Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Δικογραφία στη Βουλή για Mπαρμπαρούση για τους πυροβολισμούς στη κηδεία Ντερτιλή

        Στη Βουλή διαβιβάζεται από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία που σχηματίστηκε από τις εισαγγελικές αρχές για τους πυροβολισμούς που ερρίφθησαν από όπλα βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην κηδεία του χουντικού Νικόλαου Ντερτιλή.
      Ειδικότερα, η δικογραφία που διαβιβάζεται στο ελληνικό κοινοβούλιο αφορά στο αδίκημα της παραβίασης του Ν. 2168/93 (άσκοποι πυροβολισμοί κατά συναυτουργία) και αφορά τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ηλία Παναγιώταρο, τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Στάθη Μπούκουρα αλλά και τον πρώην βουλευτή και νυν στέλεχος του κόμματος Απόστολο Γκλέτσο.
    Όπως προέκυψε από έρευνες που διενήργησαν η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αλλά και οι αρμόδιες αστυνομικές κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία του Ν. Ντερτιλή που έλαβε χώρα τον περασμένο Ιανουάριο, ερρίφθησαν 20 πυροβολισμοί...........



    Αρχικά, διαπιστώθηκε ότι οι πυροβολισμοί ερρίφθησαν από ομάδα αγνώστων στο χώρο του νεκροταφείου, πλην όμως δεν έγιναν αμέσως αντιληπτοί. Ακολούθησε έρευνα και αμέσως μετά εντοπίστηκε ένας 22χρονος άνδρας, ο οποίος είχε στην κατοχή του πάνω από 20 κάλυκες.
     Στη συνέχεια, οι κάλυκες εστάλησαν στα αρμόδια εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και η η σχετική πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε έδειξε ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από πιστόλια των Ηλία Παναγιώταρου (10 πυροβολισμοί), Απόστολου Γκλέτσου (τέσσερις πυροβολισμοί), Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση (πέντε πυροβολισμοί) και Στάθη Μπούκουρα (δυο πυροβολισμοί).
   Υπενθυμίζεται ότι στην κηδεία του Ν. Ντερτιλή, είχε παρευρεθεί κλιμάκιο βουλευτών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον προφυλακισμένο σήμερα βουλευτή Χρήστο Παππά. Ο Ν. Ντερτιλής είχε καταδικαστεί το 1975 σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, στα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1977.

http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο