Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ερωτήματα για τις προμήθειες Καυσίμων στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Γράφει ο: Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014. Τι ακριβώς συμβαίνει;
Εσείς κ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ τι λέτε για όλα αυτά;
      Εισαγωγικά επισημαίνουμε για ότι ακολουθεί δεν υπονοούμε τον χρηματισμό κανενός. Εμείς την πολιτική διαχείριση εξετάζουμε και ενημερώνουμε τους δημότες ως οφείλουμε, πιστοί στη δέσμευση μας προεκλογικά και μετεκλογικά. 
Αταλάντευτα και σταθερά τούτο θα πράττουμε συνεχώς.
        Μαθήματα ελεύθερης οικονομίας και ανταγωνισμού από τον απερχόμενο αποτυχημένο δήμαρχο και τη δημοτική του ομάδα............



Από τη διαύγεια του Δήμου έχουμε τα παρακάτω:

1)-Την 4η Φεβρουαρίου έχουμε την με αρθμ 4/2014 της οικονομικής επιτροπής απόφαση για < Ανάθεση προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών για το μήνα Ιανουάριο 2014> !!!!!!!! Απίστευτο και όμως αληθινό. ΑΔΑ ΒΙΡ2Ω6Ζ-ΦΟ9. Εδώ μας πληροφορεί το εξής καταπληκτικό < έχει ξεκινήσει η διαδικασία διαγωνισμού και δεν έχει ολοκληρωθεί για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών έτους 2014>.Το συνολικό ποσό είναι 20205 ευρώ περίπου.
2)-Την 26η Φεβρουαρίου 2014 το ΔΣ  του Δήμου αποφάσισε την απευθείας ανάθεση της προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών έτους  από 1/2/2014 έως 31/12/2014  με κόστος 245.996.61 ευρώ.
Οι ποσότητες που αναφέρονται είναι ενδεικτικές.
ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
3)-Την 6η  του μηνός Μαΐου με αριθ 129/2014 συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με θέμα <<Περί επανακαθορισμού των όρων διακήρυξης για την διενέργεια επαναληπτικού (δεύτερου) διαγωνισμού για <<Προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών του Δήμου για το έτος 2014, προϋπολογισμού 245,999, 61 ευρώ>>  Εκεί αναφέρεται (εισήγηση του προέδρου κ ΣΟΛΔΑΤΟΥ)  ότι ο διαγωνισμός για το 2014 έγινε στις 31/01/2014 κηρύχτηκε άγονος ο διαγωνισμός και παρέπεμψε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο με σχετική του θα αποφασίσει την απευθείας ανάθεση (σχόλιο δικό μας ήταν σίγουρος για το αποτέλεσμα  και το συμπέρασμα του αναγνώστη ) προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών για το έτος 2014 για το Δήμο μας. 
Με την αριθ. 25/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε προσωρινά η απευθείας ανάθεση της προμήθειας προς εξυπηρέτηση της υπηρεσίας και της αναγκαιότητας λόγω του κατεπείγοντος (για μετακινήσεις των οχημάτων του Δήμου). Στη συνέχεια ομόφωνα αποφασίζει τον επανακαθορισμό των όρων σύμφωνα με τους οποίους θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός.
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Το Μάη του 2014 κρίνεται κατεπείγον την κίνηση των οχημάτων του Δήμου; Που τα λέτε αυτά κύριοι; Σε ποιούς απευθύνεστε; Γιατί δεν κάνατε το διαγωνισμό στο προβλεπόμενο χρόνο; Σίγουρα πριν το 2014, αφού πρόκειται για δαπάνη του 2014; 

4)-Στις 15-7-2014 ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας κ Σολδάτος  διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε επαναληπτικό ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό η προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών για το Δήμο για το έτος 2014, με ενδεικτικό προϋπολογισμό δαπάνης 245.999, 61 ευρώ με το Φ.Π.Α.  !!!!!!!!!!!!!!! . Ως ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 11η Αυγούστου 2014  !!!!!!!!
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ.
     Τις  λεπτομέρειες  για όλα αυτά ο αναγνώστης θα τα βρει στη διαύγεια του Δήμου .
    Το βέβαιο είναι ότι ο Δήμος προμηθεύεται χωρίς διαγωνισμό ακόμη και τον Αύγουστο μήνα από συγκεκριμένα πρατήρια. Οι θιασώτες της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού παραδίδουν ακόμη ένα μάθημα πως τα εννοούν. 
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ η ΓΙΑ  ΚΛΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ;

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 
     Ο Δήμαρχος κάθε δήμου προβλέπεται και ορθά σε έκτακτες περιπτώσεις (θεομηνίες, πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές κτλ) να κάνει απευθείας αναθέσεις και μάλιστα μέχρι συγκεκριμένα ποσά. Η προμήθεια καυσίμων, υγρομέτρων, ηλεκτρολογικού  υλικού, ενοικίαση μηχανημάτων (όχι για τα παραπάνω), συντήρηση αγροτικών δρόμων κτλ προφανώς δεν είναι ενταγμένες στη παραπάνω λογική. Από το τεχνικό πρόγραμμα και τη διαύγεια του Δήμου εύκολα διαπιστώνει κανείς την κατάτμηση έργων και προμηθειών και την απευθείας ανάθεση. Τα τεράστια ποσά που δαπανήθηκαν με αυτό τον τρόπο από το Δήμο μας εύκολα τα βρίσκει κανείς στη διαύγεια. 
   Είναι πολιτικά παραδεκτό και ηθικά επιβεβλημένο δημοτικοί σύμβουλοι εν ενεργεία να μην παίρνουν προμήθειες και έργα κατά την διάρκεια της θητείας τους. Ο νόμος μάλιστα προβλέπει στη περίπτωση που συμβεί αυτό σε εξαιρετικές περιπτώσεις  το ποσό να μην υπερβαίνει τα 5000 ευρώ.( μικρή επιφύλαξη για το ποσό)
     Πέρα όμως του ποσού κατά τη γνώμη μας είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο δημοτικοί σύμβουλοι και όχι μόνο να έχουν οικονομικές συναλλαγές με το Δήμο.
      Ένας από τους παραπάνω προμηθευτές άμεσα ή έμμεσα είναι και ο σημερινός αντιπρόεδρος της οικονομικής επιτροπής, μέλος της δημοτικής ομάδας του κ Αποστολάκη και ξανά δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας γνωστός πρατηριούχος και όχι μόνο της Παλαίρου. Αυτό είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο.
     Καλούμε τον κ Αποστολάκη να κάνει διαγωνισμούς προμηθειών, έργων και να σταματήσει την κατάτμηση των έργων ώστε τα ποσά να του επιτρέπουν την απευθείας ανάθεση .
   Αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει την διαφάνεια, καταργεί  τις πελατειακές σχέσεις , είναι προς το συμφέρον των Δημοτών, έτσι λειτουργεί η ελεύθερη αγορά και ο σωστός νοούμενος ανταγωνισμός. 
     Η τόνωση της τοπικής αγοράς δεν γίνεται με απευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένα άτομα (πολλές φορές ανά την επικράτεια)  διαχρονικά, αλλά με την ανάπτυξη. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ. Μετά την παράδοση -παραλαβή,  την αιτούμενη και απαιτούμενη ενημέρωση θα πούμε πολύ περισσότερα.
 ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1
Καλούμε τον κ Αποστολάκη  την 1η Σεπτεμβρίου 2014 να απελευθερώσει με τα όργανα της πολιτείας την κεντρική πλατεία της Βόνιτσας από τα οχήματα. Δυστυχώς η αποτυχημένη απερχόμενη δημοτική  ομάδα ο κ Δήμαρχος , ο κ Αντιδήμαρχος επί των έργων με αρμοδιότητα και στη στάθμευση ανέχτηκαν αυτή τη κατάσταση. Αγαπητέ συνάδελφε και υποψήφιε Δήμαρχε αυτό ήταν δύσκολο να το επιβάλλετε; Αν κακώς δεν το σκεφτήκατε, εμείς σας το είπαμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτε. Με την ευκαιρία η παράδοση – παραβολή του έργου <Ανάπλαση του ιστορικού έργου της Βόνιτσας> έγινε; Τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα στη μελέτη; Πόσο κόστισε συνολικά το έργο;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ  2 
Το άρθρο 15 νόμου 3852/2010 φεκ Α 87  <<Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης  αναφέρει.
Ασυμβίβαστο εξαιτίας οφειλών
1)-Δεν μπορούν να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων εκείνοι που είναι, από οποιαδήποτε αιτία, οφειλέτες του δήμου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου του δήμου, καθώς και της δημοτικής επιχείρησης και αποχέτευσης του και των δημοτικών επιχειρήσεων του.
2)-Αν οφειλέτης του δήμου ή των νομικών προσώπων της προηγούμενης παραγράφου εκλεγεί δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος , σύμβουλος δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας οφείλει να εξοφλήσει την οφειλή του έως την ημέρα της εγκατάστασης των νέων δημοτικών αρχών.

 ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 3
Καλούμε τον κ Αποστολάκη και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου το δίμηνο Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου να παραστούν σε λαϊκές συνελεύσεις σε ολόκληρο το Δήμο με δύο βασικά θέματα.
Α-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ- ΠΑΡΑΛΑΒΗ
Β)-ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ( ΕΣΠΑ) 2014-2020.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 4
 Ευελπιστούμε κάποιοι να κατανοήσουν ότι δεν κρίνουμε πρόσωπα αλλά πολιτικές. Αν δεν θέλουν να το κατανοήσουν δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, δικό τους είναι το πρόβλημα. Ο ευσεβής πόθος κάποιων, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, να παύσουμε να ασχολούμεθα με το Δήμο δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για την ανάπτυξη του Δήμου τους πληροφορούμε δεν θα εκπληρωθεί. 

ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ .
ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.

16 σχόλια:

  1. Σε γνωστο πρατηριο στην Κατουνα βαζανε βενζινη σε ΙΧ να γινει ερευνα για τα καυσιμα στην Κατουνα ωρε ρε γλεντια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε Ρ Ω Τ Η Μ Α ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΜ Μ Κ Ο ΝΕΣΤΟΣ....1 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ 2ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΒΕΡΔΑ ΚΑΙ3ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα έπρεπε να ρωτήσει ο αρθρογράφος τους πρατηριούχους ΓΙΑΤΙ δεν συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Θα έπρεπε η κάθε δημοτική αρχή να εξοφλά το αργότερο κάθε μήνα τους λογαριασμούς προς τους πρατηριούχους, αφού υπάρχει η πίστωση. Ποιό έργο ανάπλασης ; Είδατε κανένα έργο ; Έγινε τίποτε ; Πληρώθηκε κανείς ; Τι πληρώνει ο Ταμίας του δήμου ; Ως δημ Υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να προστατεύει τα συφέροντα του δημοσίου και τωνπολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "...Καλούμε τον κ Αποστολάκη την 1η Σεπτεμβρίου 2014 να απελευθερώσει με τα όργανα της πολιτείας την κεντρική πλατεία της Βόνιτσας από τα οχήματα..."

    Aαααα....όλα κι όλα στη πλατεία είναι και η πιτσαρία του Τζεφριού..τυχόν απομάκρυνση αυτοκινήτων θα προκαλέσει και μείωση πελατείας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. E Ρ Ω T H M A

    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΖΕΒΕΔΕΟΥ ΠΟΙΟΝ ΕΙΧΑΝΕ ΠΑΤΕΡΑ;;...

    1)ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ
    2)ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΒΕΡΔΑ
    3)ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από οτι ακούγεται πρόεδρος στην Μ.Κ.Ο ειναι ο Φερεντίνος Ευθύμιος εάν δεν ειναι, ας το διαψεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από οτι ακούγεται πρόεδρος στην Μ.Κ.Ο ειναι ο Φερεντίνος Ευθύμιος εάν δεν ειναι, ας το διαψεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλειτε τον Αποστολάκη να μην προχωράει σε απευθείας αναθέσεις έργων (ή κατατμησή τους) ;;
    Mα σε αυτό πάτησε(στις πελατειακές σχέσεις) για να βγεί Αγαπητέ με σταλινικά ποσοστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυριε Τριαντακοσταντη ευγε σου.Πραγματι εισαι ο μονος ο οποιος χωρις κανενα ιδιον οφελος ασχολεισαι με αυτα τα ζητηματα.Ο γνωστος κουνιαδος το μεγαλυτερο τρο[μα]κτικο της βονιτσας με το πρατηριο και τις μπουλτοζες εδινε καυσιμα στο δημο,ΚΑΙ αυτη την τετραετια. Φανταζεσται τι οργια θα φτιαξει τωρα εαν δεν τον απομακρεινει ο Αποστολακης εγκαιρα και παθει οτι την προηγουμενη αποτυχημενη θυτεια του που φορτωθηκε αυτα τα σκουλικια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε 27/8, ώρα 9 και 36.
    Το θέμα των ΜΚΟ στη Βόνιτσα είναι σοβαρό. Ο νέος Δήμαρχος θα δεχθεί την συμμετοχή των ΜΚΟ; Θα συγκεβερνήσουν; Θα συμβιβαστεί με το να συμμετάσχει στο σχήμα;
    Νοιώθω ότι δεν θα μπλεχτεί. Ο χρόνος θα το φανερώσει.
    Είμαι υπέρ της άποψης, οι ΜΚΟ να κάνουν γνωστό τα ονόματα που είναι στα συμβούλια ή όπως αλλιώς τα λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μ.Κ.Ο. ΝΕΣΤΟΣ κ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟ ΕΙΣΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ε! Δεν καταλάβατε γιατί προεκλογικά 2 υποψήφιοι στήριζαν ο 1 τον 2ο ; Κοινά συμφέροντα. Τι κι αν η ιδεολογία απορρίπτι τις ΜΚΟ ... αν είναι χρήμα στη μέση ... αστα για τους χαχόλους. Μια συγκέντρωση χωρίς ενδιαφερόμενους, κάτι μπάλλες σανό στη παραλία και τσουπ 300 χιλ ευρωπουλάκια στη τσέπη. Μειώθηκε και η ανεργία, προβάλλαμε και τα προϊόντα της καρά Μαριώς, διαφημίσαμε τη περιοχή , ε! κι άλλα θέλεις με 3οο ψωροχιλιάρικα ; ΟΛΟΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ , ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΦΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρόεδρος είμαι εγώ και θα σας φέρω τον Πίου!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο