Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΕΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του ΤΕΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας στην πόλη του Αγρινίου σύσκεψη εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με εκπροσώπους του ΤΕΕ Αιτ/νίας........

Συγκεκριμένα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας κα Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης  Υποδομών και Δικτύων κος Ιωάννης Λύτρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος κος Νίκος Υφαντής, καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες η κα  Ειρήνη Καραθανάση (Δ/ντρια Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Αιτωλ/νίας), ο κος Νίκος Παππάς (Προϊστάμενος Τμήματος Συγκοινωνιών Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Αιτ/νίας) και ο κος Νίκος Μασίκας,  ενώ από το ΤΕΕ Αιτ/νίας ο Πρόεδρος κος Κων/νος Ρόκος, ο Πρόεδρος Αντιπροσωπείας κος Παναγιώτης Ψυλλιάς και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής κ.κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, Ξενοφών Αντωνόπουλος και Χρήστος Νάτης.
Η Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε εν όψει της νέας θητείας της Περιφερειακής Αρχής σηματοδοτώντας την συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, συναρτώμενη επιπροσθέτως με το γεγονός ότι στην επόμενη περίοδο θα λάβει χώρα από την Περιφέρεια ο προγραμματισμός και η υλοποίηση του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (Σ.Ε.Σ.) για την χρονική περίοδο 2014-2020.
Ετέθη από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Αιτ/νίας και υπήρξε κοινός τόπος, η αναγκαιότητα δρομολόγησης-διεκδίκησης και εν τέλει υλοποίησης της οριζόντιας σύνδεσης Ιόνιας οδού με κόμβο Ε65 – ΠΑΘΕ ( Πλατυγυάλι, Ιόνια, Αγρίνιο, Καρπενήσι, Λαμία) τμήμα της οποίας αποτελεί κι η απευθείας σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.
Επί του θέματος, ήρθε σε κοινωνία των συμμετεχόντων ότι αντίστοιχο ενδιαφέρον και κινητικότητα υπάρχει και από το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς αλλά και από την Περιφέρεια Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος και κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει ανάλογος συντονισμός δράσεων.
Υπήρξε επίσης κοινός τόπος, ειδικότερα για την Αιτωλοακαρνανία,  ότι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα αυτής εξακολουθεί να είναι ο πρωτογενής  της τομέας, η τόνωση και αξιοποίηση του οποίου στρατηγικά αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την περιοχή. Αναδείχτηκε στο σημείο αυτό ότι απαιτούνται τόσο οι κατασκευές υποδομών που τον αφορούν άμεσα (άρδευση, εγγειοβελτιωτικά κλπ) όσο και οι προϋποθέσεις για την μεταποίηση των προϊόντων αυτού, γεγονός που εκτός των άλλων ανέδειξε την αναγκαιότητα για την υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου στο Αγρίνιο, η χρηματοδότηση του οποίου είναι δυνατόν να γίνει μόνο από την Περιφέρεια.
Τέλος σχετικά με το επικείμενο νέο Χωροταξικό της Περιφέρειας,  για το οποίο ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης  κος Νίκος Υφαντής, δηλώθηκε ότι η συνδρομή του ΤΕΕ Αιτ/νίας πρέπει να θεωρείται δεδομένη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο