Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Συνεδριάζει η Κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου στις Φυτείες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ  ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ             
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 

Προς: Τα τακτικά Μέλη του
Διοικητικού Συμβουλίου
(ως Πίνακα Αποδεκτών)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
     Καλεί σε  Συνεδρίαση  την  28η του Μήνα Οκτωβρίου του έτους 2014 ημέρα  Τρίτη και ώρα 18:30 μ.μ.  στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του  Δημοτικού  Καταστήματος Φυτειών για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κάτωθι  θέματα:

1.-Αναζήτηση κατάλληλων ακινήτων στον ευρύτερο Δήμο Ξηρομέρου προκειμένου να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών σύμφωνα με τα όσα ορίζει το ΦΕΚ Β 1397/22.10.2001 περί ίδρυσης και λειτουργίας Δομών Κ.Δ.Α.
2.-Αναζήτηση βέλτιστων πρακτικών και λήψη απόφασης προκειμένου να επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα ΒΣΣ στην δημοτική ενότητα Αλυζίας
3.-Ορισμός Οικονομικού διαχειριστή και υπεύθυνου τήρησης βιβλίων και στοιχείων της Επιχείρησης. 
4.-Ορισμός διαχειριστή-υπεύθυνου προγράμματος που αφορά την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55-64 ετών του ΟΑΕΔ  που υλοποιεί η επιχείρηση
5.-Ορισμοί Υπεύθυνων - Συντονιστών προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι».
6.-Αίτημα προς την Δ.Ε.Η. για δωρεάν παραχώρηση Ασθενοφόρου.
7.-Συγκρότηση κανονισμού λειτουργίας αθλητικού γυμναστηρίου στην τοπική  κοινότητα Παπαδάτου του Δήμου Ξηρομέρου.

Ο   Πρόεδρος 
Γεωργούλας Κωνσταντίνος.....



    Στη συνεδρίαση καλούνται να παραστούν ο Δήμαρχος κος Γαλούνης Ερωτόκριτος, και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής ενότητας Φυτειών κος Βραχάς Παναγιώτης προς τους οποίους κοινοποιείται η παρούσα. 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ  
1.-κ. Ναούμης Νικόλαος – Αθήνα     
2.-κ. Τζαχρήστας Παναγιώτης – Φυτείες
3.-κ. Τσάρκος Βασίλειος – Ενταύθα
4.-κ. Κουνάδης Σπυρίδων – Ενταύθα
5.-κ. Πούλιος Δημήτριος – Παλαιομάνινα
6.-κ. Ρηγάλος  Χριστόδουλος– Καραϊσκάκη  


1 σχόλιο:

  1. Χαιρετίζω την ενέργεια του νέου προέδρου της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Κώστα Γεωργούλα, για τη συνεδρίαση στη Δημοτική Ενότητα Φυτειών. Ένα από τα θέματα είναι το γυμναστήριο στη Παπαδάτο.
    Είχαμε μαζί μία εποικοδομητική συζήτηση στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο στον Αστακό όπου του εξέφρασα την συμπαράστασή μου και την ανάγκη για ύπαρξη κανονισμού που δεν υπήρχε από την αρχή λειτουργίας του γυμναστηρίου που αποτελούσε παράλειψη των εκάστοτε προηγούμενων υπευθύνων της κοινωφελούς.
    Αναφέρθηκα στην ανάγκη ύπαρξης γυμναστού, ωραρίου λειτουργίας και καρτελών υγείας των αθλουμένων (αθλητική ταυτότητα). Το γυμναστήριο δεν πρέπει να κλείσει ούτε μία ημέρα, διότι το έχει ανάγκη και είναι δίκαιη απαίτηση της κοινωνίας της δημοτικής ενότητας. Πρέπει όμως να λειτουργεί σύμφωνα με όλα τα νόμιμα πρότυπα που έχει ορίσει το κράτος, διότι υπάρχουν κίνδυνοι ατυχημάτων. Υπάρχουν όρια ηλικίας εισερχομένων, οι αθλούμενοι θα πρέπει να είναι υγιείς με βεβαίωση ιατρού και θα πρέπει να παρευρίσκεται γυμναστής και να ορίζει τους τρόπους λειτουργίας των οργάνων και να ελέγχει τα προγράμματα γυμναστικής που είναι διαφορετικά σε κάθε αθλούμενο για αποφυγή τραυματισμών.Ένα μικρό παιδί πχ μπορεί να κτυπήσει από τα βάρη η τον διάδρομο ενώ με βάση την ηλικία του δεν έπρεπε να εισέλθει εκεί. Ένας με προβλήματα καρδιάς δεν θα μπορούσε να αθλείται εκεί και όλα αυτά με βεβαίωση γιατρού πάντα.Σήμερα κλειδιά έχουν πολλοί. Κανένας δεν ξέρει ποιος μπαίνει και πότε βγαίνει.Πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα και πειθαρχία και ο προβλεπόμενος έλεγχος, γιατί τα μεγάλα όργανα γυμναστικής που υπάρχουν μπορούν να γίνουν φορείς ατυχημάτων σε άπειρους ή μη υγιείς ή σε ακατάλληλους λόγω ηλικίας.Θα πρέπει να υπάρχουν αποδυτήρια γυναικών ανδρών και τουαλέτες. Η ευθύνη της λειτουργίας του γυμναστηρίου καθώς και τα θέματα συντήρησης-επισκευών-καθαριότητας, ανήκουν στον πρόεδρο και τα μέλη της κοινωφελούς επιχείρησης.Ελπίζω ότι όλα τα παραπάνω θα επιλυθούν από τον νέο πρόεδρο της κοινωφελούς και είμαι σίγουρος γιαυτό.
    Προτείνω ο κανονισμός για το γυμναστήριο να συνταχθεί σύμφωνα με τον Πρότυπο
    Κανονισμό Λειτουργίας, από την υπ’ αρ. 17112/23-06-2000 (ΦΕΚ 847 Β’) απόφασης του Υπουργού Πολιτισμού που
    αφορά στον «Κανονισμό Λειτουργίας των Εθνικών και Δημοτικών Γυμναστηρίων της Χώρας» και να προσαρμοσθεί στις ανάγκες του Γυμναστηρίου στην Παπαδάτο. Θα είμαι στη συγκέντρωση και θα χαρώ να προσφέρω εθελοντικά σε ότι μπορώ να υλοποιήσω σύμφωνα με ότι αποφασισθεί για τη συνέχιση λειτουργίας και τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του γυμναστηρίου.
    Χρήστος Κολοβός Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο