Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Δήμος Αγρινίου: Διήμερες εκδηλώσεις προβολής και προώθησης προϊόντων ελιάς στις 26-27 Σεπτεμβρίου 2014

                          ‘έλαία 2014’
Ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει διήμερες εκδηλώσεις στις 26-27 Σεπτεμβρίου 2014 στο Αγρίνιο σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων στα πλαίσια του έργου του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας, ‘Δράσεις προβολής και προώθησης προïόντων ελιάς που αφορούν στην Ποιότητα, στον Πολιτισμό, στην Υγεία και στη Γαστρονομία-Promotional workshops for olive products-quality health and gastronomy aspects-‘ Το αντικείμενο του έργου είναι η προβολή και η προώθηση της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου δίνοντας έμφαση στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους, στη διατροφική αξία τους και τις ευεργετικές ιδιότητες τους στην υγεία του καταναλωτή’.....

Η διήμερη εορτή θα περιλαμβάνει:
1.   Ημερίδα για την επιτραπέζια ελιά και το ελαιόλαδο με θέμα ‘ποιότητα, πολιτισμός, υγεία και γαστρονομία’ η οποία θα καλύψει θέματα καλλιέργειας (παγκόσμια εξάπλωση, προοπτικές), ποιότητας (χημικά και οργανοληπτικά), υγείας (ευεργετικές επιδράσεις στον άνθρωπο), προώθησης (προβολή στην παγκόσμια αγορά) και πολιτισμού στις 26 Σεπτεμβρίου στο Επιμελητήριο Αιτ/νιας (Αγρίνιο).
2.   Εκδηλώσεις προβολής με πρωταγωνιστές το ελαιόλαδο, τις ελιές και τα τοπικά προϊόντα της ελιάς.
Στις 26 Σεπτεμβρίου στη Δημοτική Αγορά θα πραγματοποιηθεί
α) Επίδειξη συνταγών για δεκατιανό με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τοπικούς chef (Bistro 17-Ξενοδοχείο Μarpessa, Ηλιάστρα). Τις συνταγές επιμελήθηκε η κ. E.Μαραζιώτη (διατροφολόγος-εκπαιδευτικός, Κέντρα Μεσογειακής Δίαιτας).
β) Έκθεση Ελαιοκομικών Προϊόντων από τρεις Περιφέρειες (Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου).
γ) Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός με θέμα η Ελιά ο Θησαυρός της Μεσογείου.
δ) Έκθεση φωτογραφίας με θέμα ‘ Παλαιά Ελαιοτριβεία της Μακρυνείας’ από τη φωτογραφική ομάδα  ART 8 του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου.

Στις 27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη λίμνη Τριχωνίδα, θέση Δογρή  κτήμα Πιθάρι,  με
α)   Οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς.
β) Διαγωνισμός με βράβευση τοπικών εδεσμάτων από επιτροπή της λέσχης Αρχιμαγείρων.
γ)   Επίδειξη συνταγών μαγειρικής με τοπικά προϊόντα και τυποποιημένα  ελαιόλαδα και παραδοσιακό κέρασμα από chef της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

δ)   Η γιορτή θα κλείσει με συναυλία του Mουσικού Σχολείου Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο