Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Πρωτιά για την παράταξη της Ν.Δ. στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος-οι έδρες του ΣΥΡΙΖΑ κρίνουν τον πρόεδρο

      Η παράταξη που είχε ως επικεφαλής το Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παναστασίου βγήκε, πριν από λίγο, νικήτρια στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Eλλάδος.
    Το ψηφοδέλτιο του κ. Παπαναστασίου, που στηρίχθηκε από τη ΝΔ, έλαβε 49 ψήφους και 8 έδρες. Του κ. Θάνου Καρπή (ΠΑΣΟΚ) 39 ψήφους και 7 έδρες, του κ. Κώστα Πελετίδη (ΚΚΕ) 23 ψήφους και 4 έδρες ενώ το ψηφοδέλτιο που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ 13 ψήφους και 2 έδρες.
      Οι συσχετισμοί των δυνάμεων που προέκυψαν ωστόσο δεν φαίνεται να πριμοδοτούν την παράταξη της Ν.Δ. η οποία έχασε μια έδρα σε σχέση με τις αναμενόμενες, ενώ μάλλον η ζυγαριά δείχνει να γέρνει υπέρ της λύσης Καρπή, στο πρόσωπο του οποίου, λένε οι πληροφορίες ότι, είναι δυνατόν να υπάρξει συναίνεση......



     Με δεδομένο ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να στηρίξει κανένα από τους δύο πρώτους οι δύο έδρες που εξέλεξε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα.
      Το thebest.gr επικοινώνησε με τον δημοτικό σύμβουλο Πατρέων Ηλία Γρηγόρη που ανήκει στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος απαντώντας στο σχετικό μας ερώτημα σημείωσε:
«Στόχος μας πλέον είναι η κυρίαρχη αντίληψη του μνημονιακού μπλοκ να μην έχει την πλειοψηφία στα Δ.Σ., ούτε σε τοπικό αλλά ούτε και σε πανελλαδικό επίπεδο. Δεν πρέπει ο κυρίαρχος μνημονιακός πυρήνας να βγει κερδισμένος».
     Όσο για τα αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι οι δυνάμεις του θέλουν προσπάθεια για να ριζώσουν στις τοπικές κοινωνίες και ότι ουσιαστικά οι αριθμοί δεν δείχνουν την παρούσα εκλογική δυναμική του κόμματος.

thebest.gr
http://www.agriniopress.gr/

1 σχόλιο:

  1. Ο δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας τι ψήφισε στο συνέδριο;
    Πασόκ ή Νδ; Απάντηση τώρα για να καταλάβουμε τι έγινε στις εκλογές του δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο