Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ένας νέος σύλλογος δημιουργήθηκε στην Κατοχή: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

       Ο σύλλογος η πιο σωστά, το σωματείο νεολαίας Κατοχής όπως είναι η νομική και επίσημη ονομασία του, ιδρύθηκε την Τετάρτη 26 Μαρτίου του 2014 στην Κατοχή της Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου. 
    Ήταν η έκφραση μιας επιτακτικής και μακροχρόνιας ανάγκης για οργάνωση, ανασυγκρότηση, συνεργασία και κινητοποίηση της νεολαίας σε πρώτη φάση και του συνόλου των πολιτών σε δεύτερη. 
     Ιδρυτές του σωματείου λοιπόν είναι τρεις νέοι οι Καραβίας Ζαφείρης, Δημήτρης Καρατσώλης και Κωνσταντίνος Μακρής
     Από την πρώτη στιγμή που εκφράστηκε η Ιδέα για την δημιουργία του σωματείου, νέα άτομα που ζουν και εργάζονται στην  Κατοχή αλλά και άτομα που σπουδάζουν είδαν με μεγάλη συμπάθεια την κίνηση αυτή και όλοι προσέφεραν ιδέες, απόψεις καθώς προέβησαν και σε ενέργειες για την υποστήριξη αυτής της κίνησης.......



    Πυρήνας των πρώτων νέων που συμμετείχαν στις συνελεύσεις και βοήθησαν τους ιδρυτές να θεμελιώσουν την ιδέα τους, είναι αρκετά άτομα που για ευνόητους λογούς τα ονόματα τους δεν μπορούν να παρατεθούν αυτή την στιγμή, οι νεοι δημιούργησαν την ατζέντα του συλλόγου με τους σκοπούς, τις προτεραιότητες και τις δράσεις στις οποίες έκριναν πως πρέπει να προβεί ο νεοσύστατος αυτός οργανισμός. 
      Στόχος της Νεολαίας Κατοχής είναι η αναβάθμιση του βιοτικού και πολιτιστικού επίπεδου του τόπου, ωστε να καθίσταται ελκυστικός στις νεότερες γενιές που θα κληθούν να δημιουργήσουν τις ζωές τους εκεί. 
    Ο  στόχος αυτός σε κάθε πτυχή του θα πραγματοποιηθεί, όπως όλοι οι νέοι συμφώνησαν, μέσω του εθελοντισμού, των πολιτιστικών εκδηλώσεων, της ευαισθητοποίησης των πολιτών και της ανάδειξης των προβλημάτων της κοινότητας Κατοχής στις δημοτικές αρχές για την επίλυση τους . 
    Ο σύλλογος λοιπόν ‘’μετρά έξι μήνες ζωής και κάτι’’ και έχει προβεί ήδη σε κάποιες εθελοντικές δραστηριότητες όπως καθαριότητες στις δυο πλατείες της Κατοχής, παρουσία στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον Κάμπο της Κατοχής όπου έλαβε χώρα προσφορά στους επισκέπτες γλυκισμάτων και εικόνων του αγίου καθώς και βοήθεια στο Χαμόγελο του παιδιού στο παράρτημα  Αγρινίου όπου κινητοποιήθηκε στο σύνολο της όλη η κοινότητα  Κατοχής. 
       Επίσης ο σύλλογος έχει προχωρήσει και σε βοήθεια σε μεμονωμένα άτομα που έχουν ανάγκη και ολα αυτά σαν μια αρχή. Αρκετοί ήταν αυτοί οι οποίοι έσπευσαν να συγχαρούν, να επιβραβεύσουν και να βοηθήσουν με τον τρόπο τους τον σύλλογο νεολαίας ,ο οποίος δεν επιθυμεί να εξυπηρετήσει ούτε συμφέροντα, ούτε να πάρει μέρος σε αντιμαχίες και ανταγωνισμούς, επιθυμία  του είναι η ενότητα και η πρόοδος! 
   Στέλνουμε ευχαριστήρια στην Κοινότητα Κατοχής και θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε!

Συμβούλιο-Συντακτική ομάδα,
Συλλόγου Νεολαίας Κατοχής. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο