Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ευθυμία Κολοβού: Ενημέρωση για το έργο διαμόρφωσης της Πλατείας Φυτειών

        Για το έργο ανακατασκευής της κεντρικής πλατείας των Φυτειών, η Ευθυμία Κολοβού πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Ξηρομέρου μας ενημερώνει: 

    Για να γνωρίσει ο κόσμος την εξέλιξη του έργου της Πλατείας Φυτειών, θα πρέπει να έρθουν σε γνώση του τα παρακάτω που μερικά περιέχουν τεχνικές έννοιες, που πολλοί λογικά δεν κατέχουν, αλλά είναι αναγκαίο να παρατεθούν για πλήρη ενημέρωση και αποφυγή παραπληροφόρισης: 
     Η μελέτη για την κατασκευή του έργου, προϋπολογισμού 205.000 €, συντάχθηκε τον Ιούνιο του 2012, με αίτημα του Δήμου Ξηρομέρου, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεσολογγίου, βασιζόμενη στην παλαιά μελέτη του 2010 του πρώην Δήμου Φυτειών, αφού όμως εξασφαλίσθηκε χρηματοδότηση, προερχόμενη από πιστώσεις Δημοσίων επενδύσεων με την 340/9-4-2012 απόφαση Υφυπουργού Ανάπτυξης. 
     Δημοπρατήθηκε μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, με ενέργειες του τότε αρμοδίου αντιδημάρχου Φώτιου Λιβάνη και Αντιδημάρχου Φυτειών Παναγιώτη Γαζέτα. 
   Η έκπτωση που δόθηκε είναι 47% και θα κατασκευασθεί με 110.000 €!!!!  Οι πιστώσεις είναι κωδικοποιημένες μόνο για το έργο της πλατείας και δεν μπορούσε να γίνει κάποιο πχ άλλο έργο όπως ελέγχθει από κάποιους που δεν γνωρίζουν περί τέτοιων θεμάτων. Γιατί επομένως να χαθούν τα χρήματα και να μη γίνει μία όμορφη παραδοσιακή πλατεία. Η υπάρχουσα έχει κατασκευασθεί από το 1969 επι προεδρίας Ηλία Βλαχομήτρου και ήρθε ο καιρός να γίνει αναβάθμιση-ανάπλαση τόσο της πλατείας, όσο και όλης της περιοχής..............



    Τα πρακτικά της Δημοπρασίας εγκρίθηκαν τον Δεκέμβριο του 2012 από την Περιφέρεια. 
    Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε από την γράφουσα τον Οκτώβριο του 2013 και όχι του 2012, όπως γράφτηκε σε άλλη ανακοίνωση μάλλον εκ παραδρομής.      

     Στη συνέχεια τον Φεβ 2014, μετά από αίτημα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξηρομέρου, ορίσθηκε επιβλέπων μηχανικός από τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου, ο οποίος προέβη σε εγκατάσταση του εργολάβου και ξεκίνησε το έργο. 
       (Τραγική εικόνα και συνάμα και διαπίστωση να φτιάχνουν τα έργα μας άλλοι δήμοι, αφού δεν έχουμε μηχανικούς, μιας και δεν έφεραν αντιρρήσεις κάποιοι πρώην δήμαρχοι να φύγουν μηχανικοί και άλλοι υπάλληλοι από τον πρώην δήμο μας των Φυτειών για άλλες πόλεις το 2010 και έτσι να μείνει ο νέος δήμος Ξηρομέρου χωρίς μηχανικούς). Ο λαός έχει μνήμη και κρίση.

       Στην ανακοίνωσή του γράφει ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος «Μόνο ο πρώην Δήμος Φυτειών είχε μελετητική ετοιμότητα για να μπορεί αμέσως να κάνει προτάσεις σε  προγράμματα που ξεκινούν».
      Αυτό λέω και εγώ. Δεν είναι κρίμα και άδικο να μη ισχύει αυτό και για το νέο δήμο Ξηρομέρου και αφήσαμε και μας έφυγαν οι τεχνικού και οι διοικητικοί υπάλληλοι? Ρωτάω το λαό των Φυτειών και Ξηρομέρου. Είναι σωστό αυτό? Ρωτάω και το άλλο. Ποιος είναι άνετος ή επιτυχημένος δήμαρχος ή αντιδήμαρχος? Αυτός που έχει γραμματέα έξω από το γραφείο του, αγορασμένη τζιπάρα για να κυκλοφορεί άνετα, 4-5 διοικητικούς υπαλλήλους και 5 φορές περισσότερα χρήματα να διαχειρισθεί επί 4 χρόνια ή αυτός που έχει έναν μόνο διοικητικό υπάλληλο για τα πάντα (Δημήτρη Μακρυπίδη) και με ελάχιστα χρήματα έκανε τόσα πολλά σε 1,5 χρόνο? Ένα γνωμικό του  θυμόσοφου λαού μας που δεν του αρέσει το εγωϊστικό ΕΓΩ, αλλά το ΕΜΕΙΣ, είναι « Άμα πεθάνω εγώ φούρνος να μη καπνίσει».  

    Ας συνεχίσουμε. Είναι λάθος αυτό που γράφει σε ανακοίνωσή του ο νυν δημοτικός σύμβουλος, ότι πρώτη ενέργεια του εργολάβου ήταν το γκρέμισμα της πέτρινης τοιχοποιίας ανατολικά της πλατείας. Πρώτη ενέργεια του εργολάβου ήταν η αποξήλωση των πεπαλαιωμένων πλακών και επιμέρους σαθρών παλαιών υποκείμενων τσιμεντοστρώσεων της πλατείας με σκαπτικό μηχάνημα και στη συνέχεια με εντολή του επιβλέποντα, έγινε και καθαίρεση της πεπαλαιωμένης μάνδρας  λόγω εμφανών προβλημάτων στατικότητας. Αυτό ειπώθηκε και στη προχθεσινή συγκέντρωση στο δημοτικό κατάστημα Φυτειών, από τον αρμόδιο επιβλέποντα μηχανικό και δεν υπήρξε αντίδραση. 
         Διέφυγε της προσοχής μήπως και το έγγραφο απάντηση της Δνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Μεσολογγίου στα προ μηνών ίδια  περίπου ερωτήματα του δημοτικού συμβούλου? (Αριθ Πρωτ 21143,15/7/2014)
        Διέφυγε μήπως της μνήμης του δημοτικού συμβούλου ότι όταν ρωτήθηκα για την μάντρα από τον ίδιο όπως γράφει, σε ένα δημοτικό συμβούλιο, του απάντησα ότι αφού ο παλιός μαντρότοιχος ήταν κατ αυτόν στοιχείο πολιτιστικής παράδοσης, γιατί δεν ήταν και τότε που ήταν δήμαρχος  και έκανε έργο  στη πλατεία (2008-2009) και δεν έκανε αμμοβολή, στήριξη και ανάδειξη, αλλά  άφησε τον ετοιμόρροπο μαντρότοιχο ως έχει? Τώρα το θυμήθηκε? Καμμία σχέση με πολιτιστική κληρονομιά δεν υπάρχει στη παλιά άχρηστη μάνδρα που είχε μείνει για άλλους λόγους το 1969. 
        Όσον αφορά τις αρμοδιότητες και ευθύνες για τα έργα, θα πρέπει να τονισθεί σε κάποιους ότι ο τοπικός αντιδήμαρχος σύμφωνα με τον Καλλικράτη και τις αρμοδιότητες που εκχώρησε ο Δήμαρχος, παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων στη δημοτική ενότητα και δεν μπορεί να διατάξει ή να αποφασίσει πάνω σε ένα έργο. Οι νόμοι περί έργων όπως πρέπει λογικά να γνωρίζει ο δημοτικός σύμβουλος, λένε ότι όλες σχεδόν οι μελέτες επιδέχονται τροποποιήσεις κατά τη διάρκεια εκτέλεσης ενός έργου, όσον αφορά ποσότητες ή νέες εργασίες, ή ατέλειες ή παραλείψεις, που δεν μπορούσαν να προβλεφθούν κατά τον προϋπολογισμό, η για λόγους ασφαλείας η απρόβλεπτους. Γι αυτό και στο τέλος ενός έργου αυτό που μένει στο αρχείο του κάθε δήμου ή άλλου δημόσιου φορέα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΑΡΧΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ  ΜΕΛΕΤΗ αρκεί να υπάρχουν οι εγκρίσεις.  
        Για κάθε έργο αυτοί που εμπλέκονται και αποφασίζουν είναι ο επιβλέπων της επιβλέπουσας ή διευθύνουσας υπηρεσίας και η προϊσταμένη αρχή με την τεχνική της υπηρεσία τον αντιδήμαρχο εκτέλεσης τεχνικού προγράμματος και το δημοτικό συμβούλιο και όχι οι παρακολουθούντες την εξέλιξη των έργων στις δημοτικές ενότητες. Αυτοί βεβαίως μπορούν να συμφωνήσουν η να διαφωνήσουν σε προφορικό λόγο πάνω στην εξέλιξη ενός έργου, να προτείνουν και να εκφράσουν γνώμες- σκέψεις για το καλύτερο. Από κει και πέρα όλα παίρνουν το δρόμο τους, αρκεί να είναι καθαρά και ξάστερα και είναι γνωστό ότι η γραφειοκρατία η έλλειψη προσωπικού και η στείρα καμμία φορά αντίδραση μερικών δημιουργούν τροχοπέδη και επιμήκυνση χρόνου με ότι αυτό συνεπάγεται σε διάφορα επίπεδα.
       Ναι συμφωνώ ότι θα μπορούσαν οι διαδικασίες έγκρισης αλλαγών να είχαν προχωρήσει γρηγορότερα με μέριμνα των υπευθύνων φορέων, αλλά  πρέπει να βάζουμε όλοι ένα λιθαράκι και όχι τους προσωπικούς μας εγωισμούς.        


Ας πάμε παρακάτω. Πρώην αντιδήμαρχος του πρώην δήμου Φυτειών ανακοίνωσε στη προχθεσινή συγκέντρωση στις Φυτείες, ότι αυτοί προβλέπανε στη δική τους τότε μελέτη και σχέδια και θα βάζανε 5!!! πλατάνους στη πλατεία. 
     Εγώ απορώ αν βρεθεί έστω και ένας πολίτης στις Φυτείες ή στην Ελλάδα, να συμφωνήσει ότι έπρεπε να μπουν 5 πλάτανοι πάνω στη πλατεία? Ένας πλάτανος αρκεί. Πολλοί δημότες δεν θέλουνε κανέναν. Ο καθένας με τους λόγους του. Τι λέτε Φυτειώτες? Να μπουν 5 πλάτανοι στη πλατεία?  

     Έχουμε παιδική χαρά κοντά στο δημαρχείο, παιδικές χαρές στο νηπιαγωγείο και παιδικό σταθμό. Επίσης έχουμε παιδική χαρά στον περιβάλλοντα χώρο της βιβλιοθήκης. Προβλέπει άλλον ένα τέτοιο χώρο για τη πλατεία, ως παιδότοπο η παλαιά μελέτη του 2010, αλλά το προβλέπει κακώς για μένα και η δημοπρατηθείσα του 2012, στη δυτική γωνία της πλατείας, σε απόσταση 2 μέτρα από το παρακείμενο παραδοσιακό καφενείο Σκαρλίγκου και σε ύψος από τα παράθυρα 1,5 μέτρα
    Θα μπορούσε να σκεφτεί έστω και  ένας δημότης αν θα του άρεσε να παίζουν πχ κούνιες οι εγγονούλες του  και τα εγγόνια του δίπλα σχεδόν στα ανοικτά μεγάλα παράθυρα του καφενείου και από κάτω να υπάρχουν κάποιες φορές πχ μεθυσμένοι θαμώνες να βωμολοχούν ίσως μερικοί ή και να τσακώνονται για τα πολιτικά, ή στα χαρτοπαίγνια που παίζουν? Είναι ωραίο το περιβάλλον αυτό για τα παιδιά? Συμφωνεί κανείς?  

         Προβλέπονται να γίνουν 2 συντριβάνια. Ένα συντριβάνι πιστεύω για το μικρό σχετικά χώρο της πλατείας αρκεί. Ούτε η παλαιά ούτε η νέα μελέτη προβλέπουν τιμολόγιο για σωλήνες, βρύσες, εργασίες, ταφ, ρακόρ, φώτα στο συντριβάνι, πιεστικό  κλπ. Με τη λογική κάποιων ότι πρέπει να γίνει  ότι λέει η μελέτη, τότε δεν πρέπει να γίνουν συντριβάνια αφού δεν γράφονται στο προυπολογισμό ούτε τιμολογούνται. Εδώ τι μπορεί να μας πουν?  Ας τα μάθει ο κόσμος αυτά να μη τρελαθούμε και να μη παραπληροφορούμαστε.

    Στη συγκέντρωση στο δημοτικό κατάστημα Φυτειών επιδείχτηκαν από τον επιβλέποντα παρουσία του κ Δημάρχου το μάρμαρο Άρτας της μελέτης και το μάρμαρο Ιωαννίνων που προτείνεται για επίστρωση. Όλοι διαπίστωσαν εκεί τη διαφορά κλάσης και ομορφιάς -αισθητικής στη νέα πρόταση. Θα επιμείνουμε στη πρώτη πρόταση ντε και καλά ως αλάθητη? Για τη πλατεία μας που θα πρέπει να είναι στολίδι, να μη δεχτούμε να αλλάξουμε το μάρμαρο επίστρωσης έχοντας και την έγγραφη απάντηση των Τ.Υ Μεσολογγίου ότι η αλλαγή δεν θα επιφέρει καμία οικονομική επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του έργου? (Αριθ Πρωτ 21143,15/7/2014). Κάποιο μάρμαρο πρέπει επιτέλους να μπεί. Ας μάθει όμως ο λαός και ας δει τα δείγματα μαρμάρων στο δημαρχείο να μας πει ποιό είναι καλύτερο. 

       Ας πάμε στο θέατρο. Προβλέπονταν Θέατρο ημικυκλικής διατομής όχι όμως στην άκρη εντελώς κάποιας πλευράς αλλά εσώτερον, με αποτέλεσμα να χάνονται πολλά ωφέλημα τετραγωνικά μέτρα της πλατείας από τη πίσω πλευρά ως ουσιαστικά «νεκρός χώρος» ‘όπως φαίνεται στο σχέδιο. Κάποιοι κατηγορούν  ότι χάνονται τετραγωνικά από την πλατεία με τη σκέψη για το άνοιγμα της στροφής προς δημαρχείο για καλυτέρευση οπτικής γωνίας και ασφάλεια κίνησης.  Εδώ τι λέμε? Μας πειράζει να γίνουν τα σκαλοπάτια –κερκίδες στην άκρη ακριβώς και σε ευθεία? Να μη ανοίξει λίγο η στροφή προς τη Παναγία?
        Ας πάμε στη ράμπα που προβλέπεται για τους αναπήρους και ΑΜΕΑ. Σωστό ότι πρέπει να υπάρχει. Αλλά που είναι καλύτερα?  Αν δούμε καλά το σχέδιο θα πρέπει να κατασκευασθεί ένα τσιμεντένιο μπλοκ με τρεις διαδρόμους ζικ –ζακ στο κάτω μέρος της πλατείας μέχρι να ανέβει κάποιος στη πλατεία. Νομίζω ότι αυτό είναι αντιαισθητικό και μη αναγκαίο, ενώ μία μικρή ράμπα να γίνει από το πάνω μέρος της πλατείας που είναι στο ίδιο ύψος ο δρόμος με αυτή. Να μη γίνει αυτή η μικρή αλλαγή? Συμφωνούμε ως έχει? Τι λέει ο κόσμος? 

      Πολλοί δημότες βλέπουν τις ατέλειωτες ράμπες τσιμέντου στη πεζογέφυρα Ριβίου και αναρωτιούνται ότι κανείς μα κανείς δε μπόρεσε να σκεφτεί τι να κάνει με ενέργειές του, να φωνάξει παντού ή να προσπαθήσει να σταματήσει αυτό που έβλεπε να γίνεται? Μας αρέσει σήμερα η γέφυρα Ριβίου επειδή έτσι έλεγε η μελέτη και έτσι έπρεπε να γίνει? Ας βρεθεί έστω και ένας!!!!

      Ένα βιβλίο γράφει ο δημοτικός σύμβουλος δεν διαβάζεται αν κοπούν κάποιες σελίδες. Το χειρότερο όμως πιστεύω είναι να υπάρχουν όλες οι σελίδες και να μη καταλαβαίνεις τίποτε ΕΝΩ αν άλλαζε ο συγγραφέας λίγο τη δομή ΘΑ ήταν καλύτερο. Έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε.

      Μας αρέσει να υπάρχει η πλατεία σε δύο επίπεδα με σκαλοπάτια στη μέση? Έχουμε δει πολλές πλατείες με σκαλοπάτια στο κέντρο της και σε δύο επίπεδα ή τρία? Ελάχιστες και μάλιστα ίσως επειδή δεν μπορούσαν τεχνικώς ή λόγω του εδάφους. Ελάχιστοι θα βρεθούν να πουν ότι τους αρέσει σε δύο επίπεδα κυρίως από άκρατο εγωισμό. Δεν είναι καλύτερα σε ένα επίπεδο αφού μπορεί να γίνει, να είναι πολύ μεγαλύτερη απ ότι είναι τώρα, με κερκίδες θεάτρου στην άκρη, με έναν αντί για  πέντε πλατάνους, με ένα συντριβάνι αντί για δύο που είναι πολυτέλεια, με τη ράμπα ΑΜΕΑ στο πάνω μέρος και όχι στο κάτω με πολλά ζικ-ζακ ? 

      Ας πάμε σε συνελεύσεις λαού που έκαναν κάποιοι όπως λένε. Αλήθεια έγινε διαβούλευση λαού να πουν τις γνώμες για τη πλατεία όταν έγινε επί πληρωμής το 2010 η αρχιτεκτονική μελέτη? Πολλοί δήμοι για πλατείες και δημαρχεία κάνουν διαγωνισμό καλύτερης πρότασης και επιλέγουν μία μετά και από διαβούλευση λαού. Εδώ αυτοί που κόπτονται ότι έκαναν λαϊκές συνελεύσεις, γιατί δεν έκαναν για την πλατεία να ζητήσουν τότε τη γνώμη του λαού για το πώς πρέπει να γίνει? 
     Αν περισσεύουν χρήματα από την έκπτωση και μπορεί να εγκριθεί, είναι σεβαστή ιδέα να γίνει παραδοσιακή πλακόστρωση του εξωτερικού δρόμου της πλατείας ή όχι, όταν οι ίδιοι όπως γράφουν σχεδίαζαν αναπλάσεις- πλακοστρώσεις  από Παναγία και γύρω πλατεία -Αγ Ιωάννη?        Τώρα τι πρέπει να γίνει? Να αρκεστούμε στη γνώμη και θέση των ολίγων ή της μεγάλης πλειοψηφίας όπως έχω η  ίδια αντίληψη σε συζητήσεις με το λαό? 

       Θυμάμαι ότι ίδιες περίπου αντιρρήσεις εκφράστηκαν και απεδείχθησαν λανθασμένες για το έργο οδοποιίας στις Φυτείες. Η νέα μελέτη ήταν ίδια περίπου με τη παλιά. Η παλιά μελέτη δεν προέβλεπε αποχετευτικό ομβρίων και όμως κατασκευάσαμε. Δεν προέβλεπε τοιχίο στην αρχή του δρόμου προς Μπαμπίνη και έγινε θαυμάσια προσαρμογή με άνοιγμα της στροφής με δωρεά μέρους οικοπέδου συνδημότη. Όλοι χάρηκαν αυτό το έργο. Τοποθετήθηκε και νέο δίκτυο ύδρευσης σε παρακείμενες οικίες αφού το παλαιό δεν επαρκούσε και απομένει η σύνδεση με κύριο αγωγό. Δεν έπρεπε να γίνουν επειδή κάποιοι προηγούμενοι δεν το σκέφτηκαν όταν έφτιαχναν τις  μελέτες τους? 
      Για ημιτελές αποχετευτικό έργο ομβρίων στη Παπαδάτου που καρκινοβατούσε και βρωμούσε ο τόπος επί χρόνια,  δεν έπρεπε να γίνει? Εμείς βρήκαμε τη λύση, το κάναμε και είμαστε περήφανοι γιαυτό. 

        Κατασκευάσαμε μεγάλα αποχετευτικά έργα εκατοντάδων έργων και έργα οδοποιίας στα δύο χωριά μας με πιστώσεις που εξασφαλίσαμε. Αρχίζει η αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στο Ρίβιο, Π/Υ 60.000 €. Με ενέργειές μας εξασφαλίσαμε πίστωση από το Υπουργείο 80.000 € για τον πρώην σκουπιδότοπο και ήδη ο εργολάβος που το ανέλαβε ετοιμάζεται να ξεκινήσει. Φτιάξαμε πολλά άλλα μικρά έργα με τα λίγα που είχαμε. Και όλα αυτά μέσα σε 1,5 χρόνια από το 2013 και μετά. Ο κόσμος βλέπει κρίνει συγκρίνει και αποφασίζει. Είναι αλάθητος. 

      Η πλατεία είναι η καρδιά κάθε του χωριού. Κάποιοι αρχικά το σκέφτηκαν και το σχεδίασαν και μπράβο τους, κάποιοι άλλοι  εξασφάλισαν τα χρήματα και το άρχισαν και πιστεύουν όπως η μεγάλη πλειοψηφία, ότι πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές  και κάποιοι θα το τελειώσουν με συναίνεση και με όσο το δυνατόν ευρύτερη αποδοχή συνδυάζοντας όλα τα δεδομένα. Αλλοίμονο να έχουμε όλοι τις ίδιες ιδέες και απόψεις. ΑΝ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ 1000 ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΧΙΛΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ. Πάρα πολλοί δεν θα έχουν άδικο.        Αλλά πρέπει να κατανοήσουμε ότι η πλατεία πρέπει και θα τελειώσει, αρκεί να είμαστε ΣΤΟ ΕΜΕΙΣ και όχι ΣΤΟ ΕΓΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ. Όλα μπορούν να επιλυθούν, με νομιμότητα και με διαφάνεια έστω και αργοπορημένα, αρκεί να υπάρχει η καλή θέληση από όλους και όχι η στείρα κριτική και άρνηση στη συναίνεση και σύζευξη ενεργειών για βέλτιστο αποτέλεσμα. Λάθη και παραλείψεις γίνονταν και γίνονται, γι αυτό και υπάρχουν τα θεσμικά όργανα να τα επιλύουν σύμφωνα με τη νομοθεσία περί έργων έστω και αργοπορημένα. Επαναλαμβάνω για όλα τα ζητήματα προβλέπονται ανάλογες λύσεις και υπάρχουν δεκάδες αποφάσεις.   
    Η Διευθύνουσα-Επιβλέπουσα Υπηρεσία (ΔΤΥ/Ι.Π Μεσολογγίου) να επισπεύσει να υποβάλει τα έγγραφά της στη Προϊσταμένη αρχή (Τ.Υ/Δήμου Ξηρομέρου), να εγκριθούν οι προτάσεις – ή ΑΠΕ από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου και να συνεχιστεί το έργο εγκρίνοντας τροποποίηση της μελέτης του 2012 για 3-4 σημεία ή ότι αποφασισθεί.. 

Κοντολογίς
Πρέπει να μάθουμε ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ουδείς αλάνθαστος.
Να προσπαθήσουμε να απαλλαγούμε από τις τυχόν εμμονές που μας βασανίζουν και δε μπορούμε να κοιμηθούμε το βράδυ και κάνει κακό στην υγεία.
Όλοι μαζί να δούμε να τελειώνει η πλατεία γρήγορα, να την εγκαινιάσουμε και να ψήσουμε και να γλεντήσουμε. Καλή καρδιά μονάχα και λίγο νερό στο κρασί μας.

Ευθυμία Κολοβού 
Πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Ξηρομέρου 



7 σχόλια:

  1. πέστα χρυσόστομη. ναγιασει ο στόμας σου. να ξερουμε τι γινεται και ναγραφες για τα εργα και τις μερες τις παλιοτερεσ τι γινονταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΤΑΝ Η ΚΥΡΙΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ...ΑΡΑ ΑΥΤΗ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ...ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΚΑΝΤΟ ΕΤΣΙ..ΚΑΝΤΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ.. ΘΑ ΤΟΝ ΖΑΛΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΣΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΕΤΣΙ ΤΝ ΠΛΑΤΕΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. telika apantisi an to ergo ektelite sumfona me tin meleti h o ergolabos me tin protropi tou dimou kanei to ergo opos ton boleuei den exoume parei akoma. an to ergo ektelite diaforetika apo oto dimopratithike tote milame gia sdkandalo kai apo merias ergolabou kai apo merias epibleponta mixanikou. as apantisi kapoios se auto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. to 47% tis ekptosis den einai epiteuma, elenkse kaneis tin prosfora me tin ekptosi tou ergolabou? tha mporesei na ulopoihthei to ergo me auta ta xrimata h o ergolabos gia na teliosi tin plateia tha ebaze ftinotera ulika ta opoia den problepontan stin sumbasi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕ Η ΜΕΛΕΤΗ?
    ΤΙ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ???
    ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΙ ΛΕΝΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ ακούω ότι το 90 επί της εκατό συμφωνεί με τις αλλαγες. Να σταματήσουν οι ζήλιες και να μη βρίσκονται μικροτυπικά εμπόδια. Ενημερώθηκα πλήρως και συμφωνώ. Να συνεχίσει ο εκεί δήμαρχος να τελειώσει η πλατεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο