Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Σε εφαρμογή ο Λιμενικός «Καλλικράτης» στην Αιτωλοακαρνανία

        Από τις 30 Αυγούστου εφαρμόζονται οι αλλαγές στη δομή του Λιμενικού Σώματος, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα του Λιμενικού «Καλλικράτη», που συντάχθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.
      Σύμφωνα με τον Λιμενικό «Καλλικράτη» αρκετές αλλαγές προβλέπονται και στην Αιτωλοακαρνανία. Το Υπολιμεναρχείο Μεσολογγίου αναβαθμίστηκε σε Λιμεναρχείο και πλέον θα έχει και την αρμοδιότητα και του Λιμενικού Τμήματος Ναυπάκτου (πρώην Λιμενικού Σταθμού). Σημειωτέον ότι η υπηρεσία του Λιμενικού στη Ναύπακτο άνηκε μέχρι πρότινος στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας. 
    Στον Αστακό ο Λιμενικός Σταθμός υποβαθμίζεται σε Λιμενικό Φυλάκιο, ενώ ο Λιμενικός Σταθμός Πλατυγιαλίου μετατρέπεται σε Λιμενικό Τμήμα. 
   Οι αλλαγές αυτές σημαίνουν βέβαια και μετακίνησεις προσωπικού από τις οποίες κερδισμένο θα είναι το Μεσολόγγι μιας και αναβαθμίζεται σε Λιμεναρχείο.....



     Ωστόσο άνδρες θα χρειαστούν και οι άλλες υπηρεσίες που παρουσιάζουν κάποιες ιδιαιτερότητες, όπως το Λιμενικό Τμήμα στο Πλατυγιάλι που έχει πλέον και την αρμοδιότητα του Αστακού αλλά και τον όγκο εργασιών του λιμανιού του Πλατυγιαλιού.
     Πανελλαδικά βάσει του Προεδρικού Διατάγματος του Λιμενικού «Καλλικράτη», οι 217 Λιμενικές Αρχές μειώθηκαν σε 179, διατηρήθηκαν τα 18 Κεντρικά Λιμεναρχεία που υπήρχαν, αυξήθηκαν σε 45 τα Λιμεναρχεία από 34 που ήταν και αναβαθμίστηκαν 11 Υπολιμεναρχεία σε Λιμεναρχεία. Επίσης αυξήθηκαν σε 73 τα Λιμενικά Τμήματα από τα 34 που υπήρχαν και περιορίστηκαν σε 43 οι Λιμενικοί Σταθμοί από 107 που ήταν πριν την αναδιάρθρωση.

http://www.agrinioculture.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο