FaceBook

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Συνταγή: Τσιπούρες στο φούρνο με λαχανικά και μυρωδικά

  • Μερίδες : 4
  • Χρόνος προετοιμασίας : 35m
  • Χρόνος ψησίματος : 35m
  • Έτοιμο σε : 1:10 h
Οι τσιπούρες μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν λιγάκι στο καθάρισμα, αλλά το γευστικό αποτέλεσμα αυτής της συνταγής θα σας δικαιώσει.

Υλικά

  • 4 τσιπούρες (περίπου 250 – 300γρ. η καθεμιά)
  • 2 καρότα καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες.......
  • 2 πατάτες καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
  • 1 μπρόκολο, τα μπουκετάκια, πλυμένα ή 4 κολοκύθια σε φέτες
  • 2 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
  • 4 – 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα φύλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κρασοπότηρο κρασί, λευκό
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά. Καθαρίζετε και πλένετε και τις τσιπούρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 2

Λαδώνετε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και βάζετε τις τσιπούρες. Ανάμεσά τους βάζετε τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλινο, το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ χτυπάτε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί. Περιχύνετε με το μίγμα τις τσιπούρες και τις ψήνετε στο φούρνο για 20 – 25 λεπτά.

Βήμα 4

Σερβίρετε τα ψάρια ζεστά σε πιάτα γαρνίροντας με τα λαχανικά που ψήσατε στο φούρνο.
Tip:* Τα καρότα και τις πατάτες καλό θα είναι να τα προβράσετε για να τα ψήσετε μετά μαζί με το ψάρι.

καλή σας όρεξη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: