Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΑΡΔΕΛΗΣ: Σκέψεις εν όψει των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ)



ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΑΡΔΕΛΗΣ
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
Δ/ΝΤΗΣ Γ.Ε.Λ. ΕΜΠΕΣΟΥ
Υποψήφιος Αιρετός
με τη Δ.Α.Κ.Ε -Κ.Δ.Ε.
για το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αιτωλ/νίας
τηλέφ.: 2641045472 & 6944896942
e-mail: athsardelis@gmail.com
Αγρίνιο, 6-10-2014


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
(για τις εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια Π.Υ.Σ.Δ.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε., Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.)

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
    Εν όψει των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ), την Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014, σας καταθέτω μια σειρά σκέψεων, αρχών και θέσεων, τόσο για τα θεσμικά ζητήματα του κλάδου, όσο και γι’ αυτόν καθεαυτόν το θεσμό του Αιρετού εκπροσώπου.
•Επιθυμώ έναν συνδικαλισμό καθαρό και αγωνιστικό, με άποψη, νέες ιδέες και προτάσεις. Είμαι αντίθετος στην καταστροφολογία και τον αρνητισμό. Είμαι αντίθετος στον καταγγελτικό και λαϊκιστικό λόγο χωρίς ουσιαστικές και πραγματοποιήσιμες προτάσεις.
•Αγωνίζομαι με δυναμισμό και στο πνεύμα ομαδικής και συναινετικής προσπάθειας για τη διεκδίκηση, την προστασία και την επέκταση των συλλογικών δικαιωμάτων.
•Επιδιώκω κάθε δυνατή συνεργασία σε στέρεες αγωνιστικές βάσεις, με μοναδική προϋπόθεση την φερεγγυότητα.....



• Στηρίζω το συνδικαλισμό της προσφοράς για το κοινό καλό χωρίς παρωπίδες και υποταγή σε μικροκομματικές νοοτροπίες.
• Συμμερίζομαι την αποστροφή των συναδέλφων για το συνδικαλιστικό κίνημα και αισθάνομαι συνυπεύθυνος για όσους διαχρονικά και διαπαραταξιακά συνέβαλαν στη γενικευμένη απαξίωση αρχών, κανόνων, ιδεών και θεσμών.
• Στοχεύω να υπηρετήσω μέσα απ’ τους εργασιακούς, επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς τομείς το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, αυτό που αυτοδίκαια δικαιούται κάθε συνάδελφος, αλληλέγγυος, ωστόσο, σε ιδιαιτερότητες και προβλήματα. Θα είμαι πάντα δίπλα σας με ειλικρίνεια και συναδελφικότητα.

     Για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους ακόμη πιστεύω πως ήρθε η ώρα για ένα νέο ρόλο των Αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με τα εξής χαρακτηριστικά:
προσανατολισμένο στη μοναδική ρήτρα του υγιούς συνδικαλισμού που είναι η ρήτρα της εμπιστοσύνης, της αξιοπιστίας, της δικαιοσύνης.
απαλλαγμένο από τη λογική των αλληλοεξυπηρετήσεων και στηριγμένο στην «τιμή» της αυθεντικότητας.
απέναντι στην απρόσωπη και γραφειοκρατική διοίκηση.
μακριά απ’ τη λογική της ικανοποίησης των προσωπικών  φιλοδοξιών και επιδιώξεων.
κοντά στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων.
δίπλα στην ανανέωση, σε πρόσωπα και ιδέες, που δημιουργεί κίνητρα για συμμετοχή και ενεργό δράση νεωτέρων.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
       Όλα αυτά τα χρόνια που με τιμάτε με την ψήφο σας έχω μάθει να σας μιλώ αληθινά και να σας κοιτάζω στα μάτια.          Πιστεύω ότι ενωμένοι πετυχαίνουμε, ενώ χωρισμένοι γινόμαστε εύκολη λεία της όποιας κυβέρνησης και διοίκησης
Αυτό που δικαιούμαστε είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και ΔΙΑΦΑΝΕΣ.        Κανένας δεν μας το χαρίζει. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη να δώσουμε δύναμη, σάρκα και οστά στην επανάσταση της Συνείδησης και του Αυτονόητου.

Είναι ανάγκη να δούμε μπροστά
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ
Με εκτίμηση
Θανάσης Σαρδέλης

1 σχόλιο:

  1. Αυτοκριτική για τη κατάντια μας δεν θα κάνεις συνάδελφε; Από τότε που η παράταξη σου κυριαρχεί στο κλάδο καταντήσαμε σχεδόν ζητιάνοι , έχοντας πρόβλημα επιβιώσεως . Τα εσωτερικά της ΔΑΚΕ δεν ενδιαφέρουν κανέναν παρά 3-4 που επιδιώκετε την καρέκλα.
    Μπορείς να μας πεις τα χρήματα των ταμείων μας τι έγιναν το 2008; Ως γνωστό τότε δεν υπήρχαν μνημόνια που θα έσκιζε ο Σαμαράς.
    Για τη διοίκηση μάλλον πρέπει να είσαι προσεκτικότερος γιατί τα τελευταία χρόνια ο νομός ευτύχησε να έχει Διευθυντή που έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο