Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ένας δρόμος (Πλατυγιάλι – Αγιος Δημήτριος) ξεκινά με την τελευταία ευκαιρία μας

          Τα ψέματα τελείωσαν. Στον νέο κατάλογο με τα μεγάλα έργα, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υποδομών περιλαμβάνεται και το έργο Πλατυγιάλι – Αγιος Δημήτριος. 
    Το πιο κρίσιμο αναπτυξιακό οδικό έργο της Αιτωλοακαρνανίας με  χρονικό ορίζοντα τους 30 μήνες από τα τέλη Ιουλίου που έπεσαν οι υπογραφές (και δεν πήραμε χαμπάρι). 
    Στα τέλη του 2016 θα έχει τελειώσει και θα έχει κοστίσει με την έκπτωση κάπου 16 εκατομμύρια. Δεν θα υπάρχει πλέον δικαιολογία. Όποια πόλη όπως το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και η Αμφιλοχία θέλει να συνεχίσει να υπάρχει και να μην είναι σε μερικά χρόνια σαν τις ταινίες γουέστερν με τις άδειες πόλεις στην έρημο, θα πρέπει να κινηθεί. 
        Όποιος δήμαρχος θέλει να κάνει τη διαφορά πρέπει να βάλει αυτό το θέμα μοναδικό στην ατζέντα του σχεδόν ψυχαναγκαστικά. Άλλωστε ένα πράγμα καμιά φορά είναι αρκετό για να αλλάξουν όλα. Όποιος συνδεθεί  άμεσα με την Ιόνια και σε μικρή απόσταση θα έχει πετύχει ότι και τα Γρεβενά που αναστήθηκαν με την Εγνατία......



      Ο οδικός άξονας θα συνδέει τον Αστακό και το λιμάνι Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό, διερχόμενος από τη γέφυρα Γουριάς και εν συνεχεία διαμέσου της υφισταμένης σήραγγας του Αγ. Ηλία. 
     Το Μεσολόγγι από Νότο και η Αμφιλοχία από Βορρά θέλουν να έρχεται κόσμος να τα επισκέπτεται. Αλλά το Αγρίνιο όντας πάνω στον άξονα ενός δρόμου που έχει ξεκινήσει για Καρπενήσι (και κάποτε για την Ανατολική Ελλάδα) θέλει να γίνει ο κόμβος τριών μεγάλων δρόμων και ίσως μιας εναλλακτικής ενεργειακής λύσης για όλη την Ευρώπη που δεν θα περιλαμβάνει τους υφιστάμενους αγωγούς, ειδικά από τη Ρωσία. 
       Το ρολόι άρχισε να τρέχει και η ιστορία να περιμένει. Τα λάθη εκείνων που άφησαν αυτό το θέμα για τώρα είναι γνωστά. Από δω και πέρα θέλει όλοι να βοηθήσουν για την τελευταία ευκαιρία.

Γ.Σ.
http://www.agrinionews.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο