Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου ο Κ. Ρόκος με 33 ψήφους-τι έγινε στις ψηφοφορίες

po-neo-dimotiko3
Σήμερα  η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου για τον δήμο Αγρινίου που ξεκίνησε από τις 11:00 το πρωί για την ανάδειξη προεδρείου, μελών των δημοτικών επιτροπών και εκπροσώπων στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Δυτικής Ελλάδας. Δημαιρεσίες πραγματοποιούνται σήμερα σε όλους τους δήμους της Ελλάδας......

Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε παρουσία όλων των μελών του, ενώ δεν έλειψαν, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι διαφωνίες και οι μικροεντάσεις. Ο προεδρεύων του σημερινού Συμβουλίου ήταν ο κ. Νίκος Καζαντζής, ως ο Δημοτικός Σύμβουλους που συγκέντρωσε τους περισσότερους σταυρούς από την παράταξη της πλειοψηφίας στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου.
Η διαδικασία ξεκίνησε με την πρόταση από την παράταξη της πλειοψηφίας, όπως προβλέπεται,  για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, θέση για την οποία προτάθηκε ο κ. Κωνσταντίνος Ρόκος.  
Στο πλαίσιο της διαδικασίας, η μείζονα αντιπολίτευση πρότεινε για υποψήφιο αντιπρόεδρο τον κ. Χρήστο Κορδολαίμη, ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις τον υποψήφιο Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Για τη θέση αυτή προτάθηκε ο κ. Σταύρος Καμμένος, της παράταξης Τραπεζιώτη, ενώ αυτοπροτάθηκε και ο Στέλιος Μερμίγκης. Κατόπιν ψηφοφορίας, υποψήφιος για τη θέση του Γραμματέα, αναδείχθηκε ο Στ. Καμμένος ,με ψήφους 5 προς 1.
Τα δύο μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης δήλωσαν εξαρχής πως δεν θα συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής προεδρείου, αφού όπως δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Τίμος Παπανικολάου « η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αντιδημοκρατική, αφού στην ουσία είναι μόνο ο δήμαρχος και ο πρόεδρος που αποφασίζουν για τα θέματα που συζητούνται στα Δημοτικά Συμβούλια».
Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Τραπεζιώτης πήρε τον λόγο, παρότι στην παρούσα φάση της διαδικασίας κάτι τέτοιο δεν προβλέπονταν, όπως φρόντισε να ξεκαθαρίσει και ο Ν. Καζαντζής, για να εκφράσει τη διαφωνία του με την πρόταση του Κ. Ρόκου για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Η αντίρρησή, του όπως εξήγησε, έγκειται στο ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, « ο κ. Ρόκος ως πρόεδρος του ΤΕΕ δεν θα μπορεί να πάρει θέση όταν τίθεται στα θέματα συζήτησης του δημοτικού Συμβουλίου, κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί το ΤΕΕ ή που δεν το συμφέρει».
Ο νέος δήμαρχος, κ. Γιώργος Παπαναστασίου πήρε τότε για πρώτη φορά τον λόγο, εκφράζοντας την έκπληξή του με το περιεχόμενο της ένστασης Τραπεζιώτη, αφού όπως τόνισε «είναι τιμή για το δημοτικό Συμβούλιο να είναι πρόεδρος ένα πρόσωπο που προεδρεύει και σε έναν τόσο σημαντικό φορέα όπως το Επιμελητήριο, ενώ υπενθύμισε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Μοσοχολιός έχουν θητεύσει στη θέση του προέδρου του ΤΕΕ: «Εύχομαι σε όλους μας καλή αρχή και καλή συνεργασία για το καλό του τόπου», είπε ο κ. Παπαναστασίου, ενώ σχολίασε πως καλό είναι να μην δημιουργείται «αντιπαράθεση για την αντιπαράθεση».
Στον κ. Τραπεζιώτη απάντησε και ο ίδιος ο κ. Ρόκος που ξεκαθάρισε πως ο ρόλος του ΤΕΕ δεν είναι συγκρουσιακός, αφού δεν πρόκειται για συνδικαλιστικό όργανο: «Οι ρόλοι μου θα είναι εντελώς διακριτοί», κατέληξε, ενώ και ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι είναι τιμή να είναι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
Αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία της ψηφοφορίας, που αποφασίστηκε να είναι μυστική.
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε ο Κωνσταντίνος Ρόκος με 33 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 9 λευκά, 1 άκυρο ενώ τα δύο μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν ψήφισαν.
Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Χρ. Κορδολαίμης με 40 ψήφους (3 ήταν τα λευκά και δύο απείχαν της ψηφοφορίας).
Γραμματέας εκλέχθηκε ο Στ. Καμμένος με 40 ψήφους (3 λευκά και δύο αποχή)
Ακολούθησε η διαδικασία για την ανάδειξη μελών των δυο Δημοτικών Επιτροπών (Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής)
Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν απο την πλειοψηφία ως τακτικά μέλη οι κ. Γκρίζης, Φαρμάκης, Καρακώστας, Φωτάκης και Στούπας.  Να σημειωθεί πως από την αντιπολίτευση, η παράταξη Μοσχολιού θέλησε να υπάρχει ευρύτερη εκπροσώπηση από τις άλλες παρατάξεις και έτσι στις Επιτροπής θα εκπροσωπηθεί και η παράταξη του κ. Τραπεζιώτη αλλα και η Λαϊκή Συσπείρωση.
Ειδικότερα από την μείζονα αντιπολίτευση στην Οικονομική Επιτροπή αναδειχθηκε τακτικό μέλος μετά από την ψηφοφορία (σ.σ. ψηφίζουν μόνο τα μέλη της αντιπολίτευσης) ο κ. Ε. Ράπτης. Από την παράταξη «Ανατροπή Τώρα» εξελέγη ο κ. Γκορόγιας και από την ΛΑ.Σ. ο κ. Δ. Δήμας.
H διαδικασία συνεχίστηκε για την εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου.
Από την πλειοψηφία εξελέγησαν οι : Ολ. Σαλακίδου – Πιστιώλη, Ξ. Μπούτιβα, Ε. Γρίβας γ. Παππάς και  Μ. Σκορδόπουλος. Από την αντιπολίτευση εξελέγησαν οι κ. Κουτρουμάνος (παράταξη Μοσχολιού), Λ. Διονυσόπουλος (παράταξη Τραπεζιώτη) και Τ. Παπανικολάου (Λαϊκή Συσπείρωση)
Οι εκλογές συνεχίστηκαν το μεσημέρι για την ανάδειξη και των εκπροσώπων στην Γ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος. Εκπρόσωποι στην Γ.Σ. της ΠΕΔ αναδείχθηκαν οι : Χρ. Γκούντας, Ν.Γκρίζης, Ν.Καζαντζής, Α. Καλαμπαλίκης, Κ. Καλαντζής, Κ. Ρόκος, Δ. Σκορδόπουλος, Π. Στούπας και Θ. Χασιώτης από την πλειοψηφία,  - Γ.  Θεοδωρόπουλος,  Π. Μοσχολιός και Α. Ρούσση από τη μείζονα αντιπολίτευση, Θ. Κοντονάσιος και Δ. Τραπεζιώτης από την «Ανατροπή Τώρα» και Τ. Παπανικολάου από την ΛΑ.Σ.
DSCN2647

DSCN2626

DSCN2649

po-neo-dimotiko1

DSCN2624

DSCN2668

po-neo-dimotiko-symvoulio6

po-neo-dimotiko-symvoulio7

agriniopress.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο