Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Τι γίνεται με τα ποτά «μπόμπες» στο Αγρίνιο

       Αναμένουν νέα αποτελέσματα και πιθανότατα επιβολή κυρώσεων και σε άλλα καταστήματα μετά το πρώτο πρόστιμο σε cafe bar της πόλης. Περιορισμένο πάντως το φαινόμενο.
     Αυτό που όλοι σχεδόν παραδέχονταν αλλά δύσκολα αποδεικνύονταν, ότι δηλαδή καταστήματα εστίασης στο Αγρίνιο σερβίρουν ποτά – δηλητήριο, με αλλοιωμένη σύνθεση και με πολύ πιθανούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, επιβεβαιώνεται σύμφωνα με αποτελέσματα ελέγχων που έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος......



      Πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στο επόμενο διάστημα, αναμένεται να ανακοινωθούν και νέα πρόστιμα σε βάρος επαγγελματιών που πωλούσαν μη κανονικά ποτά, όπως τουλάχιστον έχει προκύψει από ελέγχους του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου με τη συνεργασία της Χημικής Υπηρεσίας.

      Να θυμίσουμε πως μόλις πριν από λίγες μέρες επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ από την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας σε cafe bar του Αγρινίου, επειδή σε δειγματοληπτικό έλεγχο ποτών, βρέθηκε το δείγμα βότκας «STOLICHNAYA» μη κανονικό, επειδή υπάρχει ανακριβής και παραπλανητική αναγραφή ενδείξεων στην επισήμανση, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 30/056/234/10-3-2014 έκθεση εξέτασης της Χημικής Υπηρεσίας Πατρών.
     Σύμφωνα με την απόφαση πρόκειται για παραβάσεις του  άρθρου 10 παρ. 3 της Υ. Α. Α2-861 /22-8-2013 – ΦΕΚ 2044/Β/22 – 08 – 2013 – «Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.ΠΥ.)», για τις οποίες  προβλέπεται επιβολή διοικητικού προστίμου.
     Η συγκεκριμένη περίπτωση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη ότι γνωστή κάβα στο Αγρίνιο, διέθετε αποθηκευμένες μεγάλες ποσότητες μη κανονικών ποτών, με αποτέλεσμα, όπως είναι φυσιολογικό να θορυβηθεί η τοπική κοινωνία για την έκταση του προβλήματος, που όμως η αλήθεια είναι πως είναι περιορισμένο και δεν χαρακτηρίζει μεγάλο αριθμό επαγγελματιών.
     Για την περίπτωση της κάβας μάλιστα, έχουν ενεργοποιηθεί διαδικασίες για επιβολή νέων βαρύτατων προστίμων, από διάφορες υπηρεσίες, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης έχει ζητηθεί από μεγάλη πολυεθνική εταιρία παραγωγής ποτών για να κινήσει και αυτή νομικές διαδικασίες.
      Τα πρόστιμα και οι ποινές ποικίλουν ανάλογα με την περίπτωση και δεν περιορίζονται μόνον στην Περιφέρεια αλλά και σε άλλες υπηρεσίες, όπως το ΣΔΟΕ , την Χημική Υπηρεσία, το Τελωνείο κλπ. Παράλληλα τριμελής Επιτροπή της Περιφέρειας εξετάζει όλες αυτές τις περιπτώσεις και αναλόγως επιβάλλει και εκείνη πρόστιμα.
       Το Τμήμα Εμπορίου, έχει κάνει σε δεκάδες καταστήματα cafe bar του Αγρινίου τέτοιους  δειγματοληπτικούς ελέγχους σε ποτά  και το ποσοστό της παραβατικότητας, είναι  χαμηλό σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έρχονται από τις χημικές υπηρεσίες. 
   Όπως επισημαίνουν υπηρεσιακοί παράγοντες στο «Γεγονός» τα περιστατικά αυτά είναι άδικο να χαρακτηρίζουν όλον τον κλάδο της Εστίασης και σε γενικές γραμμές όπως και σε άλλους κλάδους  υπάρχουν και εδώ οι κάλοι και οι κακοί επαγγελματίες.

εφημεριδα «Γεγονος»
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο