Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Αναφορά για ρωγμές σε σπίτι στο Λουτρό Αμφιλοχίας- φυσιολογική η μετασεισμική ακολουθία

       Αναστάτωση επικράτησε τις πρώτες πρωινές ώρες  στους κατοίκους της Αμφιλοχίας, αλλά και ολόκληρης της Αιτωλοακαρνανίας, εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε λίγο πριν τις 3:00 τα ξημερώματα.        Ο σεισμός είχε επίκεντρο την υποθαλάσσια περιοχή του Αμβρακικού κόλπου, 25 χλμ νότια της Άρτας, και ελάχιστα χιλιόμετρα από την Αμφιλοχία. Η ένταση, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Γ. Τέγα, με τον οποίο επικοινώνησε το agriniopress.gr, ήταν τελικά 5,4 και όχι 5,1 ρίχτερ, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση.
     Το ευχάριστο είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές για σοβαρές ζημιές, πλην κάποιων μικροφθορών σε οχήματα από πέτρες, σοφάδες κλπ. Υπήρξε ωστόσο ειδοποίηση από ιδιώτη στο Α.Τ. της περιοχής του, ο οποίος και δήλωσε ότι στο σπίτι όπου διαμένει, στο Λουτρό Αμφιλοχίας, δημιουργήθηκαν ρωγμές εξαιτίας του σεισμού.
     «Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να γίνει επίσημη δήλωση στον δήμο, ώστε, στη συνέχεια, οι μηχανικοί της Πολιτικής Προστασίας να ελέγξουν την καταλληλότητα του σπιτιού», εξηγεί ο κ. Τέγας.....



   Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Απόστολος Κοιμήσεις δηλώνει πως ο σεισμός που σημειώθηκε τα ξημερώματα κινείται στο πλαίσιο της έντασης που δίνει το ρήγμα του Οζερού και πως η μέχρι τώρα σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή (υπήρξε μετασεισμική δραστηριότητα που έδωσε δονήσεις στην περιοχή κοντά στο επίκεντρο του κυρίως σεισμού, με τελευταία στις 10 το πρωί, μεγέθους από 2 έως 3,3 R), θεωρείται εντελώς φυσιολογική: «Δεν συντρέχει κανέναν κίνδυνος ανησυχίας», δηλώνει ο κ. Κοιμήσης. 

http://www.agriniopress.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο