Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ: Ξηρόμερο-Υγεία ώρα μηδέν!

         Μετά το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Μύτικα, με το Κέντρο Υγείας Αστακού να λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό και την παρατεταμένη απουσία γιατρού από το Περιφερειακό Ιατρείο Φυτειών, οι υπηρεσίες υγείας στο Δήμο Ξηρομέρου έχουν πέσει κάτω από το οριακό σημείο ασφαλείας. 
     Κινδυνεύουμε πλέον να θρηνήσουμε θύματα. Οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση με δυσκολία τόσο σε έκτακτη όσο και σε τακτική ιατρική παρακολούθηση ακόμα και για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο σοβαρή αν αναλογιστεί κανείς και τις τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα δυο Νοσοκομεία αναφοράς, του Μεσολογγίου και του Αγρινίου........


 Οι αιτίες πολλές και αφορούν όλη τη χώρα. Η μαζική συνταξιοδότηση, το πάγωμα των προσλήψεων τακτικού προσωπικού (που μερικώς και αποσπασματικά αντικαθίσταται από επικουρικό προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου), καθώς και η ένταξη των αγροτικών γιατρών στο ενιαίο μισθολόγιο που μαζί με την υποβάθμιση του ρόλου τους και την απουσία κινήτρων οδηγεί στη μαζική μετανάστευση νέων γιατρών στο εξωτερικό και στην απογύμνωση των μακρινών αγροτικών ιατρείων όπως είναι αυτά του Ξηρομέρου.
        Πάγια θέση μας είναι η ύπαρξη ενός στιβαρού δημόσιου πυλώνα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας πλάι στον οποίο μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά ιδιώτες. 
     Προτείνουμε για την άμεση ανακούφιση των προβλημάτων των υπηρεσιών υγείας της περιοχής, την αναδιοργάνωση και εκλογίκευση των δομών υγείας και προσωπικού του νομού δίνοντας άμεση προτεραιότητα στις απομακρυσμένες περιοχές όπως είναι ο Δήμος Ξηρομέρου. Αυτό είναι εύκολο, δεν χρειάζονται πρόσθετα κονδύλια παρά μόνο πολιτική βούληση. Εν συνεχεία ζητάμε να ιδρυθεί οργανωμένος σταθμός του ΕΚΑΒ στο δήμο όπως και σε κάθε καλλικρατικό δήμο. Τα προβλήματα βέβαια της υγείας όπως κι εκείνα της παιδείας και της ασφάλειας δε θα λυθούν όσο δε θα γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

     Ρωτούμε τη Δημοτική Αρχή που αναλαμβάνει από αύριο, τί προτίθεται να κάνει για να πιέσει την κεντρική διοίκηση για την επίλυση των προβλημάτων των δομών υγείας της περιοχής.
     Μετά το κλείσιμο των Κέντρων Υγείας, τί θ'ακολουθήσει; Το Αστυνομικό Τμήμα;
     Μακριά από λαϊκισμό και κινήσεις εύκολου εντυπωσιασμού. Η υγεία των πολιτών είναι δικαίωμα που απορρέει από το Σύνταγμα και η προστασία της δεν πρέπει να προσφέρεται σαν ελεημοσύνη.


Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

3 σχόλια:

  1. Η ιατρος Φυτειων επανήλθε από την πολύμηνη αδεια λοχειας στις 18 Αυγουστου. Το γραφω απλως πληροφοριακα. Οτι υπάρχει γενικο προβλημα στα δυο νοσοκομεια και στα κεντρα υγειας δεν το συζητω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις εκλογες να ψηφισουμε (ολοι μαζι αυτη τη φορα) αυτους που τοσα χρονια ψηφιζαμε και θα μας κλεισουν και τα σπιτια. Ειμαστε αξιοι της τυχης μας κι ας μην υπαρχει τυχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μην παραπονιέται κανεις . ψηφίζουμε και αποφασίζουμε για ολους μας ....... δικια μας επιλογή ειναι . εμεις οι ίδιοι κλείνουμε το κέντρο υγείας .... με τις υγείες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο