Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Ερωτήματα για τα κοινόχρηστα ποδήλατα στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Γράφει ο: Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός

    Εισαγωγικά επισημαίνουμε για ότι ακολουθεί δεν υπονοούμε τον χρηματισμό κανενός. Εμείς την πολιτική διαχείριση εξετάζουμε και ενημερώνουμε τους δημότες ως οφείλουμε, πιστοί στη δέσμευση μας προεκλογικά και μετεκλογικά. 
Αταλάντευτα και σταθερά τούτο θα πράττουμε συνεχώς.

       Μαθήματα ελεύθερης οικονομίας και ανταγωνισμού από τον απερχόμενο αποτυχημένο δήμαρχο και τη δημοτική του ομάδα.
    Απίθανες διαχειρίσεις – απίστευτες και όμως αληθινές δαπάνες.
        Μέσα από αυτή την φιλόξενη ιστοσελίδα (που για μια φορά ακόμη ευχαριστούμε από καρδιάς) πολλές φορές ζητήσαμε από την δημοτική αρχή να μας ενημερώσει για τις δαπάνες αναλυτικά του έργου «Προμήθεια αυτοματοποιημένου συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας».......


     Μας ενημέρωσαν   και σας ενημερώσαμε ότι στο διαγωνισμό συμμετείχε μια επιχείρηση, η οποία αναδείχτηκε μειοδότρια με το ποσό των 168.694,50 ευρώ (με το Φ.Π.Α 23%) και ο αριθμός των ποδηλάτων είναι 40.
      Με νεότερη αίτηση μας στο Δήμο (14-4-2014) και ταυτόχρονη αίτηση (15-4-2014) στην ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Ν ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ υποχρεώθηκε ο Δήμος έστω και μετεκλογικά (27-5-2014) να μας στείλει το έγγραφο που ακολουθεί:



Υπάρχουν 2 σταθμοί στη Βόνιτσα και ένας στη Πάλαιρο .

      Κάθε ένας κόστισε 28.800,00 ευρώ συνολικά οι τρείς  86.400 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α)!!!!!!!!!!!!!!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ.

     Το κάθε ποδήλατο κόστισε 380 ευρώ και τα 40 ποδήλατα 15.200 ευρώ ( χωρίς Φ.Π.Α).
      Δυστυχώς τώρα η εικόνα στους σταθμούς δεν είναι αυτή. Οι σταθμοί είναι σχεδόν άδειοι από ποδήλατα. Που είναι τα υπόλοιπα;

Σταθμοί-ποδήλατα-μαγνητικές κάρτες  κόστισαν 125.767 ,50 ευρώ με ΦΠΑ.!!!!!!!!!!
Με αυτά τα χρήματα  αγοράζει κάποιος ένα διαμέρισμα.
Η δαπάνη για το λογισμικό 24.132,60 ευρώ !!!!!!!!!!!
Τόσα είναι τα χρήματα που παίρνει καθαρά ένας δημόσιος υπάλληλος Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε περίπου  ενάμιση χρόνο με 25 χρόνια υπηρεσίας.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ.

   Ενδιαφέρουσα θα ήταν η πληροφορία (δεν είναι ξεκάθαρη) πόσο κόστισε το κάθε μπλουζάκι, το κάθε φυλλάδιο και ο εικαστικός σχεδιασμός.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
Αγαπητή αναγνώστρια-Αγαπητέ αναγνώστη 

     Μετά την ενημέρωση αυτή είναι κατανοητό γιατί ο Δήμος στις 14-2-2014 με Αριθ.Πρωτ 651α μας απάντησε "δεν προκύπτει ειδικό έννομο συμφέρον σας, ως εκ τούτο η υπηρεσία μας δεν υποχρεούται να σας προσκομίσει τα σχετικά τιμολόγια;". 
      Εμείς βεβαίως τις τιμές ζητήσαμε να πληροφορηθούμε Ένας δημότης που δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ στο Δήμο, που πλήττεται όπως όλος ο Ελληνικός Λαός από την άδικη και αναποτελεσματική πολιτική της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης νομίζουμε ότι δικαιούται να ομιλεί για την διαχείριση του δημοσίου χρήματος
    Αν κάποιους τους ενοχλεί μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Έχουμε  διαφορετική γνώμη για τη πολιτική, τις  πολιτικές σκοπεύσεις μας (και όχι μόνο) και ποιού τα συμφέρονται υπηρετούμε. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Επιπροσθέτως δε κατανοητό είναι γιατί μας δόθηκαν μετά το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών (27-5-2014).
Τα συμπεράσματα πάλι δικά σας.

    Είναι φανερό ότι κάποιοι δεν ήθελαν πλήρως ενημερωμένους τους δημότες.  Ξέχασαν προφανώς το ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.
 Αυτό βέβαια είναι δικό τους θέμα, εμάς μας αφήνει παγερά αδιάφορους.
     Έτσι εννοούν οι θιασώτες της ελεύθερης οικονομίας τον ανταγωνισμό. Μία  εταιρεία συμμετείχε στο διαγωνισμό. Για ποιο ανταγωνισμό μιλάμε; Τι έπρεπε να γίνει; Το αυτονόητο. ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΑΓΟΝΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. 
     Με αυτό τον τρόπο κ Δήμαρχε έπρεπε να προστατεύσετε τα συμφέροντα του Δήμου. Στο επιχείρημα τα χρήματα ήταν από το πράσινο Ταμείο (και όχι του Δήμου)  που τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με φορέα υλοποίησης του έργου τον ίδιο Δήμο στα πλαίσια του προγράμματος Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015  απαντάμε πολιτικά ως εξής.

     Τα χρήματα, από όπου και αν προέρχονται (δημοτικούς, εθνικούς, κοινοτικούς πόρους) ανήκουν στο σκληρά δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό. Οι αιρετοί οφείλουν να τα διαχειρίζονται συνετά και προς όφελος των δημοτών και όχι να τα σπαταλούν με αυτό τον τρόπο. Αυτές οι διαχειρίσεις και άλλες παρόμοιες σε άλλους Δήμους απομακρύνουν το απογαλακτισμό της αυτοδιοίκησης από τη κεντρική εξουσία   και  μεταθέτουν την αποκέντρωση στις καλένδες. Δίνοντας επιχειρήματα στη κεντρική διοίκηση να τη μεταθέτει για το μέλλον. Ένας από τους λόγους που λέμε συνέχεια ότι η πολιτική είναι σοβαρή υπόθεση και προσφορά.
Ποιος συνετός  επιχειρηματίας θα έκανε την παραπάνω δαπάνη Προφανώς κανείς. Βέβαια η απόσβεση από τις εισπράξεις είναι όνειρο θερινής νυκτός.

Έτσι δεν είναι κ Δήμαρχε, κ Αντιδήμαρχε των οικονομικών, κ Αντιδήμαρχε επί των έργων,  κ Αποστολάκη (νεοεκλεγέντα Δήμαρχε);

    Η δημοσίευση τώρα δεν είναι καθόλου τυχαία. Μερικές ημέρες  πριν την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου ευχόμαστε η κάκιστη αυτή διαχείριση να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγήν.
 Στη περίπτωση που ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος εφαρμόσει παρόμοια πολιτική θα μας βρει με την ΙΔΙΑ σφοδρότητα απέναντι.
 ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΕΣ.

 ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1
Φίλη αναγνώστρια- Φίλε  αναγνώστη η έκπληξη που έχεις νιώσει μέχρι τώρα, συνεχίζεται (φαντάζομαι) με το παρακάτω πίνακα που δεν μας δόθηκε από το Δήμο (άγνωστο το γιατί).
Κάτω από το συγκεντρωτικό πίνακα οικονομικής προσφοράς έργου υπάρχει και ο πίνακας.
Συγκεντρωτικός πίνακας οικονομικής προσφοράς συντήρησης.

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΑ του Δήμου : Β432Ω6Ζ-Π67.

Για τη συντήρηση οι δημότες θα πληρώσουμε 47.970 ευρώ.!!!!!!!!   ΝΑΙ η ΟΧΙ ;
    
ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ!!!!!!!!!!!
     Υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου μας διαβεβαίωσαν προφορικά τα εξής. Μέχρι τώρα τέτοια δαπάνη δεν έγινε, γιατί ο Δήμος δεν έχει λεφτά. Δυνητικά όμως θα μπορούσε ο Δήμος να πραγματοποιήσει αυτή τη δαπάνη ( ίδια εταιρεία).
    Στη σύμβαση προμήθειας (αρθ πρωτ 25850) ποσού 168.694,50 ευρώ για το έργο, γίνεται αναφορά στην υπ’ αριθ 264/2012 απόφαση  της οικονομικής επιτροπής του Δήμου   που περιέχει και τον πίνακα οικονομικής προσφοράς συντήρησης. Από την οποία βεβαίως δικαιολογείται το δυνητικά των υπηρεσιακών παραγόντων.
Και τώρα στην ουσία. Όλα τα παραπάνω είναι για γέλια ή για κλάματα;

     Δεν φτάνει που τα ποδήλατα  τα πληρώσαμε 168.694,50 ευρώ , υπάρχει η πιθανότητα να πληρώσουμε τα επόμενα 3 χρόνια άλλες 47.970 ευρώ.!!!!!!!!!!!! για τη συντήρηση τους.
Εσείς κ Αποστολάκη θα τα πληρώσετε; ΝΑΙ η ΟΧΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2 
 Κάποιους  που με  περισσή αλαζονεία και αυτάρεσκα πολλών μεγατόνων δήλωναν "εφαρμόζουμε συνετή οικονομική πολιτική"ενώ υπήρχε αυτή η δαπάνη και όχι μόνο, προσπαθούμε να βάζουμε στο ταμείο του δήμου τα οφειλόμενα , χωρίς να εξαντλούμε τους δημότες μας ενώ 1600 περίπου δημότες σε βάθος χρόνου χρωστάνε  πάνω από 5.000.000 ευρώ. ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.
     Τους καλούμε, τώρα που θα παραδώσουν να μας ενημερώσουν αναλυτικά για το ταμείο του Δήμου αναλυτικά.
Αν δεν το πράξουν παρακαλούμε, προσκαλούμε  τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο να το πράξει ο ίδιος. 
Σε κάθε περίπτωση από τους Δημοτικούς Συμβούλους 

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ  ΠΛΗΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ  ΔΗΜΟΤΩΝ για την οικονομική κατάσταση του Δήμου. 
 ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.



4 σχόλια:

  1. Κύριε Τριαντακωνσταντή.
    Σωστά τα λέγατε πρίν τις εκλογές, όμως οι εγκλωβισμένοι ψηφοφόροι προτίμησαν τα σόγια. Το θέμα με τα ποδήλατα είναι μικρό στα «εργα» που έγιναν μετά τις εκλογές. Διαβάστε την διάυγεια και κάνετε ένα έλεγχο στα έργα και στις προμήθειες αγαθών. Τα χρήματα που διαχειρίζονται δεν είναι δικά τους, εμείς τα πληρώνουμε. Εχουμε το ακριβότερο τιμολόγιο στο νερό, λίγοι πληρώνουνε και οι άλλοι περιμένουν τη παραγραφή.
    Είναι τιμή που ασχολείστε, μην σταματήσετε. Δείτε όμως και την διαύγεια με όσα έργα έγιναν μετά τις εκλογές. Εμείς δεν είδαμε έργα στη περιοχή μας, που έγιναν αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυρία ή Κύριε σας ευχαριστώ
    Παρακολουθώ τα πάντα καθημερινά. Κάντε υπομονή και όλα θα ειπωθούν στην ώρα τους. Να είστε σίγουρη-ος ότι κανείς δεν πρόκειται να με σταματήσει. Θα χαρώ να έχουμε μια κουβέντα .
    Με εκτίμηση
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΕ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ?ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ?Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ?
    ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΘΑ ΣΑΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Ανώνυμε
    Ο Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής δεν αγοράζεται από κανένα.'Εχει μία πορεία στα πολιτικά πράγματα της χώρας από το 1977 για την οποία μπορεί να έχει ψιλά το κεφάλι. Αν εσείς κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια με αφήνει παγερά αδιάφορο.
    ΙΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ , ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΩΣ ΙΔΙΟΙ.Κάντε λίγη υπομονή και μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. Πάντως βγάλτε τη μάσκα της ανωνυμίας και τότε θα πούμε πολύ περισσότερα.
    Εμείς παλεύουμε τη συντήρηση και τους ποικιλώνυμους εκφραστές της. Είμαστε δύναμη ρήξης, ανατροπής, αλλαγής. Είμαστε ασυμβίβαστοι, ακέραιοι, αγωνιστές.
    Αλλού ψάξτε να βρείτε εκπροσώπους του συστήματος .
    Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Πάντως θα χαρώ να έχουμε μια κουβέντα.
    Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
    Κώστας θ Τριαντακωνσταντής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο