Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

       Σας διαβιβάζουμε το έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. σύμφωνα με το οποίο αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ – ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ – ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ ΑΝΕΜΟΙ) από σήμερα Τετάρτη 22-10-2014 έως και το Σάββατο 25-10-2014 και παρακαλούμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας να λάβετε τα απαραίτητα  μέτρα, τα οποία προβλέπονται στις σχετικές εγκυκλίους της  Γενικής  Γραμματείας Πολιτικής  Προστασίας και στον σχεδιασμό σας, για αντιμετώπιση προβλημάτων από  αυτά.                                                 
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ
   ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 22-10-2014 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ (7 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ). 

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
1.ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 23-10-2014 ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ:......

 
α)ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
β)ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. 

2.ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-10-2014 ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΥΦΕΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. 

3.ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25-10-2014 ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΠΙΚΑ ΤΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ. Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ.

Υ.Γ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον καιρό μπορείτε να επισκεφτείτε το site                           της ΕΜΥ http://www.hnms.gr/hnms/greek/index_html.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΤΕΓΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο