Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Σήμερα Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου ξεκινά το άτυπο συμβούλιο γεωργίας.

 
   Οι επιπτώσεις στον αγροδιατροφικό κλάδο από το ρωσικό εμπάργκο και η επισιτιστική ασφάλεια θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων των υπουργών γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), από τις 28-30 Σεπτεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Mico, στο Μιλάνο, στα πλαίσια του άτυπου συμβουλίου γεωργίας της ιταλικής προεδρίας........
Στη συνάντηση θα προεδρεύσει ο Ιταλός υπουργός γεωργίας, Μαουρίτσιο Μαρτίνα και αναμένεται να εστιάσει στο θέμα της διεθνούς έκθεσης Expo Milan σχετικά με την επισιτιστική ασφάλεια και την πρόκληση του μέλλοντος.

Με αφορμή το άτυπο συμβούλιο γεωργίας, οι υπουργοί από τα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε. θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν μοναδικές περιοχές όπου παράγονται ιδιαίτερα ιταλικά αγρο-διατροφικά προϊόντα, όπως η οινοπαραγωγική περιοχή Franciacorta, τους ορυζώνες στη Lomellina και στη Langhe, τη Roero και τη Monferrato, που πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομίας της UNESCO.

Σημειώνεται, τέλος, ότι μετά το Μιλάνο θα ακολουθήσει και Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας στις 13-14 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο.

πηγή:agronews.gr     
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο