Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Κλιμάκιο της Περιφέρειας επισκέφτηκε την Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου για να καταγράψει τις ζημιές από την νεροποντή


Φωτο: Τζένη Παπαδημητρίου
             Γεωργία Μελεούνη

        Σήμερα κλιμάκιο της τεχνικής διεύθυνσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επισκέφτηκε την Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου για να καταγράψει από κοντά τις ζημιές που σημειώθηκαν στο χωριό από την θεομηνία. 
       Το κλιμάκιο παρουσία του Αντιδημάρχου του δήμου Ξηρομέρου Κώστα Λαϊνά και του Προέδρου του Τοπικού διαμερίσματος Χρυσοβίτσας Γιάννη Χρόνη, είδαν από κοντά τα προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω της καταρακτώδους βροχής. 
     Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν από τον όγκο του νερού, ο μαντρότοιχος που προστάτευε το κεντρικό δρόμο κατέρρευσε, η άσφαλτος γέμισε ρωγμές και ο δρόμος είναι πιά εξαιρετικά επικίνδυνος  τόσο για την μεταφορά μαθητών σε Γυμνάσιο και Λύκειο όσο και για άλλους διερχόμενους που μεταβαίνουν στο Αγρίνιο η Αστακό ή σε άλλα μέρη...........

 
      Ενδεικτικό των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την θεομηνία, είναι το αίτημα του δημάρχου Ξηρομέρου Ερωτόκριτου Γαλούνη στην Περιφέρεια  ζητώντας την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Να σημειώσουμε ότι ο Πρόεδρος του Τοπικού διαμερίσματος Χρυσοβίτσας Γιάννης Χρόνης παρευρέθηκε χθες στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου και έκανε παρέμβαση λέγοντας: «Επειδή οι ζημιές που σημειώθηκαν στο χωριό από την πρωτοφανή νεροποντή  είναι σημαντικές πρέπει να γίνει άμεση παρέμβαση ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο και πρέπει το συντομότερο να γίνει η αποκατάσταση των ζημιών».
       Επίσης ο Πρόεδρος ευχαριστεί τον δήμαρχο Ξηρομέρου Ερωτόκριτο Γαλούνη και τον Αντιδημάρχο  Κώστα Λαϊνά  για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών, για τη συνδρομή και τη στήριξη του δήμου, στο χωριό τους. 

      Η κάτοικος του χωριού Τζένη Παπαδημητρίου μετά την επίσκεψη του κλιμακίου και τη διενέργεια αυτοψίας για την καταγραφή των ζημιών, δήλωσε: «Ο Προϊστάμενος Τμήματος της Περιφέρειας κ. Παππάς που μας επισκέφτηκε σήμερα, μας έδωσε την υπόσχεση ότι θα κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες στην Περιφέρεια και θα ζητήσει σύντομα την  αποκατάσταση των ζημιών. Ελπίζουμε να τηρήσει την υπόσχεσή του».











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο