Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Χέρι στις επιδοτήσεις των αγροτών βάζει ο ΟΓΑ

Προετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας

      Ανάστατος είναι ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και όλης της χώρας μετά την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να γίνεται παρακράτηση των οφειλών προς τον ΟΓΑ από τα χρήματα των επιδοτήσεων που σε λίγες ημέρες θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
     Οι οφειλές των 250.000 αγροτών προς τον ΟΓΑ ανέρχονται στα 730 εκ. ευρώ πανελλαδικά και η παρακράτηση αναμένεται από το τέλος Οκτώβρη, που θα ξεκινήσει η καταβολή των επιδοτήσεων. Ο Αγροτικός Σύλλογος Κατούνας σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων θα αντιδράσει με κινητοποιήσεις σε αυτή την απόφαση αφού όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος Παν. Καλογιάννης τα χρήματα των επιδοτήσεων είναι ελάχιστα μπροστά στις υποχρεώσεις που έχουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για τα λιπάσματα τους σπόρους τα δάνεια προς τις τράπεζες τις ζωοτροφές κ.λπ.....



      Ήδη όπως υπογράμμισε τους έχει εξαπατήσει ο ΕΛΓΑ ο οποίος τους υποχρέωσε να υπογράψουν συμφωνητικό ότι παραχωρούν το δικαίωμα στον φορέα να παίρνει τις ασφαλιστικές εισφορές από τα χρήματα των επιδοτήσεων.
     Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση των αγροτών του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας στο Μοναστηράκι όπου θα αποφασιστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις, οι οποίες όπως υπογραμμίζει ο κ. Καλογιάννης θα είναι δυναμικές μέχρι το Υπουργείο να αποφασίσει την ένταξη των οφειλών προς τον ΟΓΑ στο γενικότερο πλαίσιο που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
http://www.aixmi-news.gr/

2 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΩΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κτηνοτροφοι υπαρχουν κ ναι να παρουν αυτοι που οντως ειναι.....επιδοτησεις διεκδικουν κ παιρνουν αυτοι που δε μπορουν να ξεχωρισουν την γιδα απο την προβατινα.Γεωργια υπαρχει στο ελαχιστον κ για ιδιον οφελος.Κα Βηττα και εμεις απο το ξηρομερο κραταμε εννιοτε ζουμε κ εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο