Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Νίκος Καραπάνος: «Ξεκινάμε άμεσα ενέργειες για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου Μεσολογγίου»

Σειρά ενεργειών για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πλημμύρες

Την κήρυξη του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε σήμερα (Τρίτη 7/10)  με αίτημά του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο δήμαρχος της πόλης , Νίκος Καραπάνος.
Το αίτημα υποβλήθηκε, για να υπάρξει, γρήγορη αντιμετώπιση των μεγάλων ζημιών που προκλήθηκαν, σε όλο το εύρος του δήμου, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις του τελευταίου διημέρου.
Ταυτόχρονα, για την ανακούφιση των πληγέντων ήδη έχουν γίνει οι εξής άμεσες ενέργειες:
1.   Συστάθηκε τριμελής επιτροπή για επιτόπια καταγραφή των ζημιών σε οικοσκευές
2.   Ζητήθηκε από τον ΕΛΓΑ ή άμεση καταγραφή των ζημιών στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής......


Επιπλέον, υποβλήθηκε αίτημα στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για την σύσταση επιτροπής πραγματογνωμόνωνγια να ελεγχθούν όλα τα αντλιοστάσια του δήμου, ώστε να ελεγχθεί η κατάστασή του και να αποδοθούν ευθύνες για πιθανή πλημμελή συντήρηση τους και υπολειτουργία.
«Οι ισχυρές βροχοπτώσεις του τελευταίου διημέρου ανέδειξαν την προβληματική λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης των όμβριων υδάτων, σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Νεοχώρι και Κατοχή, δηλαδή στα μεγαλύτερα διαμερίσματα του δήμου.
Είναι υποχρέωσή μας, άμεσα να προβούμε στην, με κάθε κόστος, προσαρμογή της λειτουργίας του αποχετευτικού δικτύου στο βαθμό που θα είμαστε σίγουροι, ότι τέτοια φαινόμενα και καταστάσεις δεν θα επαναληφθούν.
Σίγουρα, υπάρχουν ευθύνες και αυτές θα αποδοθούν.
Όμως προτεραιότητά μας είναι, να μην ξανασυμβούν αυτές οι καταστάσεις και γι’ αυτό ήδη οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου ξεκινούν μελέτες, ώστε πολύ σύντομα να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες.
Επιπρόσθετα, ειδικά για την πόλη του Αιτωλικού θα ζητήσουμε, την συνεργασία της Περιφέρειας ή ακόμη και του υπουργείου Υποδομών για να άρουμε καταστάσεις χρόνων, που με την «πρώτη ψιχάλα» δημιουργούν πλημυρικά φαινόμενα στο νησί.
Παράλληλα σε συνεργασία με τους προέδρους των ΤΟΕΒ της περιοχής μας θα εξετάσουμε την κατάσταση των αποστραγγιστικών δικτύων, ώστε και σε αυτό τον σημαντικό για την  οικονομία της περιοχής, τομέα να δώσουμε λύσεις.
Δυστυχώς ή ευτυχώς η ισχυρή βροχόπτωση του τελευταίου διήμερου ανέδειξε ένα σημαντικό πρόβλημα.

 Το βέβαιο είναι ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.» τόνισε σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος αναφορικά με τις ενέργειες του δήμου για την ανακούφιση των πληγέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο