Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Στο πρόγραμμα του “Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος” ο δήμος Μεσολογγίου

Οικονομική «ανάσα» σε πολλούς αδύναμους πολίτες

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι ένας από τους 13 δήμους όλης της χώρας, που από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος για το επίδομα του “Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος”. Ενός προγράμματος που σε μηνιαία βάση θα υποστηρίζει οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά.Η σχετική ανακοίνωση θα γίνει τις επόμενες ημέρες, ενώ χθες Σάββατο έγινε γνωστή στον δήμαρχο Μεσολογγίου, Νίκο Καραπάνο, η ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα......
Το επίδομα από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι σε άμεση συνάρτηση με την οικογενειακή κατάσταση των δικαιούχων και θα πρέπει να μένουν μόνιμα στους δήμους τα τελευταία δυο χρόνια.
Εκτός από την καταβολή επιδόματος οι ωφελούμενοι του προγράμματος, θα δικαιούνται χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, χορήγηση βιβλιαρίου ανασφάλιστου και η ένταξη σε πρόγραμμα κοινωνικού παντοπωλείου.
Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος σε δήλωση του σημείωσε: Η απόφαση του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση να εντάξει το δήμο Μεσολογγίου στο πρόγραμμα του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος αποτελεί με έμπρακτη στήριξη στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.
Κάτι άλλωστε που αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική μας αρχή.
Θέλω να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την πρωτοβουλία αυτή, καθώς τους επόμενους μήνες, οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα αισθανθούν την μερική άρση των οικονομικών αδιεξόδων που αντιμετωπίζουν.Ως δημοτική αρχή δείχνουμε ένα μικρό δείγμα γραφής για την ενίσχυση των αδυνάμων συμπολιτών μας και δεν θα σταματήσουμε εδώ“.


agrinionews. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο