Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

«Φρένο» να βάλουν ο Δήμος και οι φορείς της Βόνιτσας στα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Ακτίου

       Το αεροδρόμιο Ακτίου, υψηλού οικονομικού ενδιαφέροντος, είναι στην πρώτη ομάδα των αεροδρομίων που διακινεί το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με σκοπό την προσέλκυση ιδιωτών «επενδυτών».
     Το αεροδρόμιο που προωθεί προς ιδιωτικοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ, σε συνδυασμό βεβαίως με τα χαμηλά τέλη προσγείωσης καταγράφει εντυπωσιακή αύξηση στις αφίξεις και αποτελεί «φιλέτο» και «μαγνήτη» για τους επενδυτές.
      Να σημειωθεί ότι το αεροδρόμιο του Ακτίου, είναι μεικτής χρήσης (πολιτικό-στρατιωτικό), και θα συμβεί η παγκόσμια πρωτοτυπία ο ιδιώτης-«επενδυτής» να παρεμβαίνει και σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας και της αμυντικής θωράκισης της χώρας! Επίσης για λόγους ύψιστης εθνικής ασφάλειας επιβάλλεται να παραμείνει στον πλήρη κρατικό έλεγχο, η σπουδαιότατη υποδομή ενός Κρατικού αερολιμένα και να μην περιέλθει σε ιδιωτικά συμφέροντα οποιασδήποτε εθνικότητας.
       Οι κάτοικοι της Βόνιτσας και ολοκλήρου του Δήμου αντιδρούν στην παραχώρηση του αεροδρομίου Ακτίου (που βρίσκεται μέσα στα διοικητικά όρια της Δημοτικής τους Κοινότητας), απειλώντας με δυναμικές κινητοποιήσεις και διαμηνύουν ότι δεν μπορεί να γίνει καμία εκποίηση-παραχώρηση της δημόσιας αυτής περιουσίας – υποδομής σε ιδιώτες, ερήμην της τοπικής κοινωνίας.........




      Να σημειώσουμε ότι  ο ιδιώτης επενδυτής δεν έχει να προσφέρει τίποτα παραπάνω, αντίθετα θα προικοδοτηθεί με ένα αναβαθμισμένο αεροδρόμιο, μετατρέποντας το φθηνό και προσιτό αεροδρόμιο σε ακριβό και απαγορευτικό για τις πτήσεις με σοβαρές συνέπειες στην οικονομία του τόπου μας.

      Οι κάτοικοι  καλούν τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, τον Εμπορικό σύλλογο Βόνιτσας, τις δημοτικές παρατάξεις, τους τοπικούς φορείς, τους φορείς του τουρισμού, τους πολιτιστικούς συλλόγους, να αντιδράσουν από κοινού και δυναμικά, προκειμένου να εμποδιστεί αυτή η ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη.
      Προβληματίζει επίσης το ότι στο Δημοτικό συμβούλιο Ακτίου Βόνιτσας που συνεδριάζει την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014, το σπουδαίο αυτό θέμα, δεν είναι εγγεγραμμένο στην ημερησία διάταξη και οι κάτοικοι καλούν τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να το προωθήσει άμεσα ως κατεπείγον για λήψη απόφασης και για να εκδοθεί ψήφισμα. 

     Ο Εθνικός Δημόσιος Πλούτος μας, ειδικά ένας Κρατικός Αερολιμένας, με όλη την ιδιαίτερη αξία και σημασία που έχει για την περιοχή μας, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ !!



9 σχόλια:

  1. makari na to paroyn tora ayto kai tin koykoymitsa kai ti saltini. poio einai to ofelos toy dimoy kai tis perioxis tora ? apolitos kanena , as to paroyn na doyme kai emeis kati allo

    les kai opoios to agorasei tha to pari mazi toy?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...Οι κάτοικοι της Βόνιτσας και ολοκλήρου του Δήμου αντιδρούν στην παραχώρηση του αεροδρομίου Ακτίου και διαμηνύουν ότι δεν μπορεί να γίνει καμία εκποίηση-παραχώρηση της δημόσιας αυτής περιουσίας – υποδομής σε ιδιώτες, ερήμην της τοπικής κοινωνίας..."

    Μισό λεπτό να συνέλθω!!
    Ποιοι κάτοικοι Βόνιτσας ;;Aυτοί που πριν λίγους μήνες εξέλεξαν δήμαρχο και μείζονα αντιπολίτευση από τον πρώτο γύρο με ποσοστό πάνω από 90%;;

    Mήπως η παραπάνω κουβέντα έγινε στα γραφεία της τοπικής οργανωσης του ΚΚΕ;;

    Εγώ θα προτείνω κάτι άλλο ,επειδή είμαι υπερ του δημόσιου χαρακτήρα το αεροδρομιο, η Σαλτινη και η Κουκουμίτσα να περάσει επιγόντως στην δικαοδοσία του Δήμου Λευκάδας...διότι κινδυνευει από τους δικούς μας κατσαπλιάδες της τπολικής αυτοδοικισης.
    Ο άλλος έχει βάλει τα γελάδια του μπαρμπα του στην Σαλτινη να β'οσκουν και ο άλλος κάθε τρεις και λίγο βάζει άλογα και γαιδουρια (ξανά στη σάλτινη ) για να κάνουν Σουζα.
    Χιλιες φορές να τα αναλάβει ο Δήμος Λευκάδας ...διότι κινδυνευουν από τα δικά μας παιδιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΤΕ ΘΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ...ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ\ΔΡΙΒΑΣ.ΩΧ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΦΟΥ ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΗΓΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΤΕ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορούσαν να διοργανώσουν κάτι στη Βόνιτσα που στην τελική εκεί ανήκει το αεροδρόμιο Ακτίου και να προωθήσουν την περιοχή?Τι δουλειά είχαν να πάνε στην Πρέβεζα? Οι Ηπειρώτες είναι πιο πονηροί,έχουν οικειοποιηθεί το αεροδρόμιο και σε όλους τους οδηγούς υπάρχει το αεροδρόμιο Πρέβεζας...ή το Άκτιο Πρέβεζας...Εκεί στη Βόνιτσα κανένας δεν έχει πάρει χαμπάρι?Σας αρέσει αυτή κατάσταση?Πόση ξευτίλα πια?Ανοίξτε και κανέναν υπολογιστή να δείτε το αίσχος,σε λίγο θα νομίζουμε ότι η Βόνιτσα ανήκει στο νομό Πρεβέζης.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδη εχω παρει παραπερα και ξερω να το δωσετε το αεροδρομιο. Μετα να δωσετε το καστρο, τις παραλιες, τους δρομους και οτι αλλο πωλειται. Μετα
    πουλειστε την ψυχη σας. Τι σο'ι' τεχνοκρατες ειστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να δοθεί το αεροδρόμιο μπας και βγάλει κανένα έσοδο το δημόσιο να τα δοσει στον Καρυ για να φτιάξει σφαγείο στην κατούνα!!

    Έχει τάξει προεκλογικά πολα στην περιοχή και πρέπει να τα κάνει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ Ή ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕΣ ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ , ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ» . ΟΥΤΕ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΕ ΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ. ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΗ ΠΩΛΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφέρει να το αγοράσει ο Δήμος … Πόσα έσοδα έχει ο Δ¨ημος σήμερα και πόσα θα έχει αν το αγοράσει ιδιώτης ; ¨όταν λέμε φιλέτο, εννοούμε φιλέτο για τον ιδιώτη, γιατί όπου τοο κράτος έγινε επιχειρηματίας , ακόμα και σαν μονοπώλιο , τα έκανε μαντάρα ΚΑΙ τα άρπαξαν ορισμένοι έξυπνοι. Εκτός κι αν κάποιοι ανήκουν σ’αυτή τη κατηγορία «έξυπνων» , να βγάζουν λεφτά απ τη τσέπη του δημοσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόνο ο Ακης θα το κανόνιζε καλλίτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο