Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Το Πρόγραμμα της 3ήμερης εκδρομής των Γυναικών Αστακού στην ΟΧΡΙΔΑ και ΚΟΡΥΤΣΑ

Παραδοσιακοί οικισμοί, μοναδική φύση και Βυζαντινά μνημεία, δίνουν μια μοναδικότητα στην Φθινοπωρινή εκδρομή στην ΟΧΡΙΔΑ και ΚΟΡΥΤΣΑ

Ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού διοργανώνει τριήμερη εκδρομή στην Βυζαντινή Οχρίδα - Κορυτσά (Γιάννενα – Μπίτολα – Οχρίδα – Πόγραδετς – Κορυτσά – Καστοριά) στις 10 – 11 και 12 Οκτωβρίου  2014.
Ώρα αναχώρησης: Παρασκευή 6 το πρωί από την πλατεία

1η ημέρα: Αστακός - Οχρίδα
Αναχώρηση 06:00 απο Αστακό, για τα σύνορα Νίκης με στάση για καφέ λίγο πριν τα Ιωάννινα και συνεχίζουμε μέσω της Εγνατίας περνώντας έξω από Γρεβενά, Κοζάνη, Πτολεμαίδα, Φλώρινα για τα σύνορα  Νίκης, Έλεγχος - διέλευση και σε λίγα χιλιόμετρα φθάνουμε στην Μπίτολα, το γνωστό Ελληνικό Μοναστήρι, σπουδαία Διπλωματική πόλη του προηγούμενου αιώνα. 
    Άφιξη και χρόνος για να περπατήσουμε τον πλακόστρωτο δρόμο του κέντρου με τα κτίρια εκλεκτικού ρυθμού, να επισκεφθούμε τον Άγιο Δημήτριο την περίφημη εκκλησιά της Ελληνικής παροικίας και άλλα ενδιαφέροντα κτίσματα όπως το ρολόι, το τζαμί, την παλιά αγορά......



    Συνεχίζουμε με ωραιότατη διαδρομή δίπλα στους Εθνικούς Δρυμούς του Πέλιστερ και Γκαλίτσιτσα για την πόλη της Οχρίδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, στις όχθες της λίμνης. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο στους πεζόδρομους της πόλης που προστατεύεται από την Ουνέσκο για τους Βυζαντινούς θησαυρούς της. Δείπνο σε τυπική παραδοσιακή ταβέρνα στη πόλη. 

2η ημέρα: Όσιος Ναούμ - Οχρίδα
   Πρόγευμα και ξεκινούμε με ωραιότατη παραλίμνια διαδρομή για το μοναστήρι του Οσίου Ναούμ (10ου αιώνα) με τις υπέροχες βυζαντινές τοιχογραφίες. Απ’εδώ ξεκίνησαν ο Κύριλλος και Μεθόδιος, οι έλληνες μοναχοί να διδάξουν στους Σλάβους το αλφάβητο (Κυριλλικό) και την Βίβλο. Ρομαντική βαρκάδα στα διάφανα νερά που δημιουργούν οι πηγές του Ντρίμ ποταμού. Επιστροφή, γεύμα και το απόγευμα θα περπατήσουμε την πανέμορφη παλιά πόλη της Οχρίδας. Μεταξύ των άλλων θα δούμε το Ναό του Αγ. Κλήμεντα, το Ναό της Αγίας Σοφίας και θα περπατήσουμε στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια με τα πολλά μικρά μαγαζιά με τα είδη λαϊκής τέχνης και κεραμικής και τα κοσμήματα με την περίφημη πέρλα της λίμνης.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο ξεν/χείο με μουσική.

3η ημέρα: Οχρίδα –Πόγραδετς – Κορυτσά - Αστακός
    Πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί  για σύνορα Σκοπιανοαλβανικά για να περάσουμε στην δυτική όχθη της λίμνης Οχρίδας στην Αλβανία. Η πρώτη πόλη που συναντούμε το Πόγραδετς παραλιμνια πόλη όπου στάση για καφέ και περίπατο και συνεχίζουμε για Κορυτσά. Χρόνος για και  ξενάγηση στη πόλη  με τον Μητροπολιτικό Ναό που ανακαινίστηκε πρόσφατα από τον Πανα-γιώτατο Μητροπολίτη Αλβανίας Αναστάσιο και το υπέροχο μουσείο Βυζαντινής – μεσαιωνικής τέχνης όπου αγιογραφίες από παλιά μοναστήρια και άμβωνες που εκτίθενται εκεί θα μας εντυπωσιάσουν. Εδώ υπάρχει και το σπίτι του Σεφέρη. Στις 12.00 περίπου αναχωρούμε για Κρυσταλλοπηγή όπου μετά τον σχετικό έλεγχο θα περάσουμε στην Ελλάδα. Στάση  στην Καστοριά που κτισμένη στις όχθες της λίμνης Ορεστιάδας με την παλιά πόλη θα μας φιλοξενήσει για φαγητό και περίπατο. Στις 16.00 αναχωρούμε για επιστροφή με στάση καθ΄οδόν για καφέ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή Συμμετοχής: 155 €  κατ' άτομο στο δίκλινο
                           105 €  παιδί έως 12 ετών  σε τρίκλινο 
                           22 €  επιβάρυνση μονόκλινου        

Περιλαμβάνονται:    
-Μεταφορά με άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν
-Διαμονή σε ξενοδοχείο   Α' κατηγορίας στην   Oχρίδα
-Ημιδιατροφή (2  πρωινά και 2 δείπνα ) 
-Βαρκάδα στις πηγές του  Μαύρου Δρίνου, Τσέρνι Ντρίμ
-Ξεναγήσεις όπως το πρόγραμμα – Συνοδός γραφείου
-Είσοδοι σε Μουσεία-Μοναστήρια Όσιος Ναούμ, Περίβλεπτος, Αγία Σοφία  

Απαιτείται καινούργια ταυτότητα στα Λατινικά ή Διαβατήριο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο