Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Πρώτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία

        Με τον καθιερωμένο αγιασμό επιστρέφουν σήμερα στα θρανία οι μαθητές σε όλα τα σχολεία της χώρας, με τη νέα χρονιά να ξεκινά με σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Πρώτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία
    Περίπου 1.300.000 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πάρουν τα βιβλία στα χέρια τους , αλλά από τις τάξεις θα λείπουν δάσκαλοι και καθηγητές.
    Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι «παρά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους θεσμούς του κοινωνικού κράτους, τα κενά δεν θα υπερβούν τελικά το 1% του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού. Πιστεύουμε πως οριστική λύση της κάλυψης των κενών θα δώσει η υπέρβαση του 1 προς 10 σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις και η διενέργεια διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για 10.000 εκπαιδευτικούς».........



    Σημειώνεται ότι, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος θα παραστεί σε αγιασμό στα Δωδεκάνησα, ενώ ο υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στην Αλεξανδρούπολη.
    Ο κ.Λοβέρδος μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega, δήλωσε ότι «Τη Δευτέρα θα ξέρουμε πόσα θα είναι τα κενά στα σχολεία. Φιλοδοξία μας είναι να μην υπάρξει ούτε ένα σχολείο που δε θα ανοίξει σήμερα για αγιασμό».
    Ωστόσο, είπε ότι τα κενά υπολογίζονται περίπου στα 1.000, δηλαδή, λιγότερο του 1% του εκπαιδευτικού προσωπικού.
    Χθες, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος πραγματοποίησε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης για «τα εκπαιδευτικά κενά, την αδιοριστία, την αξιολόγηση - χειραγώγηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου».
     Η ΟΛΜΕ κατέθεσε υπόμνημα προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «τα άμεσα και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το δημόσιο σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ο εκπαιδευτικός».

http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο