομη ετοιμαζονται να πιασουν δουλεια. Οι ιδιοι τα λενε εξω στον κοσμο.
    Τωρα πως θα γινει αυτό χωρις να υπαρχει καμμια προκηρυξη θεσεων για εργασια στον δημο, αυτοι που τα λενε κατι θα ξερουν.
    Θα ειναι εθελοντες η θα πληρωνονται; Απο οτι λενε θα πληρωνονται.
    Πως; Με ποια διαδικασια αφου δεν υπαρχει προσληψη;
    Αντιδημαρχε μουρκουση εχεις ακουσει κατι;
    Αντιληφθηκες κατι σχετικο;
    Γνωριζεις κανενα τροπο να πληρωνονται;
    Σε ρωταω γιατι εσυ συμμετεχεις στην νεα διοικηση και μιλησες για εργα μαιμου κηρυσοντας την ʽʼεπαναστασηʼʼ της εντιμοτητας.
    Εκει που εισαι τωρα, και καποτε κατεγγελνες πολύ σκληρα και με βαριες εκφρασεις, ξερεις να μας πεις πως θα πληρωθουν;
    Με εργα μαιμου;
    Με εργα χιπατζηδες;
    Με κατω από το τραπεζι τα χερια η με τα χερια μεσα στον κουβα από το μελι; Γνωριζεις η θα τα θυμηθεις οταν τελειωσει η πενταετια;
    Θα μας τα καταγγελεις παλι οταν φυγεις και απο αυτο το μετεριζι για να πας σε καποιο αλλο;
    Στο παλιο σου μετεριζι αυτα που τωρα καταγγελεις δεν τα ηξερες;
    Δεν τα γνωριζες; Τωρα τα ανακαλυψες και τα θυμηθηκες;
    Σε ολα εισαι απο μεσα και κατα καποιο τροπο εχεις συμμετοχη, και εκ των υστερων ως εκ θαυματος, αφου τα σπασεις κανεις καταγγελιες;
    Αν καταλαβαινεις καταγγελεις τον εαυτο σου ξερεις.
    Λιγη ειλικρινεια δεν βλαπτει γιατι καποιοι ελαχιστοι εξακολουθουν να σκεφτονται και να καταλαβαινουν και δεν είναι κουτοι.
    Οτι εχετε για τους προηγουμενους στον εισαγγελεα και να παρει ο καθεις ότι του αξιζει.
    Δυστυχως για εμας που καταλαβαινουμε, ξερουμε ότι οι καταγγελιες σας ειναι γιατι ετοιμαζεστε και εσεις να κανετε ότι και οι προηγουμενοι και μαλιστα σε μεγαλυτερο βαθμο. Ηδη ξεκινησατε…
    Εχετε καλο βιογραφικο αλλωστε… αλλα ξεχασα σας ψηφισε ο κοσμος…
    Σωστο ο αλανθαστος λαος…
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ Η ΤΡΟΙΚΑ!!!
    ΜΟΝΟ Η ΤΡΟΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οφειλω να αναγνωρισω την προσπαθεια του δημαρχου στο ξεκοκουλωμα των εργολαβων,ζουμε σε μια εποχη που η κριση εχει χτυπησει σχεδον ολες τις πορτες,και καποιοι καιροσκοποι ασχολουνταν με τα κοινα που με μοναδικο γνωμονα,ειχαν πως θα βαλουν στην τσεπη τους χρηματα και οχι πως θα βοηθησουν τον δημο και τους δημοτες τους.Αρκει ως νεα δημοτικη αρχη,να μην επαναλαβεται τα ιδια και ο κοσμος αυτη την προσπαθεια θα σας την ανταποδωσει.Τα λεω αυτα γιατι ειμαι ενας απο αυτους που δεν σας στηριξε στις εκλογες,που θελει ο δημος να λειτουργει δικαια και δημοκρατικα,να εχουν ολοι ισες ευκαιριες,να μην εργαζονται καποιοι μονο και μονο επειδη ηταν υποψηφιοι με τον σαμαρα και στην συνεχεια με την κουμανδρακη για να παιρνουν τα εργα και στο τελος τα κονδυλια για τα εργα να μην πηγαινουν ολα για αυτο τον σκοπο, αλλα τα περισοτερα για την τσεπη τους.Συμφωνω μαζι σας τερμα αυτα τα αισχη,τερμα τα παρτυ...Υ.Γ. Υποψηφιος δημοτικος συμβουλος με των ΗΛΙΑ ΓΕΩΡΓΑΛΗ,που σιγουρα αυτα θα εκανε και ο ιδιος αν εκλεγονταν ως δημαρχος και οχι μονο..Δεν αποκαλυπτω το ονομα μου για λογους ευνοητους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο