Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Λαγκάρντ: Αρωγός το ΔΝΤ στην ελληνική προσπάθεια

     Εύσημα για την σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα όσον αφορά τα δημοσιονομικά, απέδωσε η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στην Ουάσινγκτον, κατά την οποία συζητήθηκε το αίτημα της χώρας μας για απεμπλοκή από το μνημόνιο και τον «απογαλακτισμό» από το Ταμείο.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε:......
«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η κ. Λαγκάρντ μας συνεχάρη για την πολύ μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Μας συνέστησε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και αυτές οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν με τρόπο ώστε να γίνουνε κτήμα του ελληνικού λαού και να συνεχιστούν. Να μην οπισθοδρομήσουμε. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα είναι αρωγός στην ελληνική προσπάθεια και σ' αυτό που πάμε να πετύχουμε».
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας.

Από πλευράς του ΔΝΤ το «παρών» έδωσαν ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο εκπρόσωπος Τύπου, Τζέρι Ράις.

πηγή: e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο