Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ιδρύεται ΚΔΑΠ στην Πάλαιρο

      Ενώ πυκνώνουν οι ανησυχίες  για το μέλλον των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της χώρας λόγω, κυρίως, της υποχρηματοδότησης και του μικρού αριθμού εργαζομένων, ως ευχάριστη είδηση ακούγεται η ίδρυση ενός  ΚΔΑΠ στον νομό και συγκεκριμένα στην Πάλαιρο του δήμου Ακτίου Βόνιτσας .
      Πριν από μερικές ημέρες, χορηγήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας) η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του Κ.∆.Α.Π. με την επωνυμία «Κ∆ΑΠ Παλαίρου», που θα ανήκει στη δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Ακτίου- Βόνιτσας....



    Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών το οποίο θα στεγάζεται σε ειδικά διαµορφωµένο χώρο σε κτίριο στην πόλη της Παλαίρου, θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 50 παιδιά ανά βάρδια.
      Το ωράριο λειτουργίας του Κέντρου θα είναι από τις 08:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ. για την πρώτη βάρδια και από 12.00 µ.µ. – 16.00 µ.µ. τη δεύτερη βάρδια τους καλοκαιρινούς μήνες.
     Το χειμερινό ωράριο θα είναι από 13.30 µ.µ. – 17.30 µ.µ. για την πρώτη βάρδια και 17.30 µ.µ. – 21.30 µ.µ. για τη δεύτερη βάρδια , µε μέγιστο αριθµό απασχολουµένων παιδιών ,στην κάθε βάρδια, τα πενήντα.
     Ό έλεγχος για την καλή λειτουργία του Κ∆ΑΠ θα ασκείται από τους Κοινωνικούς Συμβούλους των αρµοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδας.
    Τα προγράμματα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης περιλαμβάνουν εκπαιδευτική υποστήριξη, δραστηριότητες εμπλουτισμού των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων των παιδιών, ψυχαγωγία και φροντίδα.
    Σκοπός είναι να εξασφαλιστεί στα παιδιά πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας προγράμματα μέσα στην κοινότητά του.     Μέσω των μετασχολικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο Κέντρο οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους έχουν ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον να απασχοληθούν μετά το πέρας της σχολικής ημέρας.
      Το ΚΔΑΠ παρέχει μαθησιακές ευκαιρίες για τα παιδιά και τις οικογένειές τους και προσφέρει καινοτόμες δημιουργικές δραστηριότητες, που εμπλουτίζουν και συμπληρώνουν τα κλασικά μαθητικά προγράμματα. Ζωγραφική, ρυθμική γυμναστική και παραδοσιακοί χοροί, μουσική, χορωδία, κατασκευές, κηπουρική, αγιογραφία, μικροϋφαντική και θεατρικό παιχνίδι είναι μερικά από τα τμήματα της δημιουργικής απασχόλησης που λειτουργούν συνήθως στα ΚΔΑΠ.

http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο