Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ: Πρόταση να ονομαστεί σε «ΑΚΤΙΟΣ ΟΔΟΣ» ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο – Αμβρακία



       Ο Λυκειάρχης Νώντας Νικάκης από τη Βόνιτσα διαφωνεί με τον Υπουργό Yποδομών και Μεταφορών Μιχ. Χρυσοχοΐδη που πρόσφατα βάπτισε τον αυτοκινητόδρομο  Άκτιο – Αμβρακία σε «Αμβρακία Οδός» και προτείνει να ονομαστεί: «ΑΚΤΙΟΣ ΟΔΟΣ», σε ανάμνηση της περίφημης μάχης του Ακτίου (31πχ). 
     Επίσης μας επισυνάπτει φωτογραφικό υλικό με την πρόοδο των έργων στον αυτοκινητόδρομο και μας ενημερώνει ότι άρχισαν οι εργασίες ασφαλτικών στο τμήμα Βόνιτσα-Άκτιο και ότι σύντομα το τμήμα Λουτράκι Αμβρακία θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Μας γράφει: 
     Στην προ ημερών επίσκεψη που πραγματοποίησε ο υπουργός Yποδομών και Μεταφορών  Μιχ. Χρυσοχοΐδης στον  χώρο της λίμνης Αμβρακίας ονόμασε τον καινούργιο οδικό άξονα σε: «ΑΜΒΡΑΚΙΑ». 
   Όχι κ. Υπουργέ! το θέμα της ονοματοδοσίας είναι αρμοδιότητος του υπουργείου πολιτισμού, καθ όσον οι ονοματοδοσίες πρέπει να είναι σε αρμονία με την εθνική μας μνήμη και να προβάλουν την ιστορία και τον πολιτισμό μας.
    Η πρόταση μου είναι ο  οδικός άξονας  Άκτιο – Αμβρακία να ονομασθεί σε «ΑΚΤΙΟΣ ΟΔΟΣ» σε ανάμνηση της περίφημης μάχης του Ακτίου, που έγινε στις  αρχές Σεπτεμβρίου του 31 π.Χ., στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου,  μεταξύ  Οκταβιανού και Μάρκου Αντωνίου και το ναυτικού της Κλεοπάτρας και που είναι γνωστή παγκοσμίως και είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της αρχαιότητας.

Αναφερόμενος στην πρόοδο των εργασιών στον οδικό άξονα  Άκτιο – Αμβρακία ,ο Νώντας Νικάκης τονίζει: 
      Υπάρχει πρόοδος στα τμήματα του αυτοκινητόδρομου όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις - εκδικάζονται τον επόμενο μήνα στο εφετείο Αγρινίου και ελπίζουμε να τελεσιδικήσουν- και έχω συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις..........



    Ήδη άρχισαν από χθες το πρωί οι εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών  στο τμήμα Βόνιτσας Ακτιου σε μήκος 8χλμ και εντός των ημερών θα αρχίσουν και στην περιοχή Κατούνας. Επαναλαμβάνω ότι το τμήμα Λουτράκι Αμβρακία θα πρέπει μέσα στο πρώτο εξάμηνο το αργότερο να δοθεί στην κυκλοφορία. 
     Σε όλα τα δημοσιεύματα μου πάντα έκανα παράκληση στους φορείς και παράγοντες να κάνουν τον κόπο να περπατήσουν το έργο καθ όσον το Μάρτιο κλείνουμε τα 4 χρόνια και πάμε στα πέντε. 
     Τέλος σας ενημερώνω ότι η ομάδα εθελοντών οδικής ασφάλειας Βόνιτσας, στο τέλος Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει εκ νέου επίσκεψη  στο προαναφερόμενο οδικό τμήμα και θα σας προσφέρουμε ξανά πλήρες φωτογραφικό υλικό. 
     Να ευχαριστήσω τον αστυνομικό περιβάλλοντος  Σταύρο Πάτση για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και να τονίσω ότι ο ΣΤΑΥΡΟΣ  από την έναρξη του οδικού άξονα το 2010 που υπηρετούσε στη Βόνιτσα, συνεργάσθηκε και βοήθησε τα μέγιστα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του  τον ανάδοχο του έργου καθώς επίσης και με τις διάφορες υπηρεσίες περιβάλλοντος, αρχαιοτήτων, κλπ.

















5 σχόλια:

  1. αν είναι μόνο αυτό το τσιμεντάκι διαχωριστικό διάζωμα των δυο κατευθύνσεων,θα γίνει Βατερλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...και τί ήθελες για διαχωριστικό δηλαδή; Κανένα τοίχο, δυο μέτρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. I want u to να ονομαστεί ο δρόμος!!! αντε επιτέλους να τελειώνει!!!, τρελλό διαφημιστικό ταλέντο ο νώντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε της 29ης Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 9,26 π.μ
    Οταν βλέπεις άρθρο του Νώντα Νικάκη, σε πιάνει υστερία και γράφεις άσχετα σχόλια.
    Τώρα είναι μια πρόκληση, αν μπορείς και θέλεις, να βγείς με δικό σου άρθρο για τον δρόμο. να πείς τα δικά σου.
    Ο Νώντας προσπαθεί και αυτό είναι το πρόβλημά σου. ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Giati vre pedi a Kali akougete l onomasia aktio odos..ego that simfonousa...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο