Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ: Βρήκαν τον ένοχο της λεηλασίας του δάσους

  Μέλος ενεργού Δασικού Συνεταιρισμού ο λαθροϋλοτόμους του ορεινού Βάλτου. Θα πωλούσε τους 200 τόνους ξυλείας σε επιχειρήσεις της Ηπείρου. Η ξυλεία τώρα θα διατεθεί σε Κοινωφελή Ιδρύματα και σε κατοίκους της περιοχής.

   Κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και μέλος Δασικού Συνεταιρισμού είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com, ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος για το έγκλημα κατά του περιβάλλοντος που οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες αποκάλυψαν στον Θύαμο του ορεινού Βάλτου.
       Όπως από την πρώτη στιγμή έγραψε το agrinioreport.com, όταν ανέδειξε το θέμα (εδώ), η Διεύθυνση Δασών είχε πληροφορίες που αξιολόγησε και διασταύρωσε έγκαιρα, οι οποίες οδηγούσαν σε καταλογισμό ευθυνών, όπως και έγινε. Φυσικά η υπόθεση θα απασχολήσει και τη Δικαιοσύνη.....



   Υπενθυμίζουμε ότι  η διεύθυνση δασών υπό τον συντονισμό του διευθυντή κ. Νικήτα Μάζη και φυσικά τη συνδρομή  του δασαρχείου Αμφιλοχίας, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, εντόπισαν την ασύλληπτη  αυτή ποσότητα, καλά κρυμμένη με νάιλον και κλαδιά. 
    Τον κεντρικό συντονισμό της όλης επιχείρησης είχε ο ίδιος ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Διδασκάλου, ο οποίος, όπως επισημαίνει ο κ. Μάζης, έχει επιδείξει αξιοθαύμαστο ζήλο και ευαισθησία στο θέμα της λαθροϋλοτομίας και γενικότερα της προστασίας του περιβάλλοντος.
      Υπό τις δικές του κατευθύνσεις, μάλιστα, προωθείται ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και του Πανεπιστημίου Πατρών, για την πάταξη ή έστω τον περιορισμό του φαινομένου, με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, που θα επιτρέπει την συνεχή δορυφορική εποπτεία των δασών. Όπως μας πληροφορεί ο κ. Μάζης, για το εν λόγο πρόγραμμα έχει κατατεθεί ήδη πρόταση και αναμένεται η έγκριση χρηματοδότησης απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εφ όσον το πρόγραμμα εγκριθεί, η εφαρμογή του θα ξεκινήσει πιλοτικά από το Δάσος της Φολόης, στην Αχαία.
       Σε ότι αφορά την κατασχεθείσα ποσότητα των παρανόμως ξυλευθέντων δέντρων, αυτή θα διατεθεί σε Κοινωφελή Ιδρύματα και ότι περισσέψει στους κατοίκους της περιοχής, σε πολύ χαμηλή τιμή.

http://agrinioreport.com/


4 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει νόημα έτσι γίνετε συνέχεια καταστρέφουν το δάσος πιάνουν τους ενόχους βρίσκουν τα κομμένα Ξυλά τα χτυπάνε δημοπρασία τα μοιράζουν ταχα σε δήθεν φτωχούς και φτου απο την αρχή πρέπει να βρεθη άλλη λύση γιατί το κόλπο είναι γνωστό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε ξεφτιλες έχουμε ένα σπάνιο δάσος με βελανιδιές ας το προστατέψουμε οπιος βλέπει κάτι να το αναφερη δεν μπορεί το κάθε λαμόγιο να κάνει εμπόριο ξυλείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κυριοι εγω παρολο που η δουλεια μου ειναι ελευθερο επαγγελμα , μονο και μονο απο ευαισθησία πολλες φορες κινούμουν μεσα στο δασος με eduro μηχανη και οτι μπορω να σώσω....... δυστιχως για μενα , και λυπαμαι που το λεω ο νομος για τετοιες περιπτώσεις πρεπει να ειναι παρα πολυ αυστηρός . ειναι σαν να κανεις εγγλημα . ειναι σαν να σκοτώνεις ανθρωπο . αν !!!! η τιμωρια για κατι τετοιο γινει πολυ μεγαλη σιγουρα θα το σκεφτει πολυ καποιος για να το ξανακανει . κανονικα , εμεις επρεπε ο καθενας αν γινόταν να κανει μυνηση σε αυτα τα ατομα , γιατι το δασος δεν ειναι κανενός . ειναι των παιδιων μας και των επομενων γενεών . πρεπει να το διαφυλάξουμε. αυτος ειναι ο πλουτος μας ..... και θρησκευτικά , που η εκκλησια πρωτη θα επρεπε να ειναι οικολογικα ευαίσθητη και να μιλα μιας και ο πλανιτης μας τον εφτιαξε ο θεος για να ζουμε οπως μας εχουν μαθει, και οικονομικα , και πολιτιστικα , και απο θεμα υγειας . τι αλλο να πω ,.. μιληστε στα νεα παιδια . οργανωθειτε μπας και μας μεινει καμια βελανιδια , να ακουμε το θρόισμα που κανει η νυμφη που βρισκεται μεσα στο σωμα της . ετσι λεγαν οι αρχαιοι ελληνες . σωστε τον πλανητη για να σωθειτε και εσεις , και ολοι μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύμφωνο με τον 2 53 πρέπει να πάρουμε τα μέτρα να βοηθήσουμε όλοι εθελοντικά ώστε να σώσουμε το δάσος που μας δίνη ζωή δεν πρέπει να αφήσουμε τους λίγους κακούς να κάνουν οτι θέλουν και να μην ιπολογιζουν τίποτα και κανέναν θα δώσουμε λογαριασμό στις επόμενες γενιές εάν δεν πάρουμε τα μέτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο