Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προσκυνηματικὴ εκδρομή των ενοριών της Κανδήλας στα μοναστήρια της Φωκίδας



      Χάριτι Θεού και τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδρομή πού διοργάνωσαν οι ενορίες Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Κανδήλας και Αγίου Ανδρέα Ανω Κανδήλας. 
      Το πρόγραμμα είχε επίσκεψη στις Ιερές Μονές Παναγίας Βαρνάκοβας, Αγίου Σεραφείμ του Σαρωφ, Αγίου Αυγουστίνου Ιππώνος Τρικόρφου, Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Φανουρίου Τρικόρφου. Τέλος έγινε περιήγηση και στάση για φαγητό στην Ναύπακτο......



Και δυο λόγια για τις Μονές:
1.-Ι.Μ.Παναγίας Βαρνάκοβας, κτίσμα του 10ου αιώνα με θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Γυναικεία αδελφότης σήμερα με μεγάλη προσφορά στους αγώνες των Ελλήνων εναντίον των κατακτητών. 
2. Η Ι.Μ. Αγίου Σεραφείμ είναι κτισμένη το 1993. Ειναι Μονή με ανδρώα αδελφότητα και πολύ μεγάλο έργο με κατασκηνώσεις και ομιλίες του γέροντα π. Νεκτάριου. 
3. Η Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου νέα Μονή κτισμένη το 1991 με γυναικεία αδελφότητα. Με αναπαράσταση των κατακομβών των πρώτων Χριστιανών, Ένα χαρακτηριστικό των εγκαταβιούντων στις Μονές αυτές είναι η αβραμιαία φιλοξενία των μοναχών κι εκεί βλέπει κανείς το μεγαλείο των μοναχών.!!!

Δείτε φωτό απ΄την εκδρομή:
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο