Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Στο Μεσολόγγι μεταφέρθηκαν οι μετανάστες

     Χθες το πρωι στις εκβολές του Αχελώου κοντά στην παραλία του Διόνη ήταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού σώματος απο άνδρες του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου.
      Πληροφορίες ανέφεραν οτι χθες τα ξημερώματα θα γινόταν μεταφορά μεταναστών με σκάφος απο τα παράλια της περιοχής προς την Ιταλία. Πράγματι γύρω στις 4 τα ξημερώματα ο διακινητής μετέφερε τους μετανάστες στο σκάφος  και ξεκίνησε για το Ιόνιο Πέλαγος με κατεύθυνση την Ιταλία. Προσάραξε όμως σε αβαθή και μέχρι το ξημέρωμα προσπαθούσαν να ξεκολλήσουν το ιστιοφόρο οι μετανάστες.
      Στην θέα του σκάφους του Λιμενικού και των λιμενικών απο την ξηρά ο διακινητής επιβιβάστηκε σε μικρό φουσκωτό και διέφυγε ενώ οι μετανάστες προσπαθούσαν κολυμπώντας να φτάσουν στην ξηρά και απο εκεί να διαφύγουν.....



    Οι άνδρες του Λιμενικού ύστερα απο πολύωρες έρευνες βρήκαν στην γύρω περιοχή,αφού απο το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν δεν υπήρχε κανείς,60 μετανάστες απο τους οποίους οι 30 έχουν νόμιμα χάρτια .Πρόκειται για μετανάστες απο την Συρία,Πακιστάν και Ινδία.
     Σε συνομιλία που είχαμε μαζί τους μας είπαν οτι πλήρωσαν απο την Τουρκία για την Αθήνα 1000 ευρώ ο καθένας ,απο την Αθήνα στο Μεσολόγγι 300 ευρώ και ο διακινητής τους πήρε 2000 ευρώ για να τους μεταφέρει στην Ιταλία.
       Αυτήν την ώρα οι μετανάστες έχουν μεταφερθεί  με το λεωφορείο της Αστυνομίας απο την διεύθυνση Αιτωλίας στο Μεσολόγγι και φιλοξενούνται στο κλειστό γήπεδο. Ηδη ο Λιμενάρχης Μεσολογγίου φρόντισε άμεσα να έρθει σε επικοινωνία με φορείς της πόλης και απο το στρατόπεδο Μεσολογγίου θα σταλεί φαγητό όπως επίσης η Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας και ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ.Κατσούλης τον διαβεβαίωσαν οτι θα βοηθήσουν ώστε νερό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης να δοθούν στους μετανάστες.

www.onairnews.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο