Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟ​Υ, ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟ​Υ

  
    Σε δελτίο που εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου με τίτλο "Επιθανάτιος ρόγχος" αναφέρετε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες υγείας του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.
Κάνοντας αναφορά στην κραυγής αγωνίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τον στραγγαλισμό που επιβάλλεται αδιάκοπα στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.
Ολόκληρο το δελτίο τύπου:

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας είναι πλέον γνωστό ότι χειροτερεύει συνεχώς από τα βάρβαρα αντικοινωνικά μέτρα της μνημονιακής συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας δεν έχει πια δικαίωμα πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας καθότι:
•Οι άνεργοι φτάνουν το 30%.
•Οι εργαζόμενοι που είναι ανασφάλιστοι αυξάνονται ραγδαία.
•Ο εμπορικός κόσμος και οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν μείνει χωρίς υγειονομική κάλυψη λόγω χρεών στα ασφαλιστικά τους ταμεία.
Μέσα σ’ αυτό το ζοφερό υγειονομικό και όχι μόνο τοπίο, δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση οι μονάδες υγείας του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Για πολλοστή φορά γινόμαστε μάρτυρες της κραυγής αγωνίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τον στραγγαλισμό που επιβάλλεται αδιάκοπα στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.
Η τελευταία ανακοίνωση των Διευθυντών και υπεύθυνων λειτουργίας τμημάτων της ιατρικής υπηρεσίας και με το αίσθημα ευθύνης που τους αναλογεί, κάνει λόγο για οριακή κατάσταση με χρονοδιάγραμμα πλέον. Η κατάσταση τον επόμενο μήνα θα είναι τραγική καθώς προμηνύεται “επιθανάτιος ρόγχος” στο νοσοκομείο μας.
Τα μηνύματα πλέον από όλες τις πλευρές είναι άκρως ανησυχητικά. Στοιχειώδης ανθρώπινος πολιτισμός που καθορίζει την ύπαρξή μας, επιβάλλει την άμεση αντίδρασή μας. Δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας είναι να είμαστε θεατές στο πήγαινε – έλα Υπουργών, εγκάθετων διοικητών, παραδιοικητών και κάθε είδους παρατρεχάμενων “αρμοδίων”. Ο άλλος της πάλης για την συγκρότηση ενός μεγάλου μετώπου αντίστασης και ανατροπής με συμμετοχή εργαζομένων στην υγεία, συλλογικοτήτων, τοπικών κοινωνιών και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Είναι ο δρόμος που θα οργανώνει κοινές δράσεις για την υπεράσπιση των δημόσιων δομών υγείας. Ο δρόμος που θα εξασφαλίσει την παροχή υπηρεσιών για την υγεία όλων μας.
Σε ό,τι μας αφορά, προφανώς και επιλέγουμε τον δεύτερο αντί της ένοχης σιωπής που δυστυχώς εκλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.
Προς πάσα κατεύθυνση δηλώνουμε ότι θα δώσουμε το παρόν σε όλες τις πρωτοβουλίες και δράσεις για την υπεράσπιση και στελέχωση των μονάδων υγείας του Νοσοκομείου μας.
Γιατί για εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ η άμεση κατάργηση κάθε μνημονιακού μέτρου που επιβλήθηκε στην υγεία καθώς και η ισότιμη δωρεάν και καθολική πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας ανεξάρτητα από εργασία, ασφάλιση και εισόδημα είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.   
          
Το Γραφείο Τύπου
του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο