Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Σοκ: Μένει με το γιο της μέσα σε αυτοκίνητο στο Μεσολόγγι!

Μια 45χρονη γυναίκα και ο 26χρονος γιος της έκαναν εδώ και 7 μήνες σπίτι τους το αυτοκίνητο
Το αυτοκίνητο που στεγάζει προσωρινά τους δύο άστεγους συμπατριώτες μας! 

-Κινδυνεύουν κάθε βράδυ από κακοποιά στοιχεία
-Ζητούν τη βοήθεια των αρμοδίων, αλλά και των επιχειρηματιών για την εξεύρεση εργασίας

     Σε σπίτια έχουν μετατρέψει τα αυτοκίνητά τους, πολλοί άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης της χώρας.
       Ακόμα και στην Περιφέρεια, την οποία θεωρητικά η κρίση δεν θα έπληττε τόσο πολύ, παρατηρούνται περιστατικά ανθρώπων που μένουν στο αυτοκίνητό τους. Η αδυναμία τους να πληρώσουν τα ενοίκιά τους, τους οδηγεί στο δρόμο. Πρόκειται για ανθρώπους αξιοπρεπείς και νοικοκυραίους που ζούσαν από τη δουλειά τους και ποτέ δεν σκέφτηκαν ότι θα έφθαναν σ’ αυτό το σημείο.
        Στο Μεσολόγγι του 2014 υπάρχει μια 45χρονη γυναίκα, που μένει στο αυτοκίνητό της με τον 26χρονο γιό της, εδώ και επτά μήνες, αφού και οι δυο είναι άνεργοι. Για αρκετά χρόνια, η γυναίκα εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας του δήμου Μεσολογγίου μέσω προγραμμάτων ή ακόμα και χωρίς σύμβαση εργασίας. 
     Ωστόσο κάποια στιγμή άρχισε να μην πληρώνεται και από εκεί ξεκίνησε ο Γολγοθάς. Έγινε η πρώτη έξωση από το σπίτι που έμενε, ενώ το Μάιο έγινε και η δεύτερη. Νωρίτερα είχε γίνει διακοπή ρεύματος και νερού. Επειδή χρήματα δεν υπήρχαν για να βρει αλλού στέγη, κατέληξε στο αυτοκίνητο, αφού τα έπιπλα και τα πράγματα του σπιτιού τα κράτησε η ιδιοκτήτρια μέχρι να της δοθούν τα 7 ενοίκια που χρωστούσε η οικογένεια!..........



    Η συγκεκριμένη γυναίκα είναι διαζευγμένη και δεν έχει στήριξη από κανένα συγγενή. Η ίδια δεν θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά της, - τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της εφημερίδας - διότι πρόκειται για μια αξιοπρεπή κυρία, η οποία με πόνο ψυχής διηγείται την ιστορία της στην ΑΙΧΜΗ
      Με δάκρυα στα μάτια μας είπε: «Ήμουν νοικοκυρά στο σπίτι μου, μεγάλωνα τα παιδιά μου, δούλευα και ζούσαμε αξιοπρεπώς. Σήμερα κατάντησα να μένω μέσα σε ένα αυτοκίνητο». 
   Δεν ζητά ελεημοσύνη. Μια δουλειά για κείνη και το παιδί της ζητά...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΧΜΗ
http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο